F Novi roman od autora hita Plemeniti gospodin u Moskvi - Totally Glamourous

Novi roman od autora hita Plemeniti gospodin u Moskvi

  

Stigao je jedan od najiščekivanijih naslova godine – „Stol za dvoje“ američkog autora Amora Towlesa koji je svjetsku slavu stekao romanom „Plemeniti gospodin u Moskvi“.

Dvoje ljudi sjedi za stolom i razgovara. Prizor je toliko svakodnevan da je sasvim neupečatljiv. Međutim, svaki od tih razgovora krije potencijal za istinsku dramu, a neki od njih su i sudbinski – oni nakon kojih život kreće u drugom smjeru.
U svakoj od ovdje okupljenih priča Amor Towles je za stol posjeo dvoje ljudi, a nakon njihovog razgovora nešto će se dubinski promijeniti. Od slučajnih susreta do uobičajenih bračnih razgovora, junaci ovih priča smiju se i strahuju, rade kompromise i ustraju u svojim stavovima, a svaku njihovu emociju i promjenu raspoloženja itekako osjeća i čitatelj!

Šest kratkih priča smještenih u New York i jedna duža, gotovo kraći roman, koja se odvija u Los Angelesu još jednom nam predstavljaju pisca u vrhunskoj formi. Amor Towles je i dalje posvećen detaljima, duhovit i silno domišljat, ali njegov rentgenski pogled u zakutke ljudske duše i poznavanje krhkosti ega ono je što ga izdvaja i izdiže od svih ostalih odličnih pisaca!

S više od milijun prodanih primjeraka s obje strane Atlantika, „Stol za dvoje“ osvojio je publiku, ali i kritiku. Stoga ne čudi što Towlesa mnogi smatraju vrhunskim majstorom pripovijedanja.
Knjigu „Stol za dvoje“ na hrvatski je prevela Vesna Valenlčić, a do sada su mu na hrvatskom objavljeni „Plemeniti gospodin u Moskvi“, „Lincolnova cesta“ i „Pravila uljudnosti“.

Towles je objavljivanjem romana „Plemeniti gospodin u Moskvi“ postao jedan od najvećih fenomena u modernoj svjetskoj književnosti. Knjigom godine proglasili su ga njujorški Times, a nakon toga i Sunday Times, Mail on Sunday, Irish Times i Daily Express. Iste godine najboljom knjigom proglasio ju je i bivši američki predsjednik Barack Obama, a veliko zanimanje i povratak knjige na vrhove ljestvica potaknuo je 2019. godine Bill Gates koji je izrazio oduševljenje ovim veličanstvenim djelom. Jedna od najboljih knjiga u posljednjih nekoliko desetljeća dobila je svoju televizijsku inačicu u obliku mini serije s Ewanom McGregorom u glavnoj ulozi.

CONVERSATION