F Nove berbe First Roses vina obitelji Roxanich - Totally Glamourous

Nove berbe First Roses vina obitelji Roxanich

 

Iz poznate Vinarije Roxanich stiže nova berba iz kolekcija vina pod nazivom 

First Roses su posveta ruži koju u svojoj ruci drži vitez na grbu obitelji Roxanich i idealan su uvod u svijet prirodnih vina i spontanih fermentacija. Kada pričamo o vinarstvu, raznovrsnost je osnovni imperativ. Stoga naša selekcija Prvih Roža obuhvaća lagana bijela, rosé i crvena vina vrlo kratke maceracije koja su kao takva savršen uvod u naše druge dvije kolekcije vina Sorelle i Philosophy, kompleksan svijet dugo maceriranih i odležavanih prirodnih vina.“ – izjavila je Lara Rožanić.

O VInIMA IZ LINIJE FIRST ROSES

Roxanich Venezia je svojevrsno priznanje „La Serenissimi”– povijesnoj Venecijanskoj Republici. Kombiniranjem autohtonih i međunarodno poznatih sorti, Merlot, Teran, Refosco i Cabernet Sauvignon, ponekad zasebno vinificiranih, a katkad i zajedno čineći plod berbe istog vinograda, ostvaren je uravnotežen spoj novog života u boci.

Roxanich Rovigno predstavlja sjajnu zvijezdu First Roses linije. Kao što ime sugerira, Roxanich Rovigno nastaje spajanjem bijelih sorti posvećenih prepoznatljivom simbolu jadranske obale i Istre – gradu Rovinju. Tri sorte – Malvazija istarska, Pinot bijeli i Chardonnay – kraće macerirane i spontano fermentirane, utjelovljuju sunce, zemlju i dušu Istre u svilenkastom bijelom vinu s delikatnim okusima kruške, sušenih koštica voća te aromom orašastih plodova i notom bijeloga papra.

Roxanich Montona je prava dobrodošlica u svjetove grožđa istarske malvazije i maceriranih bijelih vina. Roxanich Montona svježe je vino koje osvaja intenzitetom i zavodljivim aromama, macerirano nekoliko sati ili nekoliko dana, ovisno o berbi i bez ekstremno produljenog kontakta s kožicom grožđa. Ovo vino koncentrira zrele voćne okuse, uravnotežene dobro raspoređenom svježinom. Note cvjetova bagrema, pčelinjeg voska, kamilice i sušenog voća dominiraju mirisnim spektrom.

Roxanich Portorose elegantno je rosé vino za sva godišnja doba. Pravi se od autohtonih sorti grožđa Borgonja i Teran, a nazvano je u čast jadranskom ljetovalištu Portorožu. Vino Roxanich Portorose inovativan je rosé koje profinjenom gurmanskom nepcu pruža puni užitak rosé vina. Boja je intenzivno jarka, u skladu s intenzitetom mirisa koji podsjeća na šipak, hibiskus i nar. Iako je ovo vino započelo svoje putovanje kao pitak i osvježavajući rosé, vino koje hladi tijekom ljetnih vrućina, zahvaljujući kvalitetnom sastojku, to je dozrelo vino u kojem se može uživati cijele godine.

Roxanich Draga donosi najbolje od uobičajeno neizražajne sorte Pinot bijeli, a inspiracija za ime dolazi od istarske rječice Draga koja protječe okolicom grada Buzeta duž prekrasnih kanjona i slapova. Spontana fermentacija na autohtonim kvascima i nježna ekstrakcija tijekom dvodnevne maceracije omogućilo je Dragi da iskaže svoju izvornost. Delikatna slamnato žuta boja vina u čaši otvara opojne okuse dunje, breskve i limuna s izrazito nježnim i iznenađujuće dugotrajnim okusom koji ostaje.

Roxanich Mirna je prepoznatljiv Sauvignon Blanc, ali s obilježjem Roxanicha. Naziv vina posvećen je Mirni, najduljoj rijeci u Istri koja prolazi podno Vinarije Roxanich u Motovunu i utječe u Jadransko more kod Novigrada. Mirisi Roxanich Mirne vode nas na putovanje kroz pitoreskan kraj jabuka, mokrog lišća, sijena i cvijeta vanilije, dok na nepcu nudi svježinu i mineralnost Sauvignon Blanca oplemenjenu aromama pčelinjeg saća i ružmarina.

Preporučene maloprodajne cijene:

  • Roxanich Rovigno 0,75L, MPC=29 €
  • Roxanich Venezia 0,75L, MPC=20 €
  • Roxanich Montona, 0,75L, MPC=20 €
  • Roxanich Portorose, 0,75L, MPC=20 €
  • Roxanich Draga, 0,75L, MPC=21 €
  • Roxanich Mirna, 0,75L, MPC=21 €

CONVERSATION