F Izgradnja kruzera vrijednog milijardu funti premijerno na programu Viasat Explore - Totally Glamourous

Izgradnja kruzera vrijednog milijardu funti premijerno na programu Viasat Explore

 Kako se gradi jedan od najvećih i tehnološki najnaprednijih brodova na svijetu


Viasat Explore predstavlja pravo graditeljsko čudo u specijalnoj emisiji Izgradnja kruzera vrijednog milijardu funti, koju premijerno možete pogledati diljem srednje i istočne Europe na programu Viasat Explore 14. prosinca u 21 sat. Emisija odvodi gledatelje u Francusku, gdje vrhunska ekipa od 3000 inženjera gradi brod MSC World Europa, jedan od najvećih i tehnološki najnaprednijih kruzera na svijetu.

 

MSC World Europa pravo je graditeljsko čudo, dugo 333 metra i teško 78 000 tona (dulji je od Eiffelovog tornja i sedam puta teži). Pogonsko je gorivo ukapljeni prirodni plin (LNG), čišći i ekološki prihvatljiviji od tradicionalnih goriva za plovila. Brod posjeduje i cijeli niz inovativnih dizajnerskih rješenja, uključujući tzv. „infinity“ bazen sa staklenim dnom, bar na vrhu s panoramskim pogledom i rekordno dug suhi tobogan na brodu – Venom Drop @ The Spiral – remek-djelo od nehrđajućeg čelika visoko 11 paluba, jedinstveno među kruzerima.

 


Izgradnja kruzera vrijednog milijardu funti odvodi gledatelje iza kulisa te otkriva složen i izazovan proces izgradnje tako golemog broda. Prati inženjere koji se bore sa strogim rokovima, režu i savijaju 42 000 tona čelika kako bi oblikovali golemi trup, ugrađuju dva spremnika od 300 tona te sastavljaju i ugrađuju više od 2500 kabina. Ova zanimljiva emisija upoznaje nas i s gradnjom javnih prostora na brodu, uključujući 13 blagovaonica, trgovine, barove i sedam bazena, a pokazuje nam i kako posada utovaruje 350 tona hrane prije dolaska gotovo 7000 gostiju na prvo putovanje. Osim graditeljskih izazova, Izgradnja kruzera vrijednog milijardu funti istražuje i ljudske priče u pozadini izgradnje broda MSC World Europa, prateći živote inženjera i radnika posvećenih gradnji tog nevjerojatnog plovila.


Izgradnja kruzera vrijednog milijardu funti predstavlja pravo inženjersko remek-djelo te istražuje razmjere i inovacije koji pomiču granice mogućeg kad je riječ o dizajnu i konstrukciji brodova za krstarenja. Ovu zapanjujuću posebnu emisiju premijerno pogledajte diljem srednje i istočne Europe na programu Viasat Explore 14. prosinca u 21 sat.

CONVERSATION