F Hrvatska predstavnica u polufinalu WTA Makarska Opena! Navijamo za Petru Martić - Totally Glamourous

Hrvatska predstavnica u polufinalu WTA Makarska Opena! Navijamo za Petru Martić

Novi dan, nova uzbuđenja na WTA turniru u Makarskoj, na rasporedu su bili mečevi četvrtfinala. Najvažniji meč za hrvatske ljubitelje tenisa igrala je jedina preostala hrvatska predstavnica Petra Martić. U napetom dvoboju protiv talentirane Australke Maye Joint odigrala je maratonski meč koji je završio pobjedom naše tenisačice rezultatom 6:4, 6:7, 7:6.

Braniteljica naslova Egipćanka Mayar Sherif bez problema je pobijedila Japanku Nao Hibino rezultatom 6:1, 6:3.

 

„Jako težak meč. Uživam u Makarskoj, nisam igrala u Hrvatskoj zadnjih osam godina tako da sam definitivno pred dolazak osjećala tremu skupa s entuzijazmom. Gledali su me članovi obitelji i imam ovdje puno navijača tako da sam u neku ruku željela igrati za sve njih, što mi je možda na trenutke remetilo fokus pogotovo danas. Ali borbenost me izvukla zajedno s iskustvom i drago mi je što ću i sutra nastupiti“, rekla je odmah nakon pobjede Petra Martić.

Upitali smo je što očekuje od polufinala?

„Taj meč je za mene jako daleko. Upravo sam provela tri sata na terenu i trebam malo odmora. Mislim da me čeka Sherif, nisam sigurna, definitivno težak meč. Dobila me prije dva tjedna tako da je napokon pritisak na njoj, a ne na meni, a ja ću sutra uživati“, poručila je Martić.

 

Spomenimo da su Tena Lukas i Kristina Mladenović u polufinalu parova izgubile od Hibino i Kalashnikove.

CONVERSATION