F NOVI BERLINGO FURGON, JUMPY I JUMPER: CITROËN ZAPOČINJE NOVU ERU SVOJIH DOSTAVNIH VOZILA - Totally Glamourous

NOVI BERLINGO FURGON, JUMPY I JUMPER: CITROËN ZAPOČINJE NOVU ERU SVOJIH DOSTAVNIH VOZILA

-    Novi Berlingo furgon, Jumpy i Jumper bit će među prvim modelima koje će krasiti novi identitet i logotip marke. Dizajn je unaprijeđen, što je posebno vidljivo na prednjoj maski i armaturnoj ploči. Novi modeli zadržavaju poznate kvalitete te jamče bezbrižnu svakodnevicu zahvaljujući nizu novih rješenja u pogledu udobnosti, povezanosti, sustava za pomoć u vožnji i pogonskih sklopova.

-    NOVI CITROËN BERLINGO FURGON po prvi je put opremljen sjedalima Advanced Comfort ® dizajniranima ekskluzivno za Citroën. Opremljen je i novom digitalnom instrumentnom pločom i multimedijskim sustavima kojima se upravlja s pomoću središnjeg 10-inčnog zaslona, a ima i 20% veći doseg (do 330 km, mješoviti ciklus WLTP, u postupku homologacije), unaprijeđene sustave za pomoć pri parkiranju, sustav Highway Driver Assist, poboljšanu tehnologiju Surround Rear Vision, kombiniranu s unutrašnjim digitalnim retrovizorom itd.

-    NOVI CITROËN JUMPY unaprijeđen je upravljačem s ugrađenim komandama, armaturnom pločom s novim pretincima za odlaganje, novom posve digitalnom instrumentnom pločom i multimedijskim sustavom kojim se upravlja s pomoću središnjeg 10-inčnog dodirnog zaslona visoke razlučivosti s povezanim navigacijskim sustavom, električnim pogonskim sklopom s dosegom do 350 km (mješoviti ciklus WLTP, u postupku homologacije), novim sustavima za pomoć u vožnji itd.

-    NOVI CITROËN JUMPER dolazi i s obnovljenom ponudom motora. Dostupan je s posve novim dizelskim motorima koji su po prvi put dostupni s automatskim mjenjačem, posve digitalnom instrumentnom pločom, multimedijskim sustavom kojim se upravlja preko središnjeg zaslona visoke razlučivosti s povezanim navigacijskim sustavom, sustavom za aktivnu pomoć pri parkiranju, električnom ručnom kočnicom i digitalnim unutarnjim retrovizorom.

Istovremenom obnovom Berlingo furgona te modela Jumpy i Jumper, Citroën želi dodatno osnažiti čvrstu poziciju na tržištu. Nova je gama bogatija i raznovrsnija no ikad te je, zahvaljujući snažnijoj i učinkovitijoj ponudi 100% električnih inačica, još više usmjerena na ispunjavanje sve većih potreba profesionalaca za održivom mobilnošću.

Citroën oduvijek prati profesionalce u njihovim svakodnevnim aktivnostima. Od furgona 2CV do Berlingo furgona, od kultnog modela Type H do iznenađujućeg modela My Ami Cargo – marka je oduvijek bila spremna izići iz okvira kako bi osigurala pristupačnu mobilnost za sva poduzeća, ispunila sve njihove potrebe i pridonijela rastu njihova poslovanja.

Bez obzira na to radi li se o samostalnom poduzetniku, MSP-u ili multinacionalnom poduzeću, Citroën ima rješenja  za ispunjenje svačijih potreba. Marka sad nudi najširu i najraznolikiju gamu gospodarskih vozila na tržištu. Citroën nudi velik izbor zapremnina, od 0,5 m3 modela Ami Cargo do 17 m3 modela Jumper, kao i bogat izbor motora: s unutarnjim izgaranjem, na električni pogon pa čak i na vodik.

