F Mjuzikl osnovnoškolaca i učitelja: „Na putu s Antuntunkom“ gostuje u velikoj dvorani KD Lisinski - Totally Glamourous

Mjuzikl osnovnoškolaca i učitelja: „Na putu s Antuntunkom“ gostuje u velikoj dvorani KD Lisinski

 

Čak 140 učenika, od najmlađih prvih razreda do „osmaša“, uz podršku 30 učitelja, sjedinili su snage kako bi publici predstavili interpretaciju pjesme „Kako živi Antuntun“ slavnog hrvatskog pjesnika Grigora Viteza

Osnovna škola Grigora Viteza, smještena u srcu zagrebačke četvrti Trnje, priprema se za jedinstvenu izvedbu mjuzikla „Na putu s Antuntunkom“ u velikoj dvorani KD Vatroslava Lisinskog i poziva građane da im pruže podršku svojim dolaskom. Izvedba će biti održana u nedjelju 21. siječnja 2024. godine s početkom u 18 sati, a predstavlja autorsku kreaciju poznatih pjesama iz školske lektire, te donosi kulturnu i obrazovnu vrijednost na jedinstven način.

Čak 140 učenika, od najmlađih iz prvih razreda do „osmaša“, uz podršku 30 učitelja, sjedinili su snage kako bi publici predstavili interpretaciju pjesme „Kako živi Antuntun“ slavnog hrvatskog pjesnika Grigora Viteza. Mjuzikl se temelji na ideji odrastanja i suočavanja s izazovima današnjeg vremena, a glavnu ulogu igraju djevojčice, dajući tako svježi pristup cjelokupnom djelu.

Grad Zagreb prepoznao je i podržao napore škole u stvaranju djela te ustupio za potrebe ove jedinstvene izvedbe veliku koncertnu dvoranu. Ulaznice su besplatne, ali školski ansambl poziva posjetitelje koji su u mogućnosti da tom prilikom donacijom pomognu rad udruge Crvenih nosova, koja svojim aktivnostima nastoji unijeti radost među najmlađe pacijente hrvatskih bolnica.

Ovaj iznimni mjuzikl je rezultat gotovo 13 mjeseci marljivog rada učitelja zagrebačke Osnovne škole Grigora Viteza, stvarajući priču, glazbu, koreografiju i scenografiju, a trud na stvaranju djela svakodnevno su usklađivali s redovnim školskim obvezama. Školski ansambl uključuje članove zbora, školskog benda, plesače i glumce, pokazujući visoki standard u izvedbi učeničkih aktivnosti.

OŠ Grigora Viteza ističe se po izvrsnosti u nastavi, ali i po kontinuiranom ulaganju u tehnološku opremu te organiziranju znanstvenih, kulturnih i društvenih aktivnosti koje obogaćuju život učenika. Takav sveobuhvatan pristup u prijenosu i usvajanju znanja iznova se potvrđuje godišnjom rang listom najboljih osnovnih škola u Hrvatskoj, gdje zauzimaju visoko četvrto mjesto u usporedbi s više od 110 osnovnih škola u Gradu Zagrebu. Škola njeguje europske, građanske i inkluzivne vrijednosti, ponosni je nostelj Erasmus+ akreditacije, a njezin bend poznat je široj publici.

„Ponosni smo na djelo koje u izvedbu uključuje svaku novu generaciju najmlađih učenika i vjerujemo da smo zasad najveći školski ansambl s gotovo 200 sudionika - učenika i učitelja ujedinjeni u timskom duhu. U proteklih godinu dana, naši učitelji su s velikim trudom i predanošću oblikovali ovu priču u, skoro pa umjetničko djelo. Putovanje djevojčice Antuntunke od našeg Trnja do zvijezda potiče vjeru u to da se upornošću, zalaganjem i nesebičnim davanjem može postići mnogo, a to su vrijednosti koje naša škola promovira u radu s učenicima.“- izjavila je ravnateljica Vlatka Kovač.

CONVERSATION