F U zavičaju bajke počinje Bajkoviti advent u Ogulinu – evo što donosi ovogodišnji program - Totally Glamourous

U zavičaju bajke počinje Bajkoviti advent u Ogulinu – evo što donosi ovogodišnji program

    

Od 1. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. u gradu podno Kleka održat će se tradicionalna manifestacija Bajkoviti advent u Ogulinu gdje ovogodišnji program donosi niz kulturnih i zabavnih besplatnih sadržaja za sve male i velike posjetitelje, a doček Nove godine obilježit će koncerti Marka Kutlića i Željka Bebeka

Advent u Ogulinu i ove će godine tradicionalno uveseljavati male i velike posjetitelje od 1. prosinca pa sve do 7. siječnja 2024. tijekom kojeg će se razdoblja održati brojna božićno-novogodišnja događanja. Mjesto radnje su poznate gradske lokacije koje postaju kulisa za književne susrete, izložbe, plesne nastupe, koncerte, adventske radionice, dječje predstave, te dječji doček Nove godine, kao i veliki koncert Željka Bebeka povodom ispraćaja Stare godine.

Osim što je najbajkovitije mjesto u Hrvatskoj, Ogulin je i rodni grad najpoznatije hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić, a zahvaljujući besplatnom bogatom adventskom programu u njegovoj čaroliji i predivnoj prirodi posjetitelji iz svih krajeva regije mogu uživati i u zimskim mjesecima.

 

Uzbudljivi adventski program očarat će cijelu obitelj i sve uzraste

Ogulin je idealno mjesto za izlet cijele obitelji posebice jer će baš svi, i mali i veliki, jednako uživati u svemu što donosi ovogodišnji adventski program. Tako će se u Gradskoj knjižnici i čitaonici Ogulin održavati susret s dječjom književnicom Marijanom Križanović i proslavljenom glumicom Anjom Šovagović́ Despot. Na istom mjestu otvorit će se i izložba slika Art za po doma, kao i radionica za roditelje pod nazivom Podrška od početka te radionica za roditelje i djecu do treće godine Ogulinski maljani.

Ogulinska vodičica Sabina Gvozdić zadužena je za nezaobilaznu „Bajkovitu rutu vođenja“ koja kreće ispred Frankopanskog kaštela, a u popularnom Centru za posjetitelje Ivanina kuća bajke odvijat će se Adventske radionice. U Pučkom otvorenom učilištu Ogulin Zadarski plesni ansambl izvest će svoju predstavu „Dvije žene, pet žena“, dok će Dječja scena Teatar Gavran izvesti predstavu za djecu pod nazivom „Bjelobradi nosi darove“. Na istom mjestu održat će se i Božićni koncert puhačkog orkestra DVD-a Ogulin. Ogulin će posjetiti i Klapa Šufit iz Splita koja će održati veliki koncert 16. prosinca.


Badnjak će se obilježavati u Parku kralja Tomislava i to koncertom TS Merak, podjelom ribica i programom „Daruj radost“ DND-a Ogulin. U nedjelju 31. prosinca u 11 sati mališani će ispratiti Staru godinu na koncertu popularnog mladog pjevača Marka Kutlića u Parku kralja Tomislava! Istoga dana okupljene će svojim plesnim nastupom počastiti „Ogulinske mažoretkinje“, održat će se i tombola u organizaciji Dječjeg gradskog vijeća i DND-a Ogulin, kao „Božićni ples“ plesne grupe Stars, ženske udruge Katarine iz Josipdola.

Odrasli će u Novu godinu ušetati uz legendarne pjesme glazbene zvijezde Željka Bebeka i Speen banda koji počinje u 22 sata na gradskom parkingu. Nakon uzbudljivog koncerta, za one najhrabrije 1. siječanj rezerviran je za tradicionalno „Novogodišnje kupanje“ na jezeru Sabljaci. U nedjelju 7. siječnja na rasporedu je i planinarski doček Nove godine koji  se tradicionalno održava na Kleku, kolijevci hrvatskog planinarstva i alpinizma.

Ovo je samo dio programa koji očekuje sve posjetitelje ovoga grada podno Kleka, a detaljan program dostupan je na stranicama turističke zajednice grada Ogulina. Ulaz na Bajkoviti advent u Ogulinu te uživanje u raznovrsnom programu u potpunosti je besplatno za sve uzraste.

CONVERSATION