F Zemlja ljudoždera, dragocjeni prsti sunca i tradicionalni ples oduševili posjetitelje na 11.međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO - Totally Glamourous

Zemlja ljudoždera, dragocjeni prsti sunca i tradicionalni ples oduševili posjetitelje na 11.međunarodnom sajmu turizma PLACE2GO

Posljednjeg dana 11. međunarodnog sajma turizma PLACE2GO posjetitelji će imati priliku čuti više o zemlji ljudoždera, „blagoslovljenoj zemlji“, najmnogoljudnijoj državi svijeta, kao i destinaciji s najljepšim manastirima. Osim putopisnih panela, ljubiteljima putovanja i danas će se u Areni Zagreb predstaviti dvjestotinjak izlagača iz 14 država, među kojima su Šri Lanka, Indija, Kina, Tunis, europske zemlje te domaći izlagači. Ulaz na sajam je besplatan.

Tijekom prva dva dana, posjetitelji su uživali u slasticama Bosanske krajine – baklavama i hurmašicama, dragocjenim „prstima sunca“ – datuljama iz Tunisa, ekskluzivnim alkoholnim pićima s komadićima zlata, kineskim kolačićima sreće i brojnim drugim svjetskim okusima. Uz to, izlagači su se okupljenima predstavili kroz nošnje, glazbu, ples, ali i posebnog gosta – robota Nea, koji je na sajam došao iz najvećeg znanstveno-zabavnog parka, Tehnoparka Dežele Celjske.

Danas putopisne panele otvara najpoznatiji profesor geografije na svijetu Dejan Nemčić, koji će mladima podijeliti korisne savjete kako putovati svijetom i širiti vidike. Sve o najmnogoljudnijoj zemlji svijeta, čija kultura oduševljava brojne turiste – Indiji, otkrit će Saša Pjanić. Zemlja ljudoždera – Papua Nova Gvineja i Raja Ampat oduševili su popularni duo Sarah i Darjana, koji se kriju iza popularnog profila Twocroatsonajourney. Pustolov Jurica Galić Juka otkrit će posjetiteljima zanimljive atrakcije i običaje drevne Nubije i Sudana, posljednjeg odsjaja kopskog Egipta, a poznati blogeri Ribafish i Kasandra znaju sve okuse „blagoslovljene zemlje“ Šri Lanke. Dobro znanim blogerima i putopiscima, Putoholičarima, pridružit će se popularni Adriana i Vedran, znani kao Kruzovi, koji će razjasniti sve nedoumice o Crnoj Gori, kao destinaciji s najljepšim manastirima. Završno predavanje imat će Martina Validžić, koja će otkriti koji su to sretni gradovi, a potom slijedi proglašenje pobjednika nagradnih igara.

Podsjetimo, kako su najavili organizatori, sljedeći međunarodni sajam turizma PLACE2GO održat će se od 6. do 8. veljače 2025. u Areni Zagreb.

CONVERSATION