F SmartThings i umjetna inteligencija od sada podržavaju Samsung 3D Map View - Totally Glamourous

SmartThings i umjetna inteligencija od sada podržavaju Samsung 3D Map View

 

Namijenjena je televizorima i kućanskim aparatima kako bi olakšala upravljanje pametnim domom te proširila uslugu širom svijeta, unaprjeđujući iskustva SmartThings platforme

Tvrtka Samsung danas je predstavila 3D Map View, značajku koja je prvi put prezentirana na sajmu potrošačke elektronike CES 2024, a sada je dostupna u svim zemljama koje imaju pristup SmartThings platformi.

Map View olakšava upravljanje domom pretvarajući stvarne nacrte u virtualne slike u SmartThings aplikaciji. Tako korisnici mogu jasno vidjeti svoje uređaje te praktično podešavati osvjetljenje, temperaturu, kvalitetu zraka i potrošnju energije, gdje god se nalazili.

Ova inovacija rješava izazov upravljanja sve većim brojem povezanih uređaja u domovima te olakšava upravljanje pametnim domom, eliminirajući potrebu za lociranjem svakog uređaja zasebno, pokazujući cijeli dom, a dodatno se ažurira u stvarnom vremenu dok je više uređaja povezano.

Prethodna verzija Map View-a imala je 2D model koji je radio samo u domovima za koje su dostavljeni nacrti. Međutim, ažurirana verzija donosi 3D pregled koji koristi prostornu umjetnu inteligenciju u Samsung uređajima — poput Bespoke Jet Bot™ — koristeći LiDAR1 senzore u uređaju za precizno mjerenje i mapiranje rasporeda doma. Sada korisnici mogu lakše razumjeti oblik i prostorne uvjete svojih domova na 3D kartama.

Map View također donosi poboljšanu funkciju filtriranja kako bi omogućila učinkovitije praćenje i kontrolu željenih uređaja. Do kraja godine, prikaz karte pomoću umjetne inteligencije, koji je također predstavljen na CES-u 2024., ima za cilj ponuditi personaliziranije pametne usluge.

Dostupnost

Map View je dostupan putem SmartThings aplikacije na Android i iOS mobilnim uređajima2, kao i na Samsung televizorima3. U prvoj polovici godine kontrolne funkcije također će biti dostupne putem dodatnih uređaja, poput hladnjaka Family Hub™4

Map View prošle je godine predstavljen u Južnoj Koreji i Sjedinjenim Američkim Državama, a od sada ga mogu koristiti sve zemlje s pristupom SmartThings aplikaciji.

Samsung neprestano nastoji omogućiti korisnicima da bez poteškoća kontroliraju svoje kućanske uređaje, bilo kada i bilo gdje, a Map View je rezultat tih napora", rekao je Seungbeom Choi, voditelj Odjela za platforme uređaja u tvrtki Samsung Electronics. „Nastavit ćemo uvoditi različite relevantne usluge i značajke kako bi naši korisnici mogli uživati u optimalnim iskustvima pametnog doma uz bolji život."

Samsung trenutno radi s građevinskim tvrtkama na proširenju Map View prikaza na stanove i uredske prostore, s ciljem stvaranja još više pametnih okruženja za korisnike diljem svijeta. To uključuje optimizirano korisničko iskustvo (UX) za velike zaslone koje pomaže B2B operaterima, kao i brzu kontrolu koja omogućuje korisnicima jednostavan pristup ključnim funkcijama.

1 Senzori za otkrivanje i domet svjetla (LiDAR) koriste lasersko svjetlo za otkrivanje objekata u 3D radi točnog predstavljanja okruženja.

2 Android OS 9.0 ↑ s minimalno 6 GB RAM-a / iOS 15↑ s minimalno 6 GB RAM-a i rezolucijom 792x828

3 Samsung Smart TV lansiran nakon 2024. (DU 7000↑)

4 Family Hub™ hladnjaci; određeni modeli lansirani nakon 2021./ Detaljnije potrebne specifikacije bit će objavljene u trenutku prijave.

CONVERSATION