F Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novu razinu - Totally Glamourous

Samsung Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 podižu Galaxy AI na novu razinu

 

Upoznajte novu verziju Galaxy AI, unaprijeđenu jedinstvenim preklopnim formatom Galaxy Z serije, i povezanog Galaxy ekosustava Galaxy Buds3 Pro donose unaprijeđen zvuk i komunikaciju, zahvaljujući inovativnim AI značajkama

Samsung Electronics danas je na događanju Unpacked u Parizu predstavio nove Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 pametne telefone, kao i Galaxy Buds3 i Buds3 Pro bežične slušalice.

Ranije ove godine, Samsung je kročio u eru mobilne umjetne inteligencije, kroz snagu Galaxy AIi. Predstavljanjem nove Galaxy Z serije, Samsung otvara sljedeće poglavlje korištenja umjetne inteligencije u pokretu, kroz svestran i fleksibilan format, osmišljen za čitav raspon jedinstvenih mobilnih iskustava. Bilo da koriste velik zaslon Galaxy Z Fold, jedinstven FlexWindow uređaja Galaxy Z Flip, ili puni potencijal jedinstvenog FlexMode, novi Galaxy Z Fold6 i Z Flip6 ponudit će još više pogodnosti za maksimalno korištenje mogućnosti umjetne inteligencije. Ovi uređaji, izgrađeni na temelju povijesti tvrtke Samsung u izradi preklopnih formata, uz snagu Galaxy AI, omogućit će jedinstveno inteligentno i otporno preklopno iskustvo, i omogućiti novu generaciju komunikacije, produktivnosti i kreativnosti, moglo se čuti tijekom predstavljanja.

Duga povijest inovacija tvrtke Samsung omogućila nam je vodstvo u sferi mobilnih komunikacija, kao i stvaranje preklopnog formata uređaja i uvođenje ere mobilne umjetne inteligencije. Izuzetno nas raduje što danas možemo zajedno predstaviti ove dvije komplementarne tehnologije, i otvoriti nove mogućnosti korisnicima diljem svijeta,“ rekao je TM Roh, predsjednik i voditelj Mobile eXperience Business odjela tvrtke Samsung Electronics. „Naši preklopni uređaji odgovaraju na jedinstvene potrebe svakog korisnika, i sada nam, unaprijeđeni snagom Samsung Galaxy AI, donose do sad neviđeno korisničko iskustvo.“

Neprestane inovacije preklopnih uređaja Samsung, donijele su najtanju i najlakšu Z seriju dosad, osmišljenu za što lakše nošenje. Savršeno simetričan dizajn, s ravnim bočnicama, uređajima daje profinjen izgled, dok novi omjer zaslona na vanjskom okviru Galaxy Z Fold6 omogućava prirodnije iskustvo gledanja sadržaja, nalik onom na uobičajenim pločastim telefonima. Uz poboljšanja dizajna, nova Galaxy Z serija još je robusnija, za bezbrižnije korištenje. Dvostruka „šina“ preklopnih šarki, sada je poduprta poravnanim bridom preklopa, kako bi bolje „upila“ eventualne vanjske udarce. Nadalje, poboljšani slojevi glavnog zaslona pomažu smanjiti pregib, i održati čvrstoću. Posljednja generacija Galaxy Z pametnih telefona opremljena je i unaprijeđenim Armor Aluminumii i Corning® Gorilla® Glass Victus® 2iii staklom, što ju čini najotpornijom Galaxy Z serijom dosad.

Osim pouzdanosti, velika pozornost je posvećena i performansama Galaxy Z serije; Oba uređaja pokreće Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform for Galaxyiv, najnapredniji Snapdragon mobilni procesor do danas, koji objedinjuje najbolje od središnje, grafičke i neuralne procesorske jedinice. Procesor je optimiziran za obradu zadataka umjetne inteligencije, i donosi poboljšan grafički prikaz kao i općenito poboljšane performanse. Unaprijeđen je i sustav hlađenja, koji poboljšava rad uređaja zahvaljujući povećanoj jedinici kondenzacijskog hlađenja na Galaxy Fold6. Ista tehnologija je sada, po prvi put, primijenjena i za Galaxy Z Flip6.

