F Kako vratiti balans u život? Jednostavno je i donosi nevjerojatan mir! - Totally Glamourous

Kako vratiti balans u život? Jednostavno je i donosi nevjerojatan mir!

 

Već samo gledanje u more može promijeniti frekvenciju naših moždanih valova, dovodeći nas u blago meditativno stanje. Plava boja mora i neba povezuje se mirom i dobrim raspoloženjem, a osluškivanje valova i njihovo razbijanje od stijene opušta mozak i potiče proizvodnju hormona sreće – serotonina i dopamina. Još kad se ovome pridodaju aduti 

Vodeni balans

Postoji nešto izvanredno što se događa kada se uspijemo odmaknuti od ludila. U burn out svijetu ponekad se čini da je teško pronaći balans, no, kad samo pokušamo – a najbolji način je bijeg od rutine! – stječemo novu perspektivu u kojoj donosimo bolje odluke, smireniji smo i ponovno možemo sagledati širu sliku vlastitog života. Kad postignete ravnotežu, imate i vremena obratiti pažnju na potrebe vlastitog tijela, ali i na eliminiranje svega onoga što nam šteti i stvara nelagodu. Zvuči previše jednostavno, ali  već sam boravak uz more i magična moć vode, čine čuda. U Acquapura Spa svijetu glavnu ulogu ima upravo voda. Čista voda, poznata po svojoj jedinstvenoj kvaliteti i vitalizirajućim sastojcima, u svim je tretmanima za tijelo i lice. Piling na bazi morske soli, tretmani od lavande i ružmarina, bazeni punjeni desaliniziranom morskom vodom….

Da je bijeg od rutine sjajan za wellbeing itekako dobro zna i Nevena Rendeli Vejzović, bivša TV voditeljica i PR stručnjakinja. Iako je često vrlo izazovno putovati s troje male djece, resort poput ovoga nudi baš sve za potpuno opuštanje cijele obitelji.

”Imali smo pravi proljetni, gotovo ljetni vikend u Hotelu & Spa Iadera, tako da smo uživali u vanjskim aktivnostima, ali i kupali se u unutarnjim i vanjskim bazenima. Cure je posebno oduševio program jahanja ponija i ranger program za djecu, a nas odrasle za to vrijeme Black spa i hamam”, kaže Nevena.

Rejuvenation  partnerskog odnosa

I dugotrajni partnerski odnosi, koje zub vremena stavlja na kušnju, najlakše se vraćaju u balans ako se parovi odmaknu od uobičajenih distrakcija. Bazeni, uključujući i infinity bazen s pogledom na Kornate; najraskošniji svijet sauna, među kojima je i vanjska panoramska sauna iz koje opet puca pogled na plavetnilo i more; brojni wellness tretmani… u Aquapura Spa sve je podređeno užitku. Ovdje parovi svakako trebaju iskusiti čari hamama. U hamamu se tijelo i duh regeneriraju u blagoj toplini i na nježnom svjetlu, a garantiramo da ćete uživati u peelingu tijela s lokalnim prirodnim sastojcima poput smilja, lavande ili morske soli, koju hamama terapeut nanosi posebnom rukavicom, kao i u masaži toplom sapunicom.

Aktivno do više zadovoljstva

Jedan resort, beskrajne avanture! I, uistinu, ako je vaš recept povratka u balans aktivan odmor, u Falkensteiner Resortu Punta Skala doći ćete na svoje. Fortis Health & Fitness Club nudi više od 20 različitih sportova za uživanje, uključujući i pilates, jogu, boot camps, HIIT, kuglanje... Kako je ovdje preko 200 sunčanih dana godišnje, na raspolaganju su i brojni sportovi na otvorenom, a ljepotu poluotoka Punta Skala svakako se preporučuje istražiti i na biciklu.

CONVERSATION