F Kompilacija "Vrući ljetni hitovi 2023." najviši novi ulaz na Top-listi prodaje - Totally Glamourous

Kompilacija "Vrući ljetni hitovi 2023." najviši novi ulaz na Top-listi prodaje

Kompilacija grupe Fit The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) (Croatia Records) vratila se na vrh Top-liste prodaje. Time kolekcija singlova riječkog sastava bilježi svoj šesti tjedan na prvom mjestu.

Kompilacijsko izdanje Vrući ljetni hitovi 2023. (Croatia Records) ovotjedni je najviši novi ulaz (broj 2), a na trećoj poziciji nalazimo debi ploču Dine Dvornika Dino Dvornik (Croatia Records). Album s pjesmama autora Tea Trumbića Gold Collection (Croatia Records) nalazi se na broju četiri, a Top 5 zaključuje CMC Festival Vodice 2023. (Croatia Records).

The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) postao je prvi album sa šest ili više tjedana na broju jedan nakon gotovo godinu dana. Ovime je kompilacijsko izdanje grupe Fit izjednačio rezultate koje su prošle godine postigli Urban & 4 s albumom Lipanj, srpanj, kolovoz (Croatia Records) i Haustor s pločom Treći svijet (Croatia Records).

Istodobno, The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) grupe Fit je prva kompilacija jednog izvođača sa šest tjedana na vrhu Top-liste prodaje nakon tri godine (Mišo Kovač – AntologijaCroatia Records, 15. travnja, od 13. svibnja do 3. lipnja, 1. srpnja).

Ovoga tjedna lista bilježi 17 promjena, od čega je pet novih ulaza.

Među pet najprodavanijih bilježimo dva noviteta, a u oba slučaja u pitanju su kompilacijski naslovi –Vrući ljetni hitovi 2023. (broj 2) i Gold Collection autora Tea Trumbića (broj 4).

Na kolekcijskom izdanju Vrući ljetni hitovi 2023. objedinjen je dio singlova koji su obilježili prvi dio 2023. godine. S ulaskom ovogodišnjeg izdanja, treću uzastopnu godinu nastavljen je niz ulaska albuma iz kompilacijskog serijala Vrući ljetni hitovi.

Gold Collection nagrađivanog skladatelja Tea Trumbića je treća ploča iz serijala Gold Collection koja je u protekla gotovo tri mjeseca dospjela u rezultate prodaje. Radi se o kolekciji od 15 pjesama objavljenih u pet desetljeća rada splitskog autora, koji je napisao preko 300 pjesama. Tijekom svoje bogate karijere, Teo Trumbić je radio s eminentnim hrvatskim izvođačima poput Olivera Dragojevića, Miše Kovača i Mile Hrnića, a neke su ostvarile uspjehe na Splitskom festivalu.

Na listu je ušla i kolekcija Moja ispovid (Croatia Records) na kojoj su objavljena djela kompozitora Živka Ključe (broj 9). Radi se o kompilacijskom izdanju s 18 snimaka u izvedbi brojnih klapa, poput Sagena, Bratovština, Pignetium, Neverin, Puntari, Bošket, Stine, Vinčace, Versi, Armorin i ostalih.

Mnoge skladbe tijekom godinama su predstavljene na raznim klapskim festivalima te su osvojile više nagrada.

Na 19. mjestu Top-liste prodaje debitirao je album Saxofaction vol. 2 - Someone Like Me (Croatia Records) u izvedbi saksofonista Drage Jakovčevića. Ovim rezultatom, Drago Jakovčević se našao u društvu najprodavanijih drugi puta u devet mjeseci. Oba puta s novim studijskim albumima koji dolaze iz istog serijala.

U pitanju je nastavak izdanja Saxofaction, objavljenog prošle godine. Kao i Saxofaction, izdanje Saxofaction vol. 2 - Someone Like Me se sastoji od obrada poznatih uspješnica na instrumentu saksofonu.

Posljednji novitet ovoga tjedna (broj 34) jest ploča Piano Man (Croatia Records), s kojom se skladatelj i pijanist Petko Kantardžijev-Mlinac našao među najprodavanijima po prvi puta.

Na albumu Piano Man nalazi se niz medleyja u kojima je Petko Kandardžijev spojio više različitih snimaka u jednu svirajući ih na klaviru.

U svom trećem tjednu boravka među najprodavanijima, EP južnokorejskog girlbanda AESPA My World: The 3rd Mini Album (S.M. Entertainment/Warner Music/Dancing Bear) preuzeo je vrh strane Top-liste prodaje.

Time je My World: The 3rd Mini Album prvi žanra K-pop na broju jedan od 1. veljače ove godine, kada je najprodavaniji strani album u Hrvatskoj bio Oddinary (JYP Entertainment) grupe Stray Kids. Isto tako, Aespa je prvi ženski južnokorejski kolektiv  na vodećoj poziciji nakon 43 tjedna, kada je stranu Top-listu prodaje predvodio Blackpink (Born PinkYG ENTERTAINMENT/Universal Music Hrvatska).

U tjednu održavanja koncerta u dvorani Arena Zagreb, britanska grupa Depeche Mode došla je na drugo mjesto s pločom Memento Mori (Columbia/Menart). Na broju tri nalazi se kompilacija dua Wham! The Singles: Echoes from the Edge of Heaven (Sony Music/Menart), dok na četvrtom mjestu nalazimo album The Beggar (Young God Records/Dancing Bear) američkog rock sastava Swans. Krug pet najprodavanijih stranih izdanja zatvara EP The World Ep. 2: Outlaw (KQ Entertainment), koju je snimio južnokorejski boyband ATEEZ.
 
Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 17. srpnja do 23. srpnja 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr.

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama:

Top-lista prodaje_domaća_30. tjedan
Top lista prodaje_strana_30. tjedan




CONVERSATION