Široka i raznolika gama u kojoj se odražavaju vrijednosti marke Citroën: izuzetna udobnost i pametan dizajn koji u potpunosti iskorištava svaki kubični centimetar.

Zahvaljujući učinkovitoj gami, Citroën je izgradio bliske i pouzdane odnose s profesionalnim kupcima koje održava kroz europsku mrežu stručnjaka za laka gospodarska vozila. Citroën je jedan od glavnih igrača kad je riječ o lakim gospodarskim vozilima te od 2022. drži 8,3% tog tržišta u Europskoj uniji. Modeli Ami Cargo, Berlingo furgon, Jumpy i Jumper čine 30% ukupne prodaje marke.

1.   NOVI CITROËN BERLINGO FURGON

Kao mjerilo za tržište furgona, Berlingo furgon dobiva novi Citroën potpis. Optimizirana je udobnost u vožnji, a doseg vožnje ë-Berlingo furgona s nultom stopom emisije povećan je za 20% na 330 km (mješoviti ciklus WLTP, u postupku homologacije)

Citroën je još od furgona 2CV jedan od glavnih igrača na ovom vrlo konkurentnom tržištu. Tri uzastopne generacije Berlingo furgona nastavljaju ispunjavati potrebe profesionalaca. Novi Berlingo furgon stigao je do nove prekretnice.

OBNOVLJENI VANJSKI I UNUTARNJI DIZAJN

Na vanjskom dizajnu novog Berlingo furgona vidljive su najnovije značajke dizajna marke, a odlikuje se okomitijim prednjim krajem koji je posve redizajniran – od prednje maske do odbojnika i prednjih svjetala. Zahvaljujući tomu, Berlingo furgon odiše snažnijom osobnošću te su dodatno naglašene njegova dinamičnost i robusnost. S bočnih su strana promjene uglavnom vidljive na kotačima koji su dobili novi izgled. Dostupna je i nova boja karoserije: Kiama plava.

Redizajniran je i putnički prostor koji je sad opremljen i novom, ergonomičnijom armaturnom pločom. Unaprijeđena je i kvaliteta završne obrade. U novu armaturnu ploču ugrađen je novi 10-inčni dodirni zaslon visoke razlučivosti (vidjeti u nastavku). Upravljač je također nov i u njega su ugrađene komande regulatora brzine i audiosustava. U električnoj su inačici iza upravljača smještene i polugice za upravljanje prikupljanjem energije ovisno o trenutačnoj razini napunjenosti.

NOVA SJEDALA CITROËN ADVANCED COMFORT

Bez obzira na to je li riječ o osobnom ili gospodarskom vozilu, Citroën udobnost smatra prioritetom. Novi Berlingo furgon kompatibilan je s novim sjedalima Citroën Advanced Comfort®, što će svakako cijeniti svi profesionalci koji svakodnevno satima sjede za upravljačem. Sjedala Advanced Comfort® ekskluzivno su dizajnirana za Citroën i dostupna u novom Berlingo furgonu. Konstruirana su s posebnom pozornošću te uključuju posebnu bočnu potporu, pjenaste obloge i presvlake od visokokvalitetne tkanine.

DIGITALIZIRANI PUTNIČKI PROSTOR KOJI OLAKŠAVA SVAKODNEVNI ŽIVOT

Udobnost korisnika ključna je za optimalno profesionalno iskustvo. Zato novi Berlingo furgon ubrzava korak kako bi korisnicima ponudio najnaprednije tehnologije koje olakšavaju svakodnevni život. Kad je multimedijski sadržaj u pitanju, sve se promijenilo:

         vozila s osnovnom razinom opreme opremljena su sustavom My Citroën Play koji uključuje i postolje za pametni telefon, integrirano postolje za povezivanje pametnog telefona. Ovo pristupačno i pametno rješenje ide ukorak s vremenom. Vozači mogu spojiti svoj pametni telefon s vozilom te tako slušati glazbu ili obavljati pozive putem audiosustava u vozilu, kao i koristiti aplikaciju za navigaciju na pametnom telefonu. Kako bi se osigurala još veća sigurnost vozača, sustavom se može upravljati putem upravljača ili glasovnih naredbi.

