F Stigla je pozivnica za domjenak - evo kako se prikladno odjenuti? - Totally Glamourous

Stigla je pozivnica za domjenak - evo kako se prikladno odjenuti?

 

Prosinac je jedan od najveselijih mjeseca u godini! Vrijeme je adventa,  gradovi, uredi i domovi u kojima živimo su okićeni, puno crvene boje koja nas okružuje podiže raspoloženje i budi onaj prekrasan osjećaj u svakom od nas. Prosinac je i mjesec zabava i izlazaka. Imate li, ili vam je tek stigla pozivnica za domjenak sigurno se pitate kako se prikladno odjenuti! Na ovo pitanje odgovara stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko kombinirajući modu (i aktualnu 'party kolekciju' modnog brenda C&A s osnovnim pravilima bontona. 

Evo koje savjete trebate! 

U koje je vrijeme domjenak? Nije svejedno idete li na poslovni ručak tijekom kojeg će se nazdraviti uspješnoj godini ili izlazite navečer na pomno odabrano mjesto - zar ne? Za dnevne domjenke tako kombinirajte klasične odjevne predmete (ostanite u okvirima vlastitog modnog stila) i svečaniju 'party' odjeću. Dobar primjer bi bio kombinacija hlača uskih ili širokih nogavica u kombinaciji s vrtoglavim potpeticama, šljokičasti top ili majica kojeg možete nositi zasebno ili u kombinaciji sa sakoom. Odličan model bila bi i dnevna haljina crvene boje koju ćete začiniti nakitom s pokojom šljokicom. U ovakvim prigodama izbjegavajte 'ugly Christmas pulovere' ma koliko simpatični bili jer dnevni domjenak znači i stroži formalni stil. Idete li na večernji domjenak, dobro proučite pozivnicu. Na njoj će se nalaziti mjesto održavanja partyja, oznaka - party, svečana večera..., ali i stil koji se od vas očekuje. Ovisno o tome što pročitate na pozivnici krenite s kreiranjem total looka. 

Party ili svečana večera? Neka vam se to ne čini istim! Party je najčešće koncipiran kao 'stajačica' odnosno kombinacija hrane i pića za zagrijavanje te prilika da se zapleše. Suprotno tome svečana večera je mirniji način obilježavanja kraja uspješne poslovne godine- sjedite za stolom s dragim ljudima uživajući u opuštenim trenucima. Sad kad znate razliku, naučite i kako se odjenuti. Party pozivnica najčešće skriva i dress code naputak kojeg svakako poštujte. Haljinica sa šljokicama, trendy suknja sa šljokicama u kombinaciji s pripadajućim setom, seksi uske hlače s topom i visokim potpeticama bi bio dobar primjer. Pazite samo da vam je sve što odijevate u skladu s građom tijela (kako ne biste trebale spuštati nestašnu minicu ili haljinicu) i da su vam cipele udobne. Koja žena želi da joj štikle pokvare ples. Svečana večera je najčešće za manji broj ljudi i svi su gosti u podjednakom fokusu. Budući da se sjedi i večera, posebno se koncentrirajte na gornji dio tijela. Izbjegavajte odjeću predubokog izreza, te uskladite lice, vrat i širinu ramena. Evo što to znači? Kako vrat ne bi bio kraći kombinirajte pristojan dekolte i sako bez definiranih naramenica, lice će izgledati uže odjenete li za ovu prigodu lađa izrez, a imate li široka ramena na jednostavni odjevni predmet stavite lijep šal ili pašminu. U aktualnoj C&A blagdanskoj kolekciji dominiraju svečana poslovna odijela napravljena od pliša ili šljokica koja su odličan izbor za ovakve prigode. 

Otvoreni ili zatvoreni prostori? Upravo odgovor na ovo pitanje će odrediti stil kojeg ćete nositi. Tijekom Adventa neke se tvrtke odlučuju za opušteno okupljanje na adventskim kućicama, neke tvrtke klasične domjenke mijenjaju izletima...Stigne li takva pozivnica odjenite tople komade te vlastiti stil i prigodu naglasite modnim detaljima poput zanimljivih kapa, šalova, rukavica, dodajte neki zanimljiv komad nakita (ali i božićne ukrase poput rajfova, broševa) i pazite da na nogama imate ugodan par obuće. Savjet više: prilikom odijevanja za 'Adventsko minglanje' na otvorenom lijepo kombinirajte slojeve ispod kaputa kako bi oni funkcionirali krenete li s otvorenog u zatvoreni dio. 

Jeste li i vi jedan od domaćina ili idete 'u goste'? Odgovor na ovo pitanje će odrediti i stil koji ćete nositi! Što to točno znači? Organizirate li vi sa svojim timom party, pazite na bonton odijevanja - dotjerajte se kako priliči domaćinima bez pretjerivanja- dekolte te dužina suknje ili haljine moraju biti pristojni, a krojevi u skladu s bontonom formalnog odijevanja. Šljokičasto odijelo ili haljina koja prati siluetu tijela su odličan izbor. Suprotno tome - idete li 'u goste' možete se poigrati i malo izazovnijim odjevnim komadima u kojima se osjećate dobro, koji otkrivaju određeni dio tijela ali ne ulaze u dio neprikladnog. Haljina s izrezima, kombinacija šljokičastih suknji i topa su odličan izbor. Savjet više: Želite li izgledati vitko birajući šljokice neka one budu sitnije. Velike 'šljokice' često na svojoj površini reflektiraju svjetla koja vas obasjavaju što dodatno dodaje volumen. 

Držite se teme... posebno kad se nalazi na pozivnici.  Isto tako znajte da glam look znači izazovnije odjevne konstrukcije i puno šljokica, party look može biti kombinacija kožnih hlača i zanimljivog topa, shine like a star znači da se od vas očekuje zlatno. Ovo su samo neki primjeri koji se najčešće nalaze na pozivnicama tijekom prosinca, pa naučite pročitati njihovo značenje! 

CONVERSATION