F Ostanite u kući uz najbolje blagdanske emisije - Totally Glamourous

Ostanite u kući uz najbolje blagdanske emisije

 

Ove zime Viasat Nature nudi sjajan izbor očaravajućih snježnih emisija koje će vas zabaviti tijekom blagdanskog razdoblja.

Dom Djeda Mraza u divljini

Snježni pokrivač krasi drveće, a svjetla plešu na nebu prepunom zvijezda. Tijekom blagdana naše se misli okreću prema udaljenoj zemlji zimskih čuda daleko na sjeveru. To je mjesto poznato pod nazivom Laponija, čarobni dom Djeda Mraza. Riječ je o divljini koja se neprestano mijenja, punoj nevjerojatnih divljih stvorenja. Tijekom duge mračne zime, mošusno govedo opire se oštrom vjetru, suri orlovi bore se oko plijena, a velike sive sove prelaze ogromne udaljenosti kroz smrznute šume. Ovaj prekrasan, lirski prikaz doma Djeda Mraza u divljini natjerat će vas da se zapitate postoji li doista toliko čarobno mjesto.

Bijela zima

Na sjevernom rubu Alpa još se uvijek svake godine možemo diviti zimi u njezinom punom sjaju, s bijelim snježnim pokrivačem, ledenim sigama i bezbrojnim malenim kristalima koji izgledaju poput geometrijskih umjetničkih djela. U dolinama i na obroncima snijeg je svake godine još uvijek toliko gust da su planinske kolibe zatrpane snijegom sve do prozora. Krave i stočari sigurni su na farmama na nižim nadmorskim visinama. No ne i životinje koje žive na planini! Moraju naučiti kako preživjeti hladni dio godine i prkositi obilnom snijegu, hladnoći i ledu. No nekima je to toliko jednostavno da usred zime podižu čak i mlade.

Životinje na snijegu

Skupina karizmatičnih životinja predstavlja nam izvanredne strategije koje koriste da bi tijekom zime preživljavale, pa čak i napredovale. U tom spektakularnom godišnjem dobu naš se svijet pretvara u zemlju čuda prepunu svjetlucavog mraza, snijega i leda. Ali za životinje je to najteže doba godine. Američki ris mora pronaći svoj plijen duboko ispod snijega, dok arktička lisica mora nanjušiti svoj smrznuti gotovi obrok. Majka morske vidre grije svoje mladunče puhanjem zraka u njegovu dlaku, dok neke životinje pobijele kako bi se stopile sa snježnim svijetom oko sebe. Upoznajte najpoznatije zimske životinje i tajne koje se kriju iza njihovih zimskih priča o uspjehu.

Dom Djeda Mraza u divljini premijerno pogledajte u ponedjeljak, 25. prosinca, Bijelu zimu utorak, 26. prosinca, a Životinje na snijegu četvrtak, 28. prosinca, sve dane u 18:00 sati na programu Viasat Nature.

Za više informacija o programu Viasat Nature, posjetite www.viasatnature.com.hr
Pratite nas na https://www.facebook.com/ViasatNatureHR

CONVERSATION