         Na središnji dio armaturne ploče novog Berlingo furgona mogu se smjestiti dvije razine 10-inčnih zaslona. Dodirni zaslon za upravljanje novim multimedijskim sustavima marke Citroën:

o   novi multimedijski sustav My Citroën Play, u kombinaciji sa standardnim 10-inčnim zaslonom, može se koristiti za slušanje radija, a opremljen je i funkcijom za bežično zrcaljenje zaslona pametnog telefona, kompatibilnom s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto. Dizajniran je ergonomski, a na njemu se prikazuje i snimka kamere za vožnju unatrag.

o   Novi sustav My Citroën Drive Plus, u kombinaciji s 10-inčnim zaslonom visoke razlučivosti dostupan je s povezanom 3D navigacijom te je izuzetno jednostavan za korištenje. Nadahnut widgetima pametnih telefona, omogućuje upravljanje različitim multimedijskim funkcijama. Zaslon visoke razlučivosti može se upotrebljavati i za prikaz kamere za vožnju unatrag.  

         Praktičan bežični punjač pametnog telefona smješten je na središnjoj konzoli, a dostupan je u razini opreme Techno, koja uključuje otključavanje i pokretanje vozila bez ključa te automatski klima-uređaj. Dostupne su dvije USB utičnice.

NOVI SUSTAVI ZA POMOĆ U VOŽNJI

Veća udobnost znači i manji napor vozača. Zato je novi Berlingo opremljen brojnim novim sustavima za pomoć u vožnji.

         Unaprijeđena inačica: sustav Dynamic Surround View prikazuje sliku izravno na središnjem retrovizoru: kao da imate oči na potiljku. Budući da je često teško precizno sagledati što vas sve okružuje kad vozite furgon, novi Berlingo opremljen je dvjema kamerama: jednom iznad stražnjih vrata i jednom ispod bočnog retrovizora na suvozačevoj strani. Slika se prikazuje izravno na velikom digitalnom retrovizoru u unutrašnjosti te vam omogućuje da u svakom trenutku vidite što se događa iza vas, kao i u svakom drugom vozilu, unatoč metalnoj stranici koja vam zaklanja pogled. Prikazana slika pomaže vam da provjerite mrtve kutove prilikom parkiranja.

         Unaprijeđeni sustavi za pomoć pri parkiranju. Novi Berlingo furgon sad je opremljen s 12 senzora za prepreke raspoređenih između prednjeg i stražnjeg kraja vozila.

        Tehnologija koja olakšava život: Nova značajka Berlingo furgona, sustav Highway Driver Assist, koja spaja prilagodljiv regulator brzine s funkcijom Stop&Go i sustav za održavanje vozila u prometnom traku. Nadopunjuje preostale tehnologije za još veću udobnost i sigurnost, uključujući upozorenje na umor vozača, prepoznavanje prometnih znakova, sustav za održavanje vozila u prometnom traku, automatsko kočenje u nuždi uz prepoznavanje pješaka i biciklista, ograničivač brzine...

ZAHVALJUJUĆI VELIKOM IZBORU DOSTUPNIH MOTORA, NOVI Ë-BERLINGO UČINKOVITIJI JE NO IKAD

Da bi ispunio potrebe svih profesionalaca, Citroën nudi bogat izbor motora za novi Berlingo furgon. Izbor motora s unutarnjim izgaranjem uključuje PureTech benzinski motor sa 110 KS i dizelske motore BlueHDi sa 100 KS i 130 KS. Model ë-Berlingo zadržao je posve električni motor koji razvija 100 kW (136 KS) i ima najveći okretni moment od 270 Nm, u kombinaciji s novom baterijom od 50 kWh.

