F Premijer Plenković posjetio WTA Makarska Open - Totally Glamourous

Premijer Plenković posjetio WTA Makarska Open

Izvrsna organizacija, sjajna atmosfera, jedinstveni dalmatinski ambijent i vrhunski tenis, razlozi su zbog kojih je WTA Makarska Open hosted by Valamar jedan od najatraktivnijih turnira u svijetu tenisa. Danas ga je posjetio i predsjednik Vlade Andrej Plenković. 

„Drago mi je da smo danas u Makarskoj na WTA turniru koji se već nekoliko godina održava u ovom gradu u koji je preselio iz Bolu na Braču. Lijepo je da ovdje imamo visoku kvalitetu svjetskog ženskog tenisa. Čestitam gospodinu Lukasu i svim organizatorima, gradonačelniku Paunoviću, županu Bobanu, svima koji podržavaju ovaj turnir i naravno ministru turizma Glavini, jer Vlada stoji iza turnira niz godina. Ovo je sjajna prilika i za naše tenisačice, drago mi je da je Petra Martić danas u četvrtfinalu, želimo joj uspjeh. Zadnji put kad je Hrvatica osvojila ovaj WTA turnir bilo je 1998., bila je to Mirjana Lučić, a naša Iva Majoli je bila zadnja finalistica, ima tome već dvadesetak godina. Tu smo da navijamo za Petru i za odličan uspjeh, promociju hrvatskog tenisa i hrvatskog sporta, turizma i Makarske“, izjavio je predsjednik Vlade te nakon toga pogledao dio meča jedine preostale hrvatske predstavnice na turniru Petre Martić, koja se za polufinale borila s australskom tenisačicom Mayom Joint.

Uz premijera za Petru su navijali ministar turizma i sporta Tonči Glavina, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, saborski zastupnik Ante Sanader i gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Direktor turnira Feliks Lukas već osam godina stoji iza jedne od najvećih manifestacija u hrvatskom sportu, koja se posljednje tri godine održava u Makarskoj, a ove je godine na turnir doveo čak sedam hrvatskih predstavnica i tako oborio vlastiti rekord.

CONVERSATION