Galaxy Z Fold6 – Produktivnost velikog zaslona, poduprta umjetnom inteligencijom

Novi Galaxy Z Fold6 donosi niz značajki i alata pokretanih umjetnom inteligencijom, koji unaprjeđuju iskustvo velikog zaslona, i uvelike doprinose produktivnosti u pokretu.

Značajka Note Assistv u sklopu aplikacije Samsung Notes nudi prijevode, sažetke i automatsko formatiranje, za jednostavnije vođenje bilježaka. Dodatno, nova ugrađena značajka prijepisa, omogućava transkripte, prijevode i sažetke glasovnih snimaka, izravno u Notes aplikaciji. Tekstovi pohranjeni u PDF datotekama, mogu se jednostavno prevesti i ugraditi, zahvaljujući PDF overlay translation značajki aplikacije Notesvi, a moguće je čak prekopirati i tekst, slike i grafikone. Novost je i dodana Composervii značajka Samsung tipkovnice, koja predlaže tekst na temelju jednostavnih ključnih riječi, kako u email klijentu tako i podržanim aplikacijama društvenih mreža. U aplikacijama društvenih mreža, posebice, Composer može sastaviti tekst koji odražava ton korisnika, zahvaljujući analizi prethodnih objava. Dodatno, iskustvo S Penviii olovke dobiva novu dimenziju, zahvaljujući prednosti Galaxy AI na velikom zaslonu Galaxy Z Fold6. Potpuno nova Sketch to imageix značajka, korisnicima omogućava stvaranje pravih umjetničkih djela, generiranjem detalja slika, prilikom crtanja ili skiciranja u aplikaciji Galerije, ili na Note zaslonu.

Galaxy Z Fold6 korisnicima omogućava unaprjeđenje načina na koji rade, igraju se i informiraju, zahvaljujući dugogodišnjem partnerstvu tvrtki Samsung i Google. Posljednja generacija aplikacije Google Geminix potpuno je integrirana u novu Galaxy Z seriju, i korisnicima nudi sasvim osobnog digitalnog pomoćnika pokretanog umjetnom inteligencijom. Jednostavnim potezom s ruba zaslona, ili izgovorom „Hey Google“, korisnici mogu pozvati Gemini sučelje koje će im pomoći pisati, učiti ili planirati. Gemini je integriran i u neke od omiljenih Google aplikacija, tako da je čas posla organizirati optimalan plan puta, s informacijama o letovima i rezervacijama hotela u realnom vremenu, ili organizirati istraživanje znamenosti i doznati koji je najbolji put za stići do njih, korištenjem Google Maps. Ako korisnici, na primjer, žele detaljne informacije o K-pop glazbenom spotu, dok gledaju YouTube na velikom zaslonu Galaxy Z Fold6, također mogu pristupiti Gemini sučelju, korištenjem podijeljenog zaslona na kojem mogu postaviti upit. Ako žele doznati tko je izvođač videa, dovoljno je pritisnuti „home“ tipku i zaokružiti, naglasiti detalj slike ili dotaknuti zaslon, i značajka Circle to Searchxi će pretražiti i ponuditi rezultate u trenu.

Galaxy AI također omogućava komunikaciju bez prepreka, korištenjem Galaxy Z Fold6. U potpunosti iskorištava jedinstven format s dva zaslona, s Interpreterxii značajkom koja dolazi s novim načinom prikaza dijaloga, tako da obje strane mogu vidjeti prijevod na glavnom ili vanjskom zaslonu, za prirodniju interakciju. Značajka nudi i „jednosmjeran“ prijevod, tako da će korisnici s lakoćom pratiti predavanja, ili neki drugi oblik prezentacije. Funkcija Live Translate,xiii koja prevodi telefonske pozive na uređaju u realnom vremenu, sada je dostupna ne samo u Samsung aplikaciji za pozive, nego i u odabranim popularnim aplikacijama drugih ponuđača.

