F Najbolja imena MasterChefa na ovogodišnjem Hook & Cook festivalu u Istri – fokus na morskim specijalitetima i biranoj glazbi - Totally Glamourous

Najbolja imena MasterChefa na ovogodišnjem Hook & Cook festivalu u Istri – fokus na morskim specijalitetima i biranoj glazbi

 

Ljubitelje dobre hrane i fantastične zabave uskoro očekuje osmo izdanje jedinstvenog street seafood festivala Hook & Cook koji u istri spaja ribare, kuhare i glazbenike u zajedničkoj ljubavi prema moru i morskim specijalitetima. Ovaj jedinstveni kulinarsko-glazbeni spektakl održat će se u dva termina - početkom ljeta, 22. i 23. lipnja u ljupkom ribarskom gradiću Medulinu, te na kraju sezone, od 14. do 16. rujna u čarobnom Rovinju.

Glavno mjesto radnje u ovim gradovima ponovno su ribarski molovi gdje će na krmama brodova izvrsnu hranu za posjetitelje pripremati omiljeni natjecatelji iz emisije MasterChefa - Tihomir Krklec Afrika i Petar Tucman. Ovi gastro majstori, poznati po svojoj kreativnosti i strasti prema kuhanju, oduševili su MasterChef žiri i publiku, a sada će svoje vještine demonstrirati na brodovima Hook & Cook festivala. Afrika trenutno radi na svoja dva prepoznatljiva brenda, Hangry Taco i Secret Sunday Lovers, dok je Tucman, donedavno sous chef u prestižnom zagrebačkom restoranu Noel s Michelinovom zvjezdicom, sada sous chef pod mentorstvom Matije Bogdana u vrhunskom restoranu 7 Seas.

U prethodnim izdanjima festivala servirana su brojna kreativna jela od ribe - preko tacosa od tune, rolica od kozica, sardina s palentom, do ramena od raže i tuna cheeseburgera. I ove će se godine na morskom jelovniku svakako pronaći jela od sardina i tuna uz pokoje iznenađenje koje pripremaju MasterChefovi. Uz suradnju s lokalnim ribarima, Hook & Cook ekipa inače sama lovi svoju ribu, a posebice sardine iz održivog ribolova koje i konzerviraju i prodaju. Osim što su prava poslastica, iznimno su bogate proteinima i omega 3 masnim kiselinama.

Uz uzbudljivu kuhinju, posjetitelje očekuje i sjajan glazbeni doživljaj! U Medulinu će tako 23. lipnja, uživo na samim brodovima festivala, nastupati Nemanja. Ovaj talentirani bend, poznat po svom jedinstvenom i energičnom groove zvuku, već puni dvorane diljem regije, a posjetitelji će ih po prvi puta premijerno vidjeti u Istri baš na Hook & Cook festivalu. Uz njih, atmosferu će idući dan dodatno zagrijati Nikola Vemić iz beogradskog kluba Lift i Legalize Lambada. U rujnu, u predivnom Rovinju, pridružit će im se poznati DJ kolektiv Forbidden Dance Records sa svojim posebnim gostima koji će se pobrinuti da svaki trenutak festivala bude ispunjen glazbom i plesom.

Hook & Cook Pop-up u Banjolama i u središnjoj Istri

Još jedan razlog zašto se Istra ne smije zaobići u srpnju je jer dovodi Hook & Cook pop-up u ribarsko mjesto Banjole. Dok lokalna ekipa priprema riblje delicije, ove će se godine glazbenu palicu preuzeti DJ-i popularnog Velvet festivala. Sve je na rasporedu 19. srpnja. A od ove godine ovaj street seafood festival ima i poseban novitet u kolovozu. Po prvi puta, Hook & Cook seli u središnju Istru, na Cerovljanske bare kod Pazina. U suradnji sa Sportskim ribolovnim društvom Pazinčica TZ Centralna Istra spremat će se jelovnik inspiriran slatkovodnom i morskom ribom. Ribiči će okupljene počastiti svojim slatkovodnim specijalitetima, dok će Hook & Cook predstaviti svoje tradicionalne morske bestsellere. Uz rezident DJe, slavlju će se pridružiti i popularni Gustafi Nemanja sa svojim DJ setom.

Slijedi još jedno uzbudljivo i nezaboravno ljetu u režiji Hook & Cook festivala, a više informacija o dostupno je i na službenoj Instagram stranici.

CONVERSATION