F Sveta Nedelja je grad rasta i pozitivnog razvoja - Totally Glamourous

Sveta Nedelja je grad rasta i pozitivnog razvoja

 

Uz njega, svečanoj sjednici je nazočio i bivši predsjednik Stjepan Mesić.

Iako najmlađi,  Grad Sveta Nedelja je jedan od najuspješnijih gradova poglavito po pitanju poduzetništva i kvalitete života. Potvrda tome je i stalni rast broja stanovnika i broja tvrtki koje za svoje poslovanje zbog brojnih pogodnosti odabiru baš Svetu Nedelju, a u proteklih 7 godina iz fondova Europske unije Grad je povukao čak 29 milijuna eura.  „Ponosan sam što već drugi mandat zajedno možemo raditi na prosperitetu našeg grada. U prethodnom razdoblju ostvarili smo mnogobrojne uspjehe i postigli značajne rezultate, značajan iskorak u razvoju infrastrukture uz poseban naglasak na kapitalne projekte“, rekao je   gradonačelnik Dario Zurovec. Najavio je kako su pred njima mnogi ciljevi koji će osigurati još perspektivniju budućnost za sve generacije. „Od nove Vlade očekujem bolju komunikaciju i suradnju sa svim državnim tijelima, a u korist kvalitete života naših sugrađana i razvoja infrastrukturnih projekata.“

 

Turistički razvoj Svete Nedelje u porastu je svake godine, a u 2023. godini zabilježen je dolazak od 25 i pol tisuća stranih i domaćih turista odnosno ostvareno preko 42 tisuće noćenja. „Grad Sveta Nedelja je priča o uspjehu i zato smo prijateljski gradovi koji uče jedni od drugih. Zajednički ostvarujemo ono što smo obećali, omogućujemo našim sugrađanima dobar i ugodan život, a djeci sretnu i bolju budućnost“, Istaknuo je izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora, saborski zastupnik i gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić.

 

U proteklih 7 godina izvedeno je 18 kilometara pješačkih staza, 8 kilometara biciklističkih staza, 10 kilometara fekalne kanalizacije, 4 kilometra vodovoda, te 16 kilometara novog asfaltnog kolnika. U tijeku je dogradnja Dječjeg vrtića Novaki vrijedna 2,3 milijuna eura, a Osnovna škola Strmec je dobila novi objekt s novom opremom sveukupne vrijednosti investicije od 6,6 mil. eura.

CONVERSATION