Neovisno o tome da li korisnici bilježe, uređuju ili pregledavaju sadržaj, ProVisual Engine pokretan umjetnom inteligencijom na Galaxy Z Fold6 podiže kreativnost na novu razinu. Napredne mogućnosti uređivanja korištenjem Photo Assistxiv značajke, na velikom zaslonu, omogućavaju jednostavnu izradu sadržaja na profesionalnoj razini. Portrait Studioxv nudi stvaranje raznolikih portretnih stilova, kao što su 3D crtež ili vodene boje, za još više kreativnih mogućnosti. A, ako korisnici žele proživjeti svaki trenutak s više detalja, značajka Instant Slow-moxvi omogućava trenutno usporavanje videozapisa, stvaranjem dodatnih sličica uz nesmetano iskustvo gledanja. Snimak, nakon toga, mogu ili pohraniti ili izravno podijeliti s prijateljima i obitelji.

Novi Galaxy Z Fold6 ne samo da omogućava stvaranje sadržaja, već i nove načine uživanja u njima. Uređaj donosi unaprijeđeno iskustvo igranja u pokretu, zahvaljujući snažnom čipsetu i 1,6x većoj rashadnoj komori, koja omogućava dulje uživanje u igrama, bez gubitka performansi. Tehnologija Ray Tracing omogućava živopisan grafički prikaz na zaslonu dijagonale 7,6 inčaxvii koji nudi poboljšanu svjetlinu do 2,600nita, za uranjajuće gaming iskustvo.

Galaxy Z Flip6 – Stvaranje jedinstvenih iskustava, prilagođenih svakom korisniku

Novi Galaxy Z Flip6 ne samo da je dizajniran za prenosivost, već donosi i niz novih mogućnosti prilagodbe i kreativnosti, kako bi korisnici iskoristili svaki trenutak.

Vanjski, 3,4-inčni Super AMOLED FlexWindowxviii zaslon, je iznova poboljšan i omogućava pristup značajkama pokretanim umjetnom inteligencijom, bez potrebe da korisnici rasklope telefon. Za komunikaciju u pokretu, uređaj omogućava i brze odgovore zahvaljujući Suggested repliesxix značajki, koja analizira nedavne poruke i predlaže ton odgovora. S Galaxy AI, korisnici će moći „izvući“ najviše iz svojeg džepnog uređaja, i iskoristiti mnoge od praktičnih funkcija prikazanih na FlexWindow zaslonu. Isti omogućava i pristup novostima odnosno obavijestima Samsung Healthxx, ili odabir sljedeće pjesme kroz widget aplikacije za glazbu. Dodatno, FlexWindow sada nudi podršku za još više widgeta, kao i mogućnost provjere informacija s više widgeta istovremeno.

Dakako, to ne bi bio Galaxy Z Flip bez niza načina na koji korisnici mogu prilagoditi svoj uređaj. Korištenjem Photo Ambientxxi značajke pokretane umjetnom inteligencijom, pozadinska slika zaslona može se mijenjati u realnom vremenu, u ovisnosti o dobu dana i vremenskim uvjetima. Korisnici također mogu jednostavno odabrati ujednačen izgled s predloženim rasporedom zaslona, zahvaljujući analizi pozadinske slike, te pomaknuti ikonicu sata ili promijeniti boju okvira, tako da pozadinska slika bude istaknuta.

Kreativnost se nastavlja van okvira FlexWindow zaslona. FlexCam i dalje nudi najsvestranije iskustvo kamere, i otvara nove kreativne mogućnosti. S novim Auto Zoomxxii načinom rada, FlexCam automatski pronalazi najbolji kadar snimke, kroz automatsko prepoznavanje subjekta i zum prema ili od njega, prije nego odradi potrebna podešenja. Tako korisnici ne moraju birati naglasak na sebe, prijatelje ili nevjerojatnu pozadinu snimke, a sve to bez dodirivanja telefona.

Novi 50-megapikselni široki 12-megapikselni ultraširoki senzor donose unaprijeđeno iskustvo snimanja, s jasnim i oštrim detaljima slike. Novi 50-megapikselni senzor podržava dvostruki zum za snimke bez šuma, kao i AI zoom za napredno iskustvo snimanja s uvećanjem do 10x. Nightography, poboljšan s mogućnošću snimanja videozapisa s visokim dinamičkim rasponom omogućava snimanje sjajnih videozapisa, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja, i radi odlično zahvaljujući zajedničkom razvoju s popularnim aplikacijama društvenih mreža. Mogućnost noćnih snimaka sad je dostupna i unutar Instagram aplikacije, tako da korisnici mogu zabilježiti odlične noćne snimke, i podijeliti ih izravno iz aplikacije.

