F 24. Dan otvorenih podruma Istre, više od sedam tisuća eura za novi vinograd s klonskom selekcijom terana - Totally Glamourous

24. Dan otvorenih podruma Istre, više od sedam tisuća eura za novi vinograd s klonskom selekcijom terana

 

Vrhunska atmosfera obilježila je 24. izdanje Dana otvorenih podruma u Istri. Uključilo se pedesetak vinarija i destilerija širom Istre, a svečanost je u nedjelju ujutro otvorena u vinariji Bastian u Bujama, ovogodišnjem šampionu 15. Svijeta malvazija u kategoriji mladih malvazija.

Preuzimanjem ulaznice u obliku narukvice na jednom od sedam punktova/vinarija, svaki posjetitelj dobio je vinsku putovnicu. U njoj je prikupljao pečate vinarija u kojima je degustirao vina. Broj vinarija bio je neograničen, no mjesto u željenim vinarijama trebalo se rezervirati mailom te su se na taj način izbjegle gužve.

Za atraktivnu manifestaciju online putem kupljeno je više od 700 ulaznica te prikupljeno više od sedam tisuća eura za novi vinograd klonske selekcije terana.

Ovaj 100 tisuća eura vrijedan projekt udruge Vinistra za cilj ima očuvanje i promociju istarskog terana, sorte koja posljednjih godina daje iznimne rezultate. U suradnji sa stručnjacima s Instituta za poljoprivredu i turizam u Poreču i Agronomskim fakultetom u Zagrebu selektirani su bezvirusni elitni trsovi terana i već zasađeni na idealnoj mikrolokaciji na području Motovuna.

CONVERSATION