Zahvaljujući poboljšanoj učinkovitosti, doseg ë-Berlingo furgona s nultom stopom emisija sada postaje mjerilo u segmentu: može prijeći do 330 km (mješoviti ciklus WLTP, u postupku homologacije) što je 20% više no prethodni model.  Doseg se može optimizirati zahvaljujući novom sustavu regenerativnog kočenja s tri različite razine regeneracije kojima se upravlja uz pomoć polugica na upravljaču.

I dalje su dostupna tri poznata načina vožnje, ovisno o tome kako se vozilo upotrebljava: Eco za postizanje najvećeg dosega, Power za maksimalne performanse i Normal.

Ë-Berlingo furgon opcijski je dostupan s toplinskom pumpom koja zimi održava toplinu u putničkom prostoru bez potrebe za napajanjem iz baterije, čime pridonosi maksimalnom povećanju dosega.

Ë-Berlingo furgon serijski je opremljen trofaznim OBC (on-board charger) pretvaračem na vozilu od 11 kW.

Punjenje na zidnoj punionici WallBox do punog kapaciteta traje 7,5 sati. Upotrebom zidne punionice WallBox od 11 kW to se vrijeme skraćuje na 5 sati. Ë-Berlingo furgon na samom je vrhu segmenta kad je riječ o trajanju bržeg punjenja: polusatnim punjenjem na javnoj punionici snage 100 kW kapacitet baterije povećava se s 20% na 80%.

VELIK IZBOR DIZAJNA KAROSERIJE

Novi Berlingo furgon zadržao je modularnost i teretni kapacitet koji su proslavili njegova prethodnika. Dostupan je u izvedbi s dva ili tri sjedala te u dvije duljine (M – 4,40 m i XL – 4,75 m), bez obzira na odabranu vrstu motora. Ukupan teretni kapacitet iznosi 4,40 m3, a nosivost 1 tonu (780 kg za električnu inačicu). Naravno, Berlingo furgon i dalje je dostupan s produljenom kabinom. Naslon središnjeg sjedala može se preklopiti i iskoristiti kao radna površina, a bočno sjedalo može se preklopiti radi prijevoza duljeg tereta.

2.   NOVI CITROËN JUMPY

Novi Citroën Jumpy postavlja mjerila kada je riječ o svestranosti zahvaljujući svojim kompaktnim dimenzijama, udobnosti bez premca i sigurnosnim značajkama, kao i sve konkurentnijem izboru pogonskih sklopova – od dizelskih motora BlueHDi do pogona na vodik. A tu je i još učinkovitiji ë-Jumpy.

Novi Jumpy, furgon koji može sve! Prostran je, ima teretni kapacitet do 6,6 m3, kompaktne dimenzije koje mu omogućuju okretnost u gradovima (krug okretanja od 12,4 metra i visina od 1,9 m) te snažan pogon zbog kojeg se jednako dobro snalazi i na otvorenoj cesti. Sve ga to čini prikladnim za svaku upotrebu. Povrh toga, njegov ga novi dizajn čini još privlačnijim

ELEGANTNIJI I SUVREMENIJI

Novi Jumpy krasi obnovljeni prednji kraj, a odbojnik mu je optimiziran kako bi se postigao bolji dizajn i aerodinamička svojstva. Tu su još i nova LED prednja svjetla te najnovija prednja maska s novim potpisom marke. Na bočnim stranama vozila ovaj obnovljeni dizajn upotpunjuju nove boje naplataka i nova Titanium siva boja karoserije.

Nova elegantna armaturna ploča ima novi dizajn, pretince i još je praktičnija. Povećane su dimenzije postojećih pretinaca za odlaganje i dodani su novi, na primjer na gornjem dijelu ploče sad su smješteni držači za čaše dizajnirani tako da u njih možete pohraniti i pametni telefon, a tu je i novi pretinac za tablet-računala. Jumpy je u punom smislu riječi ured na kotačima. Upravljač je nov i uključuje različite komande (sustavi za pomoć u vožnji, telefon, radio itd.) i može se grijati.

