F Još jedan povijesni datum na putu obnove zgrade Muzeja za umjetnost i obrt - Gotovo 47 milijuna eura za cjelovitu i energetsku obnovu - Totally Glamourous

Još jedan povijesni datum na putu obnove zgrade Muzeja za umjetnost i obrt - Gotovo 47 milijuna eura za cjelovitu i energetsku obnovu

 

Muzej za umjetnost u obrt jučer je upisao još jedan u nizu ključnih trenutaka i povijesnih datuma u procesu obnove muzejske zgrade stradale u zagrebačkom potresu u ožujku 2020. godine.  Dodatak III Ugovoru o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava s Ministarstvom kulture i medija RH kojim je osigurano gotovo 47 milijuna eura iz Fonda solidarnosti Europske unije i Nacionalnog plana oporavka i otpornosti za nastavak projekta cjelovite i energetske obnove zgrade Muzeja, jučer je potpisao ravnatelj MUO Sanjin Miheli.

Riječ je o događaju koji će Muzej za umjetnost i obrt upisati na svoj povijesni put cjelovite obnove koji je započeo 2. prosinca 2022. predajom ključeva zgrade Muzeja izvođačima, čime su započeli radovi prve faze konstruktivne obnove zgrade Muzeja na čelu s bivšim ravnateljem Miroslavom Gašparovićem. Zahtjevan i dugogodišnji put spašavanja muzejske baštine i zgrade započeo je netom nakon potresa da bi nakon višegodišnjeg truda, napora i priprema natječajne dokumentacije proces obnove jedne od ključnih muzejskih institucija u Hrvatskoj krenuo ulaznom putanjom.

Ravnatelj Muzeja Sanjin Mihelić tom je prigodom zahvalio stručnom timu Muzeja za umjetnost i obrt, svim djelatnicima, projektantima i arhitektima na čelu s bivšim ravnateljem Miroslavom Gašparovićem koji su uložili ogroman napor da bismo stigli do ostvarenja ovog cilja.

Budućnost cjelovite obnove zgrade Muzeja za umjetnost i obrt sada više nije neizvjesna, zahvaljujući suradnji svih dionika u tom procesu, Ministarstva kulture i medija RH i Grada Zagreba. Ovo je najvažniji dugoročni strateški cilj koji je pred nama i koji moramo realizirati do 30. lipnja 2026. godine“, rekao je Mihelić.

CONVERSATION