F „Uvijek naprijed od 1899.” – Opel slavi 125 godina proizvodnje automobila - Totally Glamourous

„Uvijek naprijed od 1899.” – Opel slavi 125 godina proizvodnje automobila

 

Ove godine Opel slavi 125. obljetnicu početka proizvodnje automobila u Rüsselsheimu pod sloganom „Uvijek naprijed od 1899.”. Sve je počelo patentiranim motornim vozilom „Sistem Lutzmann“ 1899. godine, a danas je kupcima na raspolaganju potpuno elektrificiran portfelj vozila; od malog Rocks Electrica do velikog gospodarskog vozila Movano Electric. Opel je od samih početaka vođen duhom inovacija i željom da omogući mobilnost milijunima ljudi pa je to nastavio činiti i u električnom dobu s automobilima kao što su Corsa Electricnova Frontera Electric1Mokka Electric i Astra Electric. Opel nudi elektromobilnost širokom rasponu kupaca po pristupačnim cijenama – „Uvijek naprijed od 1899.”. Stoga postoji dovoljno razloga za slavlje pa Opel poziva zainteresirane kupce, zaposlenike i počasne goste na Opelov festival u Rüsselsheimu koji će se održati u subotu, 8.06.2024.

Svima ćemo pokazati kako Opel aktivno mijenja automobilsku industriju. Na 125. godišnjicu proizvodnje našeg prvog automobila nudimo najmanje jednu potpuno električnu varijantu svakog modela. U našim njemačkim proizvodnim pogonima upotrebljavamo najsuvremenije platforme, uveli smo stanice za sastavljanje baterija u sklopu našeg proizvodnog pogona i neprestano smanjujemo emisije s ciljem postizanja CO2 neutralnosti do 2038.”, izjavio je CEO Opela Florian Huettl.

Osim svečanosti na kojoj će sudjelovati govornici iz svijeta politike i tvrtke Stellantis, posjetiteljima Opelovog festivala ekskluzivno otvaramo vrata više područja našeg proizvodnog pogona. U čast 60. godišnjice Centra za dizajn bit će izloženi razni revolucionarni konceptni automobili, a tvornica će s ponosom predstaviti proizvodnju modela Astra. Posjetitelje također očekuje javna premijera potpuno novih modela Opel Frontera2 i Opel Grandland2. U zgradi N50 moći će uživati u predivnoj pop-up izložbi gdje će uz poseban light show biti izloženi revolucionarni automobili. Opel Corsa Rally Electric, sudionica prvog svjetskog prvenstva u reliju za električne automobile iste marke, pokazati će svoju snagu na parkiralištu iza zgrade „Adam Opel Haus”. Za vožnju će se moći prijaviti ograničen broj ljubitelja automobilizma. Posjetitelji svih dobnih skupina moći će uživati u brojnim drugim festivalskim aktivnostima.

1 Vozilo još nije raspoloživo.


CONVERSATION