F Opel i Bandwerk predstavljaju novu memorabiliju u spomen na model Manta A - Totally Glamourous

Opel i Bandwerk predstavljaju novu memorabiliju u spomen na model Manta A

 

Spoj vozila i koncepta mobilnosti koji štede resurse te održivih i elegantnih brandiranih dodataka? Uz Opel to je moguće. Kako bi to ostvarili, njemačka marka automobila s legendarnim Blitzom i njemački brand modnih dodataka visoke kvalitete Bandwerk najavili su suradnju na proizvodnji ograničene linije remena za „Apple Watch“ satove. Nadahnuti legendarnim automobilom Manta GSe, ta dva njemačka branda prvo će predstaviti „TIMELESS ENERGY“ kolekciju. Kao što je Manta GSe izgradila most od Opelovog uzbudljivog nasljeđa do vrlo poželjne održive budućnosti, ekskluzivni remeni za “Apple Watch” satove slijede isti put. Kolekcija „TIMELESS ENERGY“ svidjet će se trendseterima jednako kao i tradicionalistima jer se temelji na ideji prenamjene dva originalna crna prednja sjedala legendarnog modela Manta A iz 1970. godine.

Nova kolekcija bit će predstavljena 8. lipnja u sklopu proslave 125. godišnjice proizvodnje automobila u Opelu.

Održivost je ključna sastavnica Opelove „Greenovation“ filozofije. Već ćemo ove godine u portfelj uključiti najmanje jednu verziju svakog modela automobila s baterijskim električnim pogonom. Isto tako, stalno povećavamo količinu recikliranog materijala u našim vozilima i radimo na tome da svaki aspekt našeg poslovanja postane CO2 neutralan. U suradnji s Bandwerkom idemo korak dalje. Ovaj je projekt još jedan primjer načina na koji štedimo resurse: stvaranjem nečeg novoga i poželjnoga od materijala koji bi se u prošlosti našli na odlagalištu”, rekla je Rebecca Reinermann, potpredsjednica odjela za marketing u Opelu.

Opel Manta GSe nadahnuo nas je da osmislimo remen za „Apple Watch“ sat koji je čisto utjelovljenje duha vremena. Svevremenski komad prošlosti prenamijenjen je u održivu viziju budućnosti. Zahvaljujući njemačkom umijeću izrade prožetom preciznosti i usmjerenosti na detalje, izradili smo 125 remena za „Apple Watch“ satove od prenamijenjenog materijala originalnih sjedala modela Manta. Uz to, projekt je u skladu s temom Opelove godišnjice i ambicijom da uvijek ide naprijed“, rekao je Jonas Burgmann, osnivač Bandwerka.

Početak izvanredne suradnje između njemačke marke automobila Opel i Bandwerka, društva jasno usmjerenog na proizvodnju kvalitetnih dodataka za Apple proizvode, dogodio se 2023., kada je Brand Design Studio dobio zadatak predstaviti nove ideje koje će ojačati Opelovu „Greenovation“ filozofiju. Podržan Stellantisovom težnjom održavanja poslovnog modela kružnog gospodarstva i Opelovim jasnim usmjerenjem na pružanje održive mobilnosti, marka s Blitzom razmatra sve elemente poslovanja kako bi dodatno smanjio svoje emisije i otpad. Na sastancima timova Bandwerka i Opela brzo je otkrivena prirodna kompatibilnost dvaju brandova i njihova težnja stvaranju poželjnih održivih rješenja, što je dovelo do konkretnih ideja u kojima ključnu ulogu ima legendarna Manta A.

Kolekcija „TIMELESS ENERGY“: za Apple Watch satove: spoj jednostavnosti i njemačke preciznosti

Rezultat suradnje jedinstveni je remen za sat koji je spoj najnovijih tehnoloških postignuća u sastavljanju i slaganju materijala kako bi se postigao suvremen i odvažan dizajn. Žuti okvir slijedi pravila „jednostavnog dizajna” kao i Manta GSe, na antitranspirantnoj narukvici. Dizajn je upotpunjen prekrasno oblikovanim metalnim detaljem s Mante koji je dio kopče remena.

Manta A jedan je od brojnih legendarnih modela koje je Opel proizveo u 125 godina svoje povijesti proizvodnje automobila. Sportski coupe sa stražnjim pogonom oduševio je svojom izvrsnom upravljivosti i dizajnom 1970-ih. Manta i danas nadahnjuje Opel. Dizajnerski tim predvođen Markom Adamsom, potpredsjednikom odjela za dizajn, nadahnuće za Opel Vizor pronašao je upravo u modelu Manta A. Opel je 2021. predstavio potpuno električni model Manta GSe, konceptualni automobil originalnog dizajna s električnim motorom od 108 kW (147 KS) umjesto motora s četiri cilindra iz 1970-ih. U suradnji s Bandwerkom, brand sa sjedištem u Rüsselsheimu sada poduzima sljedeće korake za osuvremenjivanje legendarnog modela u skladu sa „Greenovation“ filozofijom marke, tako što originalna prednja sjedala modela iz 1970. prenamjenjuje u remen za sat.

Kolekcija „TIMELESS ENERGY“ prva je linija dodataka za Apple koja će biti predstavljena ove godine. Za njom će uslijediti drugi dodaci usmjereni na Opelove GSe modele i njegov Experimental konceptualni automobil koji predstavlja jasnu viziju budućnosti marke Opel.

CONVERSATION