F Omiljeni chef Stjepan Vukadin kuhao pred brojnim poznatim osobama na Ledovoj kulinarskoj radionici - Totally Glamourous

Omiljeni chef Stjepan Vukadin kuhao pred brojnim poznatim osobama na Ledovoj kulinarskoj radionici

 

Sudionici su pripremali ukusna, a jednostavna jela idealna za nadolazeće blagdane

Kako u malo vremena pripremiti uravnotežen, nutritivno bogat, jednostavan i ukusan obrok, doznali smo na Ledovoj kulinarskoj radionici i afterwork druženju održanom u srijedu u Zagrebu. Pod stručnim vodstvom chefa Stjepana Vukadina i u dinamičnoj, zabavnoj atmosferi, sudionici su stekli nova kulinarska znanja i vještine te otkrili svestranost Ledovih namirnica.

"Vođenje radionica ove vrste uvijek mi je inspirativno iskustvo. Veseli me vidjeti sudionike koji aktivno uče i uživaju u savladavanju novih vještina. Kad govorim o gastronomiji, uvijek naglašavam važnost strasti prema hrani i sve oko sebe potičem na istraživanje njihove profesionalne i kreativne strane. Vjerujem da s današnje radionice svi odlazimo obogaćeni novim iskustvom i da ćemo naučeno primijeniti i u vlastitom domu"poručio je chef Stjepan Vukadin.

Chef Vukadin je, koristeći Ledove namirnice, pokazao kako u samo pola sata možemo pripremiti praktično i ukusno jelo, a dostojno brojnih restorana. U pripremi jela iz prvog su reda uživale i brojne poznate osobe iz svijeta gastronomije, poput gastroblogerice Janje Benić i Ane Antunović, bivše natjecateljice kulinarskog showa Masterchef i popularne gastroblogerice poznatije kao Kuhana i pečena.

Osim toga, uzvanici su se i sami okušali u pripremi jela, a za inspiraciju im je poslužio širok asortiman Ledovih proizvoda. Kako bi cijela radionica bila još zabavnija i uzbudljivija, goste je na radnim jedinicama dočekala jedna tajna namirnica, kao i obrok u danu kojem njihovo jelo mora odgovarati. Rezultat toga bio je niz nutritivno uravnoteženih obroka na bazi ribe i povrća koje svatko od nas može jednostavno pripremiti u udobnosti vlastitog doma, idealnih za nadolazeće blagdane.

Radionica je bila fokusirana na demonstraciju jednostavnosti i svestranosti pripreme jela, ali s jednim važnim ciljem − promicanjem nutritivno uravnoteženog i praktičnijeg načina života.

"Ideja je bila pokazati kako Ledo svojim asortimanom potrošačima osigurava sve potrebno čime na jednostavan i brz način mogu kreirati nutritivno bogata i ukusna jela, prilagođena užurbanom načinu života. Vjerujemo da su sudionici s naše radionice otišli obogaćeni novim receptima, inspiracijom i kreativnošću. S ponosom nosimo titulu lidera u segmentu zamrznute hrane i posvećeni smo tome da tržištu ponudimo širok izbor visokokvalitetnih namirnica koji svake godine nadopunjujemo novitetima"izjavila je Ivana Miličić, brend menadžerica u Ledo plusu.

O Ledovoj tehnologiji brzog zamrzavanja

Ove godine obilježava se 100 godina tehnike brzog zamrzavanja koju je utemeljio Clarence Birdseye, zahvaljujući kojoj Ledo i danas čuva svježinu i nutritivne vrijednosti namirnica. Proteklih desetljeća patenti Clarencea Birdseyea bili su osnova poslovanja međunarodnog brenda smrznute hrane Birds Eye, koja se danas u Europi distribuira kao jedan od brendova Nomad Foodsa. Upravo je Nomad Foods vodeća europska i jedna od globalno najvećih kompanija za zamrznutu hranu, a među brendovima koje okuplja od 2021. je i hrvatski Ledo.

Zamrznuta hrana sve je popularnija među potrošačima zbog svoje praktičnosti, zadržavanja svježine i hranjivih sastojaka. Ledov asortiman zamrznute hrane uvijek je dostupan te omogućava jednostavniju i bržu pripremu obroka bez produljene termičke obrade, eliminirajući korake čišćenja i sjeckanja, što ga čini praktičnom opcijom, posebno u užurbanom životnom tempu i mjesecima kada pojedine namirnice nisu lako dostupne. Uz to, istraživanje koje je s Ledom proveo IPSOS u studenom 2023. pokazalo je da čak 60 posto Hrvata smatra da su zamrznute namirnice dobro rješenje za smanjenje bacanja hrane.

Tehnologija brzog zamrzavanja koju koristi Ledo štiti namirnice od vanjskih utjecaja tako što stvara sitne kristale koji ne razaraju strukturu njihovih stanica, a dokazano je da tako zamrznuta hrana može sačuvati više minerala i vitamina nego što bi ih zadržala drugom metodom čuvanja (poput konzerviranja, sušenja ili soljenja). Osim što omogućava brzu pripremu uravnoteženih obroka, asortiman zamrznute hrane ima ključnu ulogu i u smanjenju otpada od ostataka hrane, što je važno kako s ekološkog, tako i s ekonomskog stajališta.

CONVERSATION