UČINKOVITOST KAO REZULTAT POVEZANOSTI

         Novi Jumpy ima posve digitalnu 10-inčnu instrumentnu ploču. Jumpy serijski dolazi s crno-bijelom digitalnom instrumentnom pločom, dok je uz nadoplatu dostupan s 10-inčnim zaslonom u boji visoke razlučivosti, na kojem vozač može prilagođavati način na koji se prikazuju ključne informacije.

         Veliki 10-inčni središnji zaslon visoke razlučivosti i najnapredniji multimedijski sustav. Novi Jumpy serijski je opremljen inovativnim 5-inčnim središnjim zaslonom na dodir kojim se upravlja audio i telefonskim funkcijama. Ovisno o razini opreme, novi multimedijski sustav My Citroën Play temeljen je na novom 10-inčnom dodirnom zaslonu visoke razlučivosti smještenom u središtu armaturne ploče. Ovaj dodirni zaslon nadahnut je ergonomskim dizajnom pametnih telefona, osigurava jednostavnu potrebu te se može upotrebljavati za upravljanje multimedijskim sadržajem (glazba ili telefon), kao i funkcijama za konfiguraciju vozila. Njegova najnaprednija inačica My Citroën Drive Plus dostupna je uz nadoplatu te uključuje povezanu 3D navigaciju koja profesionalce prati na svakom putovanju i uzima u obzir stanje u prometu u stvarnom vremenu.

         10-inčni središnji zaslon bežično se povezuje s aplikacijama Apple CarPlay i Android Auto.

         Praktičan bežični punjač pametnog telefona smješten je na središnjoj konzoli, a dostupan je u razini opreme Comfort koja uključuje i otključavanje i pokretanje vozila bez ključa te automatski klima-uređaj.

JOŠ JEDNOSTAVNIJA VOŽNJA

         Napredna značajka: Dynamic Surround Vision: vidite i ono što vam je nevidljivo. Budući da je često teško precizno sagledati što vas sve okružuje kad vozite furgon, novi Jumpy opremljen je dvjema kamerama: jednom iznad stražnjih vrata i jednom ispod bočnog retrovizora na suvozačevoj strani. Obje su povezane s novim digitalnim središnjim retrovizorom, što vozaču osigurava precizan pregled nad stražnjom i suvozačevom stranom vozila, u vožnji i pri parkiranju. Da bi vožnja bila još praktičnija, na središnjem zaslonu na armaturnoj ploči prikazuje se snimka kamere za vožnju unatrag Top Rear Vision od 180 °.

        Tehnologija koja olakšava život: Nova značajka Jumpy furgona, sustav Highway Driver Assist, spaja prilagodljiv regulator brzine s funkcijom Stop&Go i sustav za održavanje vozila u prometnom traku. Nadopunjuje preostale tehnologije za još veću udobnost i sigurnost, uključujući upozorenje na umor vozača, prepoznavanje prometnih znakova, sustav za održavanje vozila u prometnom traku, automatsko kočenje u nuždi uz prepoznavanje pješaka i biciklista, ograničivač brzine...

         Servoupravljač je sada električan (umjesto elektrohidraulički), kako bi se smanjio potreban napor i poboljšala upravljivost.

SVEOBUHVATAN IZBOR MOTORA

Dizelski, posve električni pa čak i na vodik: različiti motori kojima se može opremiti Jumpy ispunjavaju potrebe i ograničenja svih profesionalaca.

Dizelski motori BlueHDi snažni su i štedljivi te dostupni sa širokim rasponom snage: 120 KS i 145 KS u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, 180 KS sa 8-stupanjskim automatskim mjenjačem (dostupan i na motoru BlueHDi 145). Motor na vodik s gorivnom ćelijom omogućuje mobilnost s nultom stopom emisije i izdašan doseg od više od 400 km (mješoviti ciklus WLTP, u postupku homologacije).

