F Otključavanje novih mogućnosti za preventivni wellness uz novi Galaxy Watch i BioActive senzor - Totally Glamourous

Otključavanje novih mogućnosti za preventivni wellness uz novi Galaxy Watch i BioActive senzor

 

Samsung predvodi inovacije digitalnog zdravstva, i pomaže pri praćenju zdravlja, održavanju dobre forme i kondicije s objedinjavanjem uvida i mjerenja, a kako bi korisnicima omogućio jasno i detaljno wellness iskustvo. Pristup počinje s jednostavnijim i točnijim praćenjem zdravlja, s pomoću Samsung BioActive senzora, koji korisnicima pruža detaljnije i preciznije osobne zdravstvene podatke.

U sklopu svoje misije, Samsung ponovno podiže razinu, predstavljanjem nove generacije ovog senzora, koji će premijeru imati u sljedećoj generaciji Galaxy Watch pametnog sata, a omogućit će napredne prediktivne i preventivne wellness značajke, koje do sada nisu viđene na nosivim uređajima, uz točnija mjerenja zdravstvenog stanja.1

Predstavljamo novi Samsung New BioActive Senzor

Potpuno novi BioActive senzor ključan je za pružanje boljih preventivnih zdravstvenih iskustava pri korištenju sljedeće generacije Galaxy Watch sata, s poboljšanjima dizajna koja omogućuju još preciznije uvide u zdravlje. Samsungovi inženjeri usredotočili su se na tri nadogradnje novog senzora: poboljšanje performansi fotodioda koje primaju svjetlost, dodavanje dodatnih boja dioda koje emitiraju svjetlost (LED) i njihovo optimalno raspoređivanje po senzoru.

Samsung je više nego udvostručio performanse svake fotodiode, uspješno smanjujući broj potrebnih za održavanje kapaciteta s osam na četiri. Ovaj redizajn oslobodio je dodatni prostor za integraciju većeg broja raznolikih LE dioda i osigurao njihov optimalan smještaj preko senzora. Novi senzor sada uključuje plave, žute, ljubičaste i ultraljubičaste diode uz povećan broj zelenih, crvenih i infracrvenih dioda. S integracijom i rasporedom ovih LE dioda, fotodioda i posebno dizajniranih fotodioda, Samsung ide korak dalje u inovacijama i sada može nastaviti s proučavanjem neistraženih aspekta praćenja zdravlja na nosivim uređajima.

Donošenje veće preciznosti i novih mogućnosti za preventivno zdravlje

Optimalna raspodjela zelenih, crvenih i infracrvenih LE dioda postavlja nove standarde u tehnologiji nosivih uređaja, te poboljšava preciznost i omogućava iznimne performanse u širokom nizu zdravstvenih mjerenja. To novom BioActive senzoru omogućava točnije mjerenje broja otkucaja srca, kvalitete sna, krvnog tlaka2, razine kisika u krvi i razine stresa3. Čak je i mjerenje otkucaja srca tijekom intenzivnih treninga 30 % preciznije u usporedbi s prethodnikom.

Različitije boje LE dioda i novodizajnirane fotodiode otvaraju nove mogućnosti i korisnicima omogućavaju bolje predviđanje trendova i poduzimanje proaktivnih koraka za preventivnu njegu. Prva od ovih značajki bit će Indeks naprednih krajnjih proizvoda glikacije (AGE) 4 — koji su pokazatelj metaboličkog zdravlja i biološkog starenja, pod snažnim utjecajem načina života i prehrambenih navika. Korišten kao biološki marker s uvidom, ovaj indeks daje snimku biološke dobi korisnika, kako bi im pomogao donijeti bolje odluke o svom wellness putovanju i potrebnom smjeru prema zdravijoj budućnosti. Dodavanje AGE indeksa, samo je jedna od mnogih novih naprednih značajki planiranih za sljedeći Galaxy Watch.

Sljedeći Galaxy Watch donijet će unaprijeđene i inteligentnije alate za zdravlje i dobrobit koji će korisnicima pomoći da postignu svoje ciljeve, zaključeno je prilikom predstavljanja.

1 U usporedbi s Galaxy Watch6.

2 Značajka mjerenja krvnog tlaka dostupna je samo na odabranim tržištima. Kako bi se osigurala točnost, korisnici bi trebali kalibrirati svoj uređaj svaka četiri tjedna s tradicionalnom manšetom za mjerenje krvnog tlaka. Aplikacija BP ne može dijagnosticirati hipertenziju, druga stanja ili provjeriti znakove srčanog udara. Ova aplikacija može se koristiti samo za mjerenje u dobi od 22 godine i više. Nije namijenjena zamjeni tradicionalnih metoda dijagnoze ili liječenja od strane kvalificiranog zdravstvenog radnika.

3 Dostupnost značajki može varirati ovisno o tržištu. Galaxy Watch namijenjen je samo za opće dobro i fitness svrhe. Nije namijenjeno za otkrivanje, dijagnozu ili liječenje bilo kojeg medicinskog stanja ili bolesti.

4 Praćenje AGE indeksa bit će dostupno na nadolazećoj Galaxy Watch seriji. Galaxy Watch koristi svjetlosne senzore koji rade unutar granica određenih IEC62471 sigurnosnim propisima. Međutim, osobe s fotoosjetljivom kožom mogu imati nuspojave na svjetlo, poput promjene boje kože ili osipa. Izbjegavajte korištenje ove značajke ako osjetite simptome fotoosjetljivosti. Praćenje AGE indeksa služi samo za fitness i wellness, a ne za dijagnozu i liječenje bilo kojeg zdravstvenog stanja. Ako ste zabrinuti za svoje zdravlje, obratite se liječniku za savjet.

CONVERSATION