F All-stars večerom najboljih hrvatskih kuhara zaključena uspješna sezona Aminess Wine & Gourmet Nights - Totally Glamourous

All-stars večerom najboljih hrvatskih kuhara zaključena uspješna sezona Aminess Wine & Gourmet Nights

 

Sinoć je u A’ la carte restoranu Oliveto u novigradskom Aminess Maestral Hotelu održano posebno izdanje Aminess Wine & Gourmet nights, na kojem su gosti imali priliku isprobati raznolike sljedove delicija koje predstavljaju najbolje od istarske i regionalne kuhinje. O hrani tijekom večere brinuli su najbolji domaći i regionalni chefovi David Skoko, Matija Bogdan, Melkior Bašić, Hrvoje Zirojević, Igor Gudac, Stiven Vunić, Janez Bratovž, Igor Jagodic, te slastičarke Martina Labinjan i Suzana Kvesić. Uz vrhunska jela i sljubljena vina, poseban ugođaj osiguran je nastupom poznatog pjevača Damira Kedže.

Projekt Aminess Wine & Gourmet nights osnovan je kao mjesto gdje se spajaju hrvatska hotelijerska i gastronomska ponuda u jedinstvenu cjelinu. Tijekom ove godine organiziran je niz večera koje okupljaju najutjecajnije domaće chefove pod vodstvom ambasadora Davida Skoke u Aminess restoranima i hotelima. Prve večere održane su ovog ljeta u Half 8 restoranu nakon čega su uslijedile večere u A’ la carte restoranu Oliveto u Aminess Maestral hotelu, u kojem je jučer i završena ovogodišnja sezona projekta. Organizatori su posebno ponosni na visok interes i popunjene kapacitete večera u postsezoni, što potvrđuje da dobro osmišljen i zaokružen sadržaj može privući goste na hrvatskoj obali i izvan glavne sezone.

Gosti sinoćnje večere uživali su u probranim jelima poput jetre od mola i ikre ježinca, brodeta od sipe, janjetine, filea jelena i citrusnih deserata u režiji najjačih umova domaće gourmet scene uparena s vrhunskim vinima iz vinarija Franc Arman, Coronica, Damjanić, Tomaz i Bura. Večera je otvorena aperitivima iz lokalne Destilerije Aura. Svaki od chefova bio je zadužen za jedan slijed koji spaja najbolje domaće namirnice s vrhunskim domaćim vinima. Uz gostovanje najistaknutijih domaćih chefova sa svojim jelima, večeru je obilježio prigodni blagdanski ugođaj u kojem je proslavljena godina na izmaku i najavljena nova sezona projekta, za koju Aminess najavljuje još snažniji fokus na gourmet aspekt svoje ponude.

Tvrtka Aminess svojim aktivnostima nastoji smještajne turističke objekte poput hotela, kampova i resorta povezati s vrhunskim gastronomskim doživljajem uz potpis renomiranih domaćih i inozemnih chefova koji od najboljih namirnica stvaraju poseban doživljaj za sve Aminess goste. Rezultat je to pažljivog planiranja i puno ulaganja, zbog čega se Aminess upravo svojom gourmet ponudom uspješno izdvaja od ostalih hotelijera na domaćem tržištu. Osim organizacije večera s istaknutim chefovima, Aminess kontinuirano ulaže i u edukaciju svojeg osoblja - internim projektom Aminess Gourmet Lab pod vodstvom Davida Skoke educira mlade kuhare, konobare, barmene i sve ostale članove gourmet tima. Time se odgajaju novi naraštaji kuhara, koji će svoje znanje moći iskoristiti za nastavak ove uspješne gastronomske priče.

CONVERSATION