F Galaxy Watch uskoro s AI značajkama, dodatno motivira korisnike da prate svoje zdravlje - Totally Glamourous

Galaxy Watch uskoro s AI značajkama, dodatno motivira korisnike da prate svoje zdravlje

 

Početkom godine, Samsung je predstavio eru mobilne umjetne inteligencije lansiranjem Galaxy S24 serije te se obvezao na uvođenje Galaxy AI1 tehnologije na širi raspon uređaja. Vjerni tom obećanju, Samsung sada donosi Galaxy AI na Galaxy satove, poboljšavajući njihove popularne zdravstvene funkcije. Spajanjem naprednih AI tehnologija unutar uređaja, s opsežnom aplikacijom Samsung Health, Samsung je na putu izgradnje jednog od najosobnijih i najsigurnijih zdravstvenih iskustava do sada.

Napredna inteligencija za detaljan uvid i motivaciju

Samsung ima misiju pružiti napredno zdravstveno i wellness iskustvo, počevši od korištenja važnih i učinkovitih uvida, koji pomažu pri boljem razumijevanju vlastitih zdravstvenih obrazaca. Sada, spajanjem Galaxy AI s aplikacijom Samsung Health, nove zdravstvene značajke pružit će opsežnije zdravstvene uvide, zajedno s motivacijskim poticajima, kako bi se poboljšalo svakodnevno zdravlje korisnika. Uz funkciju Energy Score2 moći će bolje razumjeti svakodnevno stanje kroz kombiniranu analizu osobnih zdravstvenih metrika, uključujući prosječno vrijeme spavanja, dosljednost vremena spavanja, dosljednost vremena buđenja, aktivnosti prethodnog dana, broj otkucaja srca tijekom spavanja i varijabilni broj otkucaja srca3. Osim toga, opcija Wellness Tips4 korisnicima nudi uvide, motivacijske savjete i smjernice te pomaže u postizanju osobnih zdravstvenih ciljeva na temelju prioriteta koje su sami odredili.

Veća preciznost i točnost

Točne i sustavne metrike temelj su najboljih inteligentnih zdravstvenih iskustava. Poboljšani zdravstveni algoritmi i napredni alati za praćenje će, u kombinaciji s umjetnom inteligencijom pružiti detaljnije, osobnije i djelotvornije pristupe. Budući da dobro zdravlje počinje dobrim noćnim odmorom, Samsung unapređuje AI algoritam spavanja, kako bi pružio dodatne dubinske uvide u san. Ovi dodatni indikatori sna u Sleep Insights nude detaljniju i točniju analizu kvalitete sna, kako bi korisnici bolje razumjeli obrasce spavanja i mogli izgraditi zdravije navike. Ove dodane metrike uključuju pokrete tijekom spavanjalatenciju spavanjaotkucaje srca i brzinu disanja tijekom spavanja uz prethodno obuhvaćene parametre, kao što su vremensko trajanje hrkanja, razina kisika u krvi i ciklus spavanja.

Potpuno nove fitness značajke nude inteligentna i jednostavna mjerenja tjelesnog kapaciteta za prilagođeniji trening, koji je inače podržan visoko naprednom opremom. Uz pet razina intenziteta značajke Personalized Health Rate Zone, nove i detaljne metrike poput Aerobic Threshold (AT) / Anaerobic Threshold (AnT) Heart Rate Zone5podržavaju učinkovit rad uz brzu analizu performansi. Osim toga, biciklisti mogu jednostavno izračunati Functional Threshold Power (FTP) metriku u samo 10 minuta6 i trenirati kao profesionalci, koristeći jedinstveni indeks snage temeljen na analizi podataka umjetne inteligencije za povećanje performansi. Alati za praćenje kondicije pomažu u praćenju vježbanja i napretka i to s većom praktičnošću. Uz novu značajku Workout Routine mogu se kombinirati različite vježbe za personalizirani trening uz mogućnost prelaženja na sljedeću vježbu bez zaustavljanja. Također, korisnici mogu ostati motivirani i pratiti svoj napredak dok trče ili voze bicikl koristeći Race7 funkciju, koja uspoređuje trenutne i prošle rezultate na istim rutama.

