F Schneider Electric otvorio novu pametnu tvornicu u Mađarskoj koja će doprinijeti povećanju europskog proizvodnog kapaciteta - Totally Glamourous

Schneider Electric otvorio novu pametnu tvornicu u Mađarskoj koja će doprinijeti povećanju europskog proizvodnog kapaciteta

 

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizacijiotvorio je novu pametnu tvornicu u Dunavecseu u MađarskojTvornica se prostire na 28.000 m2 i zapošljavat će oko 500 zaposlenika.

Tvornica u Dunavecseu povećat će proizvodni kapacitet za rješenja po narudžbi (ETO ili engineering-to-order) izrađena prema specifikacijama kupaca na europskim tržištima, pri čemu će 90% proizvoda iz tvornice biti izvezeno diljem Europe. Najnovije ulaganje u kapacitete tvrtke pomoći će zadovoljiti povećanu potražnju za elektrifikacijskim i digitalizacijskim rješenjima diljem Europe. Potražnja je potaknuta energetskom tranzicijom jer elektrodistribucijska poduzeća traže rješenja koja pružaju veću otpornost i fleksibilnost mreža. Segmenti podatkovnih centara, te pružatelja usluga u oblaku i digitalizaciji doživljavaju procvat zahvaljujući rastućim tehnologijama, zbog čega je izgradnja pametne tvornice nasušna potreba.

Dunavecse je 36. pametna tvornica Schneider Electrica i najveća ETO tvornica u Europi, čime se ukupan broj ETO tvornica u Europi povećao na 22. Ona će služiti kao središnja europska tvornica za najnovije SF6-free srednjenaponska postrojenja Schneider Electrica, RM AirSeT. Ova inovacija značajno povećava održivost srednjenaponskih postrojenja, ključne tehnologije za dekarbonizirane energetske sustave na koje se oslanja energetska tranzicija. Ova tehnologija je u skladu sa strogim novim F-plinskim propisima u Europi, koji utječu na sve korisnike srednjenaponskih postrojenja, od mreža do infrastrukture.

"Europa ubrzava kroz energetsku tranziciju i jača svoju energetsku neovisnost", rekao je Yann Reynaud, viši potpredsjednik za Operacije globalnog inženjeringa po narudžbi"Dunavecse je naša nova vodeća tvornica u Europi za pametne srednjenaponske i niskonaponske SF6-free tehnologije koje podržavaju rastuću potražnju u regiji, donoseći još više inovacija, održivosti i digitalnih rješenja našim kupcima".

Tvornica sadrži nekoliko tehnologija održivosti koje su integrirane u cijeli pogon:

• EcoStruxure IOT rješenja (sustav za upravljanje zgradom i energijom) poboljšavaju energetsku učinkovitost s očekivanim uštedama energije do 25%

• Energetske potrebe zadovoljavaju solarni paneli na krovu, dopunjeni obnovljivim izvorima energije iz mreže

• Geotermalne toplinske pumpe koriste se za grijanje i hlađenje

• Punionice za do 30 električnih automobila i 25 električnih bicikala

• Kišnica se skuplja za toalete i navodnjavanje

• Zračne brave sprječavaju gubitak topline na stanicama za utovar kamiona i ulazima u tvornicu

O Schneider Electricu

Svrha Schneider Electrica je osnažiti sve kako bismo na najbolji način iskoristili raspoloživu energiju i resurse za osiguravanje napretka i održivosti. Ovaj koncept nazivamo Life Is On.

Pokrećemo digitalnu transformaciju integracijom vodećih, globalnih, procesnih i energetskih tehnologija, povezanih proizvoda, nadzora, programske podrške i usluga održavanja, koji povezuju krajnje točke s oblakom tijekom čitavog životnog ciklusa, omogućavajući na taj način integrirano upravljanje poslovnim subjektima, u segmentima domaćinstva, zgradarstva, podatkovnih centara, infrastrukture i industrije.

Mi smo najlokalnija globalna tvrtka. Zalažemo se za otvorene standarde i partnerske ekosustave, pasionirane po pitanju naše zajedničke smislene svrhe i vrijednosti uključivosti i osnaživanja.

www.se.com

CONVERSATION