Ë-Jumpy, s motorom snage 100 kW (136 KS), i dalje je dostupan s dvije vrste baterija. Baterija kapaciteta 50 kWh omogućuje doseg od 224 km, što je savršeno za, na primjer, svakodnevnu dostavu u gradskim središtima. Ë-Jumpy s baterijom kapaciteta 75 kWh sad ima doseg do 350 km – 20 km više no u prethodnom modelu, čime jamči optimalnu svestranost.

Ë-Jumpy  serijski je opremljen trofaznim OBC (on-board charger) pretvaračem na vozilu od 11 kW.

Na zidnoj punionici WallBox snage 7,4 kW, baterija od 50 kWh može se potpuno napuniti za 6 sati i 40 minuta. Baterija od 75 kWh može se potpuno napuniti za 11 sati i 20 minuta. Na zidnoj punionici WallBox od 11 kW, baterija od 50 kWh može se potpuno napuniti za 4 sata i 50 minuta. Baterija od 75 kWh može se potpuno napuniti za 7 i pol sati. Brzi punjač od 100 kW omogućuje punjenje baterije od 0 do 80% kapaciteta za samo 38 ili 45 minuta.

IZVEDBE ZA SVAKOG KUPCA

Novi Citroën Jumpy Furgon dostupan je u dvije duljine, M: 4,98 m i L: 5,33 m te 2 izvedbe: furgon i produljena kabina s 5 ili 6 sjedala.

3.   NOVI CITROËN JUMPER

Opremljen jedinstvenim značajkama u segmentu, novi Jumper podiže sustave za pomoć u vožnji, povezanost i udobnost na novu razinu. Njegova je ponuda dizelskih  motora u velikoj mjeri obnovljena kako bi se profesionalcima ponudila još veća učinkovitost i niži operativni troškovi.

Novi Jumper najrobusnije je lako gospodarsko vozilo marke Citroën, s nosivošću do dvije tone. Opremljen je nizom inovativne opreme (kakva se obično viđa u osobnim vozilima), čime jamči savršene uvjete za svakodnevan rad.

ODVAŽAN DIZAJN

Prednji kraj novog modela Jumper redizajniran je kako bi se dodatno naglasila snažna osobnost tog modela, a istovremeno zadržale njegove aerodinamičke značajke. Odbojnik, prednja maska (sad u boji karoserije) i retrovizori redizajnirani su s tim na umu. Crni donji dio dodatno je ojačan da bi se poboljšala zaštita vozila u slučaju udara. Elegantnija nova LED prednja svjetla učinkovitija su za 30% od halogenskih prethodnika. Redizajnirana su i stražnja svjetla.

Putnički prostor novog Jumpera odlikuje se novom armaturnom pločom, redizajniranom kako bi se poboljšale ergonomske značajke i postigao elegantniji stil, te novom digitalnom instrumentnom pločom i velikim središnjim zaslonom (vidjeti u nastavku). Obnovljeni su i upravljač, ručica mjenjača i obloge vrata.

OPTIMIZIRANA UDOBNOST I SIGURNOST U VOŽNJI

        Multimedijske značajke modela Jumper također su preinačene. U inačicama sa srednjom razinom opreme dostupan je 5-inčni zaslon na kojem se prikazuju informacije o mediju koji se upotrebljava (radio, telefon itd.). Zvuk se može reproducirati putem Bluetootha, a vozač može sigurno i jednostavno komunicirati sa svojim pametnim telefonom putem glasovnih naredbi. Inačice s najvišom razinom opreme opremljene su 10-inčnim dodirnim zaslonom koji uključuje radio, navigaciju itd. Ergonomski dizajn nadahnut pametnim telefonima čini ga jednostavnim i intuitivnim za upotrebu, zahvaljujući widgetima koji funkcioniraju kao prečaci. Opremljen je i Bluetooth funkcijom za upravljanje slobodnih ruku, bežičnim zrcaljenjem zaslona pametnog telefona i 3D navigacijom.

