F Viasat Nature najave za ostatak prosinca 2023. - Totally Glamourous

Viasat Nature najave za ostatak prosinca 2023.

Životinje na snijegu

Četvrtak 28. prosinca u 18:00

Pratimo skupinu karizmatičnih životinja kako bismo otkrili strategije kojima se služe da bi preživjele, pa čak i prosperirale, zimi. To je najteže doba godine za životinje i pripreme počinju rano. Sibirske vjeverice skupljaju hranu u obraznima vrećicama u jesen kako bi stvorile zalihe u svojim jazbinama, dok dolazak zime znači da američki ris mora pronaći svoj plijen ispod dubokog snijega. Kako zima popušta, arktička podzemna vjeverica polako se budi iz osmomjesečne hibernacije i mora zavesti svog partnera u samo dvanaest sati. Usput upoznajemo neke od naših najpoznatijih zimskih životinja kako bismo otkrili tajne u pozadini njihovih sezonskih priča o uspjehu.

 

Smeđe hijene

Petak 22. prosinca u 19:05

Veliki i prostrani slani bazeni Makgadigadi zauvijek se kreću između raja i pustoši, a sušna sezona neumoljiva je koliko i kišna sezona obilna. Malo tko osjeća učinke tog opadanja i rasta vode poput onih koji ovu zemlju nazivaju domom, a oni koji prebivaju u tim krajevima znaju da je tajna biti tajnovit. Nitko se ne pridržava tog zakona kao uvijek neuhvatljiva smeđa hijena. Pridružite nam se na putovanju dok istražujemo tajne slane bazene Makgadigadi očima smeđe hijene, majke, i njezina klana dok se nose s nemilosrdnim temperaturama iščekujući konac sezonske suše. Od nepregledne ružičaste mase dok se flamingosi spuštaju na svoju godišnju migraciju do oportunista zaluđenih glađu, ovo će biti putovanje za pamćenje sa smeđim hijenama Makgadigadija...

 

Tematski blok: Sezona bijele zime

Cijeli dan, od ponedjeljka 25. prosinca do petka 29. prosinca


Viasat Nature vaša je putovnica ovog prosinca za snježni svijet čarobnih divljih životinja i zadivljujućih krajolika. Uživajte u eteričnoj ljepoti planina i njihovih divljih životinja u premijernoj seriji 'Utočište: Priče o opstanku u Alpama', otkrijte čudesni zimski svijet i njegove životinje u našim drugim posve novim dokumentarcima 'Bijela zima', 'Dom Djeda Mraza u divljini i 'Životinje na snijegu', istražite raznolika staništa snježnih leoparda od Himalaja do Mongolije i pridružite se obilasku snježnih čuda Islanda u emisiji 'Prirodni svijet - Island: Divlji život'. Od alpskih padina do arktičkih krajolika, ove zime prikazujemo bogatu raznolikost životinja i regija širom svijeta.

 

Dom Djeda Mraza u divljini

Ponedjeljak 25. prosinca u 18:00

Snijeg prekriva drveće, a zelena svjetla plešu na nebu punom zvijezda. Tijekom blagdana, naše se misli okreću udaljenoj zimskoj čaroliji daleko na sjeveru. To je mjesto strancima najpoznatije kao Laponija, čarobni dom Djeda Božićnjaka, ali dom Djeda Božićnjaka još je čudesniji nego što to možete zamisliti daleko od svečanih svjetala. To je divljina koja se stalno mijenja i prepuna je neobičnih divljih stvorenja. Tijekom duge tamne zime, mošusna goveda čuvaju stražu na oštrom vjetru, suri orlovi bore se oko plijena, a laponske sove lutaju golemim udaljenostima kroz zaleđenu šumu. Kada dođe ljeto, sunce nikada ne zalazi dok sobovi migriraju na sjever, sove se utrkuju u razmnožavanju, a medvjedi i vukovi bore se oko hrane.

 

Bijela zima

Utorak 26. prosinca u 18:00

Zimi se svake godine još uvijek možete diviti svoj njenoj ljepoti na sjevernom alpskom obodu. Snijeg je toliko gust u dolinama i na padinama da su alpske kolibe zasnježene sve do prozora. Krave i mljekari sigurni su na svojim farmama na nižim nadmorskim visinama, ali životinjama u planinama trebaju strategije za preživljavanje hladne sezone. Mnoge prilagodbe u prirodi dokazuju da zima nije neka nepogoda koja se svake godine ponavlja, već sastavni dio godišnjeg prirodnog ciklusa. Zato životinje i biljke snježnih područja na rubu Alpa posebno pate od klimatskih promjena i ulaze u kovitlac s nepredvidivim usponima i padovima snježne granice. Promatramo kako životinje preobražavaju svoje ponašanje, mijenjaju prehranu i preokreću svoju ekologiju naopako.

 

Utočište: Priče o opstanku u Alpama

Premijerno od srijede 27. prosinca od 18:00

Nevjerojatna priča o opstanku koja prati pustolovine vučice dok prelazi Alpe u potrazi za sigurnim mjestom za podizanje svojih mladunaca. Putem nailazi na mnoge životinje koje su ovaj surov krajolik učinile svojim domom, od medvjeda do surog orla, a priča svake životinje otkriva strategiju koja joj je omogućila da preživi.

CONVERSATION