Širenjem Galaxy AI-ja diljem našeg ekosustava, nastojimo otvoriti sve nove mogućnosti s optimiziranim i povezanim iskustvima koja korisnicima nude veću personalizaciju i inteligenciju”, rekao je Junho Park, potpredsjednik i voditelj tima za planiranje proizvoda Galaxy Ecosystem, MX Business u Samsung Electronics. „Uvođenje Galaxy AI-ja u Galaxy Watch samo je početak ovog procesa i uzbuđeni smo što ćemo vrlo brzo pokazati još više integracija u našem Galaxy portfelju“, dodao je.

Nove funkcije bit će dostupne tijekom ove godine, na novom One UI 6 Watch operativnom sustavu, koji će premijeru imati u sklopu predstavljanja sljedeće Galaxy Watch serije. Ograničeni broj korisnika Galaxy Watch pametnog sata imat će rani pristup beta programu8 počevši od lipnja. Ovo je samo mali dio onoga što je tvrtka Samsung pripremila za svoje korisnike i jedva čeka pokazati punu snagu Galaxy AI kada bude integrirana s naprednim hardverskim nadogradnjama, koje dolaze u novoj Galaxy Watch seriji, moglo se čuti tijekom najave.

1 Prijava na Samsung račun može biti potrebna za korištenje određenih Samsungovih AI značajki. Samsung ne daje nikakva obećanja, jamstva ili garancije u pogledu točnosti, potpunosti ili pouzdanosti rezultata koje pružaju AI značajke. Dostupnost Galaxy AI značajki može varirati ovisno o modelu uređaja. Galaxy AI značajke bit će besplatno pružane do kraja 2025. godine na podržanim Samsung Galaxy uređajima. Za AI značajke koje pružaju treće strane mogu se primjenjivati različiti uvjeti.

2 Namijenjen samo za opće wellness i fitness svrhe. Dostupno na Android telefonima (OS Android 10 ili noviji) i zahtijeva aplikaciju Samsung Health (v6.27 ili novije). Potrebna je prijava na Samsung račun. Za provjeru energetske ocjene, zdravstveni podaci praćeni s uređaja Galaxy Watch (Galaxy Watch4 ili novije serije Galaxy Watch) moraju se sinkronizirati s aplikacijom Samsung Health. Potrebni su barem podaci o aktivnostima i spavanju prethodnog dana te podaci o otkucajima srca tijekom spavanja.

3 Nije namijenjen zamjeni tradicionalnih metoda dijagnoze ili liječenja.

4 Dostupno na Android telefonima (OS Android 10 ili noviji) i zahtijeva aplikaciju Samsung Health (v6.27 ili noviji). Potrebna je prijava na Samsung račun. Nije namijenjeno za otkrivanje, dijagnozu, liječenje bilo kojeg zdravstvenog stanja. Rezultat je samo za vašu osobnu referencu. Obratite se medicinskom stručnjaku za savjet.

5 Personalizacija zone otkucaja srca omogućena je pri odabiru aktivnosti trčanja na otvorenom. Potrebno je stalno trčati dulje od 10 minuta brzinom od 4 km/h ili većom.

6 Za mjerenje personaliziranog FTP-a, Galaxy pametni telefon mora biti spojen na mjerač napajanja. Za točniji izračun FTP-a potrebno je povezati Galaxy Watch s pametnim telefonom. FTP se izračunava automatski kada se bicikl vozi na srednjoj do visokoj razini intenziteta dulje od 4 minute s mjeračem snage bicikla priključenim na vaš bicikl. Korištenjem strojnog učenja, što se više korisnika više puta vozi, to će se izračunati točnije i personaliziranije FTP vrijednosti. Mjerač snage bicikla prodaje se zasebno. Trajanje tradicionalne FTP analize na profesionalnoj opremi je u prosjeku do 1 sat.

7 Utrka je dostupna samo za trčanje na otvorenom i biciklizam na otvorenom. Za usporedna mjerenja potrebno je trčati po istoj stazi kao i prethodno generirana staza. Korisnici mogu usporediti odabirom jednog od zapisa iz vremenskog okvira do prije 14 dana. Usporedba rekorda kroz utrku dostupna je samo kada se starta na istoj lokaciji kao startna točka prethodnog rekorda. Automatski će se pretvoriti u način rada, ako su početne točke različite.

8 One UI 6 Watch beta program bit će dostupan korisnicima Galaxy Watch4, Galaxy Watch4 Classic, Galaxy Watch5, Galaxy Watch5 Pro, Galaxy Watch6 i Galaxy Watch6 Classic u Sjedinjenim Državama i Koreji putem aplikacije Samsung Members.

CONVERSATION