F Igra nikad ne umara - započeo Festival igračaka u Ivaniću - Totally Glamourous

Igra nikad ne umara - započeo Festival igračaka u Ivaniću

 

Lipanska pozornica je mjesečni urbani program tijekom kojeg će se predstaviti različiti oblici urbane kulture kroz nekoliko lipanjskih vikenda.

10. Festival igračaka otvoren je danas, 8. lipnja 2024. godine u Parku Zelenjak u Ivanić-Gradu. Jubilarna manifestacija igre i zabave privukla je brojne posjetitelje. Djeca su došla na svoje – cijeli vikend igra ne prestaje i ne umara. Uz mimohod olovnih vojnika, odlične izvedbe pobjednice Supertalenta Chriztel Renae Acevede i nastupe plesnih skupina, pucnjem iz topa službeno je započeo Festival.

Od prvotne ideje i malog festivala, danas smo došli do jubilarne desete godine s brojnim sadržajima. Vjerovao sam u ljude, njih preko stotinu je angažirano u organizaciju i vjerujem da tko god da dođe vraća se opet. Festival je podigao i Bučijadu na jednu višu razinu, a ono što mi je najdraže je da su tu djeca koja se vesele. Ivanić-Grad je grad djece i drago nam je prihvatiti sve goste koji nam dođu“, rekao je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

Tokom dva dna festivala, djeca i odrasli mogu uživati u svijetu igračaka, sudjelovati u različitim natjecanjima te gledati kazališne i mađioničarske predstave. Ova dvodnevna manifestacija održava se u Sportskom parku Zelenjak, pružajući prostor za nezaboravno obiteljsko druženje. „Na jednom smo mjestu okupili igru, edukaciju i doživljaje. Sve generacije znaju se igrati i to je nešto što ne zaboravljamo, stječemo nova iskustva i stvaramo uspomene. Posjetom Festivalu svima je najveći doživljaj vatrogasni poligon, a svake godine uvodimo neki novi segmet kako bi obogatili program za cijelu obitelj“, ističe direktorica Turističke zajednice Grada Ivanić-Grada Ana Gašparović.

Deseci različitih igara čekaju da ih isprobate i okušate svoju spretnost. Zabavite se u Parku znanosti i Selu bajki, uživajte na kazališnim predstavama i likovnim igraonicama, neka vas zabave mađioničari, a ako ogladnite okušajte se u klopanju kremšnita. „U jeku digitalnog doba, vratili smo već pomalo zaboravljene igre poput pikulanja i školice. Želimo promovirati vrijednost druženja uz igru, zajedništvo, prijatelje i obitelj. Pod našim motom da igra nikad ne umara, nastavit ćemo i dalje zabavljati sve“, naglasio je Jadranko Pongrac, predsjednik Udruge Tetragon.

Kako bi se obilježilo deset godina postojanja, dodijeljene su plakete i zahvalnice:

  • Karate klubu Mladost Ivanić-Grad za najsportskije sudjelovanje na Festivalu

  • ZTK Ivanić-Grad za nesebično sudjelovanje na Festivalu

  • Žarko i Ivica Peleski za najoriginalnije sudjelovanje na Festivalu sa prvim tramvajem u Ivaniću

  • Kristijanu Kikiju Ugrini za 10-godišnje sudjelovanje i najglasnije vođenje Festivala ikada

  • Srednjoj školi Ivan Švear Ivaić-Grad za svesrdnu pomoć u organizaciji i podršci Festivala

  • Volonterski klub za najdobrovoljnije sudjelovanje u organizaciji Festivala

  • Vatrogasnoj zajednici Ivanić-Grad za više od 1.000 preleta kanadera i najposjećeniji vatrogasni poligon u RH i šire

  • Specijalnoj bolnici Naftalan za najfiniji gablec na žlicu i nesebičnu podršku

  • Povijesna postrojba 10. satnija Ivanić-Grad za najglasnije i najpompoznije sudjelovanje na Festivalu

  • Gradskim ocima (gradonačelniku i zamjeniku gradonačelnika-gradskom ocu za siromašne) za sve betonirane stupove i druge nemoguće zahtjeve, sportskom podnošenju svih zafrkancija i očinskom odnosu prema Festivalu

U tijeku je Fortnite gaming turnir Lenovo Legion Cup Ivanić-Grad 2024., a sutra se natječe 13 školskih bendova u natjecanju Johannesburg School Music Fest.

Svoje bicikle i opremu možete razmijeniti ili prodati na Biciklističkom buvljaku, a u popodnevnim satima gradom će prodefilirati maskirane skupine na 14. Međunarodnom žabarskom karnevalu.

Vrijeme ide na ruku organizatorima, temperature su visoke pa se posjetitelji mogu osvježiti na vanjskim bazenima Naftalana i na jedinstvenom vodenom igralištu Spray park na Sportskom parku Zelenjak.

Navečer vas očekuje koncert Vesne Pisarović, te DJ Nick Bane & DJ Matyma.

Lipanjska pozornica je zamišljena kao prezentacija različitih oblika suvremene kulturne i umjetničke produkcije: tijekom dana posjetitelji mogu sudjelovati na besplatnim radionicama ili edukativnim predavanja za mlade, obitelji i umirovljenike, kazališnim predstavama, a u večernjim satima publika ima prilike uživati u koncertima poznatih hrvatskih izvođača.

Željeli smo lipanj, kao mjesec kojim započinje ljeto, obilježiti brojnim događanjima. Svaki vikend u gradu se nešto zbiva, a moderni urbani program spojili smo sa tradicijom i ljetnim atrakcijama. Od koncerata, Beerdaya, izložbi preko radionica, kino predstava do Fišijade svatko će moći pronaći nešto za sebe i uživati u našem gradu“, najavila je Gašparović.

Zabave neće nedostajati niti u večernjim satima kada će brojni izvođači rasplesati sve posjetitelje kroz nekoliko lipanjskih vikenda:

9.6. Johannesburg Sc(h)ool Music Fest 2024., Baruni

21.6. DJ Arena: Bellboy, Boris Motega, DJ Nick Bane

22.6. Dodger Artfool, Psihomodo Pop, Kočani orkestar

Osvježenje će pružati bazeni Naftalana, a djeca će uživati u špricanju i trčanju kroz vodu u Spray parku.

Manifestacije organizira Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom, udrugama, javnim ustanovama i ostalim organizacijama s područja grada.

Raspored Festivala igračaka pronađite ovdje: https://www.tzig.hr/manifestacije/festival-igra%C4%8Daka

Cjelokupni program događanja Lipanjske pozornice dostupan je ovdje: https://www.tzig.hr/manifestacije/lipanjska-pozornica.

CONVERSATION