Korisnicima su dostupne sve kreativne i prilagodljive značajke Galaxy Z Flip6, bez brige o trajanju baterije, koja sada nudi veću autonomijuxxiii zahvaljujući optimizaciji hardvera i softvera.

Sigurnost na koju se može osloniti, pod nadzorom korisnika

Galaxy Z Fold6 i Flip6 osigurani su Samsung Knox, višeslojnom sigurnosnom platformom razvijenom kako bi zaštitila kritične informacije i obranila podatke korisnika od potencijalnih opasnosti, zahvaljujući prepoznavanju opasnosti na hardverskoj razini kao i kolaborativnoj zaštiti. U dobu umjetne inteligencije, predanost tvrtke Samsung omogućavanju izbora nad postavkama uređaja jača je nego ikad; Tvrtka korisnicima nudi potpunu kontrolu nad načinom na koji dopuštaju svojim podacima poboljšati iskustvo umjetne inteligencije, kroz Galaxy AI postavkexxiv. Kao dodatni sloj zaštite, Enhanced Data Protection nudi end-to-end enkripciju kada korisnici sigurnosno kopiraju, sinkroniziraju ili vraćaju podatke, korištenjem Samsung Cloud platforme. Nova Galaxy Z serija također je podržana širokom mrežom Samsung značajki za sigurnost i zaštitu privatnosti, uključujući Knox Vault, Security & Privacy Dashboard, Auto Blocker, pristupne ključeve, Secure Wi-Fi te Private sharing korištenjem Quick Share značajke.

Nastavak puta ka održivoj budućnosti

Posljednja generacija Galaxy Z telefona podupire Samsungovo obećanje da će učiniti više za ljude i planet, korištenjem manje resursa i s ponovnim osmišljavanjem načina na koji su mobilni uređaji dizajnirani i pakirani. Samsung nastavlja povećavati uporabu recikliranih materijala s Galaxy Z Fold6 i Flip6xxvkorištenjem recikliranog zlata i bakra po prvi putxxvi.

Ranije ove godine, Samsung je uveo korištenje recikliranih minerala kao što su kobalt i rijetki prirodni elementixxvii, u novoj Galaxy S24 seriji, a upravo taj pristup vidljiv je i u komponentama Galaxy Z Fold6 i Flip6, uključujući recikliranu plastiku, aluminij i staklo. Novi Galaxy Z Fold6 i Flip6 isporučuju se u pakiranju izrađenom od 100 % recikliranog papira, a dugovječnost uređaja podupire i sedam generacija nadogradnji operativnog sustava, i sedam godina sigurnosnih nadogradnjixxviii.

Galaxy Buds3 serija – proširenje povezanog iskustva, kroz Galaxy AI

Serija Galaxy Buds3 donosi novo komunikacijsko iskustvo, zahvaljujući snazi Galaxy AI. Ako, na primjer korisnik sluša predavanje na stranom jeziku, može uključiti Interpreterxxix u načinu slušanja na Galaxy Z Fold6 ili Flip6 s Galaxy Buds3 slušalicama u ušima. Tako će čuti prijevod predavanja, izravno kroz Galaxy Buds slušalice, i premostiti eventualnu jezičnu barijeru. Također, jednostavnim izgovaranjem dvije riječi kroz Voice Commandxxx mogu pokrenuti ili zaustaviti reprodukciju glazbe, bez potrebe da dotaknu slušalice ili povezan telefon. Zvuk je također moguće inteligentno optimizirati, neovisno o tome kako se nose Galaxy Buds. Mikrofoni ugrađeni u ove slušalice u realnom vremenu analiziraju zvuk unutar slušalica, kao i u korisnikovom okruženju, te poboljšavaju kvalitetu reprodukcije, te podešavaju razinu aktivnog poništenja buke (ANC) kroz Adaptive EQ Adaptive ANC. Tijekom slušanja glazbe, Galaxy Buds3 Pro neprestano prikupljaju i analiziraju zvuk u okruženju korisnika i automatski nude najbolju razinu vanjskog zvuka, odnosno njegovog poništavanja, bez potrebe za ručnim podešavanjem, zahavljujući Adaptive Nose Control, Siren Detect Voice Detectxxxi značajkama.