         Opcijski 7-inčna posve digitalna instrumentna ploča obnovljena je i jasnija. Vozač može prilagoditi informacije na zaslonu kako bi se prikazivale samo one koje su mu najkorisnije. Na zaslonu se mogu prikazivati i navigacijske upute. Novi je Jumper serijski opremljen novom instrumentnom pločom koja povezuje analogni zaslon na kojem se prikazuju cestovna brzina i brzina vrtnje motora s digitalnim mjeračima razine goriva i temperature motora, kao i visokokvalitetan 3,5-inčni TFT zaslon. 

         Bežični punjač za pametne telefone u središtu nove armaturne ploče eliminira potrebu za priključivanjem i isključivanjem telefona kad god napuštate vozilo.

         Opcijski digitalni unutarnji retrovizor spojen je s kamerom na stražnjem kraju novog modela Jumper te pruža savršen pregled u svakom trenutku.

         Električni servoupravljač automatski prilagođava razinu pomoći brzini vozila i time osigurava veću preciznost pri velikim brzinama i ugodniju gradsku vožnju.

         Električna parkirna kočnica jednostavnija je za upotrebu od tradicionalne ručne kočnice.

         Sustav za ulazak i pokretanje vozila slobodnih ruku koji vozačima omogućuje da zaključaju, otključaju i pokrenu vozilo bez vađenja ključa iz džepa. To je izuzetno korisno za profesionalce koji se tijekom dana zaustavljaju na velikom broju odredišta.

         Parkirni radar s prikazom od 360°. Sustav čini 14 ili 16 senzora (ovisno o duljini vozila), raspoređenih uokolo novog modela Jumper, te na središnjem zaslonu prikazuje blizinu prepreka u neposrednom okruženju.

         Novi sustavi za pomoć u vožnji: upozorenje na umor vozača, prepoznavanje prometnih znakova, sustav za održavanje vozila u prometnom traku, automatsko kočenje u nuždi uz prepoznavanje pješaka i biciklista, pametni ograničivač brzine.

         Paket Drive Assist: prvi korak k vožnji bez vozača. Ovaj je paket sustava za pomoć u vožnji kombinacija prilagodljivog regulatora brzine s funkcijom Stop&Go, sustava za održavanje vozila u prometnom traku i sustava za pomoć u prometnim gužvama. Pri brzinama do 30 km/h, na primjer tijekom prometnih gužvi, sustav može samostalno upravljati vozilom, kočiti i ubrzavati.

OBNOVLJENI MOTORI

Novi Jumper više no ikad odgovara svim namjenama te je opremljen motorima koji spajaju performanse i učinkovitost.

Novi 2,2-litreni dizelski motor dostupan je s trima razinama snage: 120 KS, 140 KS i 180 KS, sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem. Po prvi je put uz nadoplatu dostupan 8-stupanjski automatski mjenjač za motore BlueHDi 140 i 180.

VELIK IZBOR IZVEDBI

Novi Citroën Jumper dostupan je u širokom rasponu konfiguracija koje ispunjavaju sve potrebe profesionalaca. Dostupne su dvije duljine međuosovinskog razmaka (3,45 m i 4,04 m), a furgoni obloženi limenim stranicama dolaze u tri duljine (L2, L3 i L4) i ukupno šest konfiguracija karoserije u rasponu od 10 do 17 m3. Kako bi poslužio kao osnova za specifične prerade, novi Jumper s međuosovinskim razmakom od 4,04 m također je dostupan s jednostrukom kabinom u duljinama L3 ili L4 i s dvostrukom kabinom u duljinama L3 ili L4.

 

CONVERSATION