F Najpoželjnija obiteljska destinacija u regiji nalazi se samo sat vremena od Zagreba! - Totally Glamourous

Najpoželjnija obiteljska destinacija u regiji nalazi se samo sat vremena od Zagreba!

 

Dvorac Celje, mjesto legendi i ukletih grofova, s najvećim srednjovjekovnim dvorcem u Sloveniji; prvi i jedini dječji muzej u Sloveniji, Hermanova jazbina; zeleno zaleđe grada s najvećom kućicom na drvetu u Sloveniji i turističko-rekreacijskim centrom Celjska koča…, samo su dio sadržaja zbog kojih je grad Celje jedna od najpoželjnijih obiteljskih destinacija u regiji. Otkad je u centru otvoren Tehnopark Celje, roditelji s djecom ovdje uživaju još više, jer na zabavan i interaktivan način imaju priliku probuditi interes za znanost te kvalitetno provesti zajedničko vrijeme.

Mjehuri od sapunice; planetarij; Newtonovo njihalo; brojne iluzije, Birdly®, uređaj koji omogućuje posjetiteljima da dožive iskustvo letenja poput ptice (kontroliraju let pomicanjem ruku, a mogu čak i osjetiti vjetar na licu!); Brain Computer Interface, inovativna tehnologija koja otkriva jaz između našeg mozga i računala (stroja)…, ali i nova postaja – kutak umjetne  inteligencije - samo su neki od gotovo 60 eksponata u ovom interaktivnom znanstveno-zabavnom parku. Djelić ove tehno priče iz Celja imat će priliku doživjeti i posjetitelji Place2go sajma, koji se održava od 18. do 20. siječnja u Areni Zagreb. Naime, u petak, 19. siječnja, na sajam iz središta znanosti i zabave - Tehnoparka Celje -  dolazi legendarni robot Teo i to u tri termina – u 11, 15 i 17 sati.


Teo nije samo običan robot; on je inteligentan, zabavan, znatiželjan i ima širok raspon talenata. Pravi je istraživač koji voli avanture i nova otkrića; izvanrednim znanjem rješava zadatke i istražuje najnovija tehnološka čuda; duhovit je, pa od matematičkih zadataka radi šale, a i veliki je fun Indiane Jonesa te vrsni performer. Ne propustite se družiti s Teom na sajmu Place2go! Bit će to uvertira za pravu avanturu u pomalo uspavanom siječnju ili veljači – savršen obiteljski city break u Celju.


Svakako otkrijte i tajne dvorca Celje s vitezom Parsifalom uz kojeg ćete doznati o životu u dvorcu, pravila viteškog mačevanja te neumoljivost inkvizicije i sprava za mučenje. Upoznajte i grofove Celjske, natječite se za titulu viteza i počastite se srednjovjekovnom gozbom punom okusa.

„Celje je sa svojom atraktivnom gradskom jezgrom, Celjskim dvorcem i zelenim oazama savršeno za obiteljske doživljaje. Dječje radionice, koncerti u dvoranama i na otvorenom, kazališne i plesne predstave, likovne izložbe, gastronomski eventi... razlozi su što naš grad uz rijeku Savinju doživljava pravi turistički procvat“, poručila je je mag. Maja Voglar, direktorica Zavoda za kulturna događanja i turizam Celje.

CONVERSATION