Izrađene korištenjem mnoštva prikupljenih statističkih podataka, Galaxy Buds3 serija donosi nov, računalno-modeliran dizajn, koji omogućava izuzetno ugodno nošenje. Premium dizajn drške slušalica odgovara na zahtjev korisnika za elegantnim i modernim oblikom, kojeg upotpunjuju Blade Lightsxxxii. Novi dizajn omogućava poboljšano taktilno korisničko iskustvo, s obzirom na to da je lako koristiti slušalice jednostavnim „štipanjem“ ili klizanjem drške, čime se objedinjuje praktičnost i privlačnost. Galaxy Buds3 i Buds3 Pro nude dva praktična oblika; Galaxy Buds3 Pro namijenjene su nošenju umetnute u ušni kanal, za one koji žele bogatije zvučno iskustvo, dok su Buds3 otvorene, za korisnike koji žele koristiti slušalice u različitim okruženjima, i na dulje vrijeme.

Galaxy Buds3 Pro opremljene su naprednim hardverom, za premium audio iskustvo. Sadrže napredne dvosmjerne zvučne jedinice s planarnim „visokotoncem“ za profinjen i precizan raspon frekvencija, kao i dvostrukim pojačalima za kristalnu jasnoću zvuka u pokretu. Sada, zahvaljujući Ultra High Qualityxxxiii Audio, koji podržava udvostručen sampling rate sa SSC kodekom. Tako korisnici mogu slušati high-res izvore, na način kako su i snimljeni u tonskom studiju, i uživati u svakom detalju pojedinog zvuka. Ista razina kvalitete zvuka omogućena je i za telefonske pozive. S unaprijed obučenim modelom temeljenim na strojnom učenju, serija Galaxy Buds3 može zabilježiti izvorni glas govornika, u različitim bučnim okruženjima, istovremeno pružajući bogat i prirodan zvuk poziva, sličan visokoj kvaliteti zvuka pametnih telefona, zahvaljujući značajki Super-Widebandxxxiv poziv.

Nova Galaxy Buds3 serija, uz omogućavanje vrhunskog audio iskustva, dizajnirana je i da učini više s manje, za ljude i planet. Galaxy Buds3 i Buds3 Pro imaju nekoliko komponenti u svojem ležištu, kao i u samim slušalicama, u čijoj izradi je korištena reciklirana plastika dobivena iz odbačenih ribarskih mreža ili bačvi za vodu. Sve Galaxy Buds3 slušalice pakirane su u kutije napravljene od 100 % recikliranog papira.

Dostupnost

Novi Galaxy Z Fold6Z Flip6 i Galaxy Buds3 serija u Hrvatskoj su dostupni za prednarudžbu, počevši od danas, 10. srpnja. Na policama trgovina bit će dostupni od 24. srpnja.

Kupci će moći birati između boje Srebrne sjene, ružičaste i tamnoplave za Galaxy Z Fold6, odnosno Srebrne sjene, žute, plave i mint zelene za Z Flip6, tako da će zasigurno naći boju koja odgovara njihovom stiluxxxv. Galaxy Z Fold6 bit će dostupan po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1999 eura, a Z Flip6 od 1199 eura.


Galaxy Buds3 serija, koju odlikuje izuzetno elegantan, moderan i „nosiv“ dizajn, dostupna je u srebrnoj ili bijeloj bojixxxvi, po preporučenim maloprodajnim cijenama od 179 eura za Buds3, odnosno 249 eura za Buds3 Proxxxvii.

Više informacija o Galaxy Z Fold6, Z Flip6, te Galaxy Buds3 i Buds3 Pro, dostupno je na stranicama www.samsung.com/hr.

i Za korištenje određenih Samsung AI značajki može biti potrebna prijava na Samsung račun. Samsung ne daje nikakva obećanja, jamstva ili garancije što se tiče točnosti, potpunosti ili pouzdanosti rezultata koje pružaju AI značajke. Dostupnost Galaxy AI značajki može varirati ovisno o regiji/državi, verziji OS/One UI, modelu uređaja i mobilnom operateru. Dostupnost nekih funkcija može varirati ovisno o modelu uređaja. Usluge Galaxy AI mogu biti ograničene za maloljetnike u određenim regijama s ograničenjima vezanim za dob i korištenje AI. Značajke Galaxy AI bit će besplatne do kraja 2025. na podržanim Samsung Galaxy uređajima. Za AI značajke koje pružaju treće strane mogu se primjenjivati različiti uvjeti.

ii Poboljšani oklop od aluminija ugrađen je u okvir i kućište šarki uređaja. Okvir od oklopnog aluminija ne uključuje tipke za glasnoću i bočne tipke.

iii Corning® Gorilla® Glass Victus®2 ugrađen je u prednju i stražnju stranu uređaja.

iv Snapdragon je zaštitni znak ili registrirani zaštitni znak tvrtke Qualcomm Incorporated. Proizvodi s oznakom Snapdragon proizvodi su tvrtke Qualcomm Technologies, Inc. i/ili njezinih podružnica.

v Za korištenje Note Assist funkcija potrebna je mrežna veza i prijava na Samsung račun. Dostupnost usluge može varirati ovisno o jeziku. Mogućnost snimanja glasa u aplikaciji Samsung Notes možda nije podržana u nekim zemljama. Funkcija sažimanja aktivira se kada je dostignut određeni broj znakova i nalazi se unutar ograničenja broja znakova. Audio datoteke moraju biti kraće od 3 sata da bi se mogle obraditi. Točnost rezultata nije zajamčena.

vi Prijevod u preklapanju nije podržan za PDF datoteke zaštićene lozinkom.

vii Composer zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung račun. Dostupnost usluge može se razlikovati ovisno o jeziku. Točnost rezultata nije zajamčena.

viii S Pen prodaje se zasebno.

ix Sketch to Image zahtijeva mrežnu vezu i prijavu na Samsung račun. Uređivanje pomoću Sketch to Image može rezultirati promjenom veličine fotografije do 12 megapiksela. Vidljivi vodeni žig dodaje se na izlaznu sliku nakon spremanja kako bi se označilo da je sliku generirao AI. Točnost i pouzdanost generiranog izlaza nisu zajamčene.

x Aplikacija Google Gemini zahtijeva prijavu na Google račun. Funkcionalnost proizvoda može ovisiti o postavkama aplikacije i uređaja. Neke funkcije možda nisu kompatibilne s određenim aplikacijama. Dostupnost usluge može varirati ovisno o državi, jeziku i modelu uređaja. Točnost rezultata nije zajamčena.

xi Sekvence su skraćene i simulirane. Rezultati su prikazani samo u ilustrativne svrhe. Rezultati se mogu razlikovati ovisno o vizualnim podudarnostima. Potrebna je internetska veza. Korisnici će možda trebati ažurirati Android na najnoviju verziju. Funkcionalnost proizvoda može ovisiti o postavkama aplikacije i uređaja. Neke funkcije možda nisu kompatibilne s određenim aplikacijama. Dostupnost usluge varira ovisno o zemlji i jeziku. Točnost rezultata nije zajamčena. Funkcija Circle to Search nije dostupna putem FlexWindow-a.

xii Za korištenje usluge Tumača potrebna je prijava na Samsung račun. Određeni jezici mogu zahtijevati preuzimanje jezičnih paketa. Dostupnost usluge može varirati ovisno o jeziku. Točnost rezultata nije zajamčena. Dostupnost i podržane funkcije mogu varirati ovisno o zemlji, regiji ili operateru. Dostupnost podržanih jezika također može varirati.

xiii Za korištenje funkcije Live Translate potrebna je mrežna veza i prijava na Samsung račun. Live Translate dostupan je samo na unaprijed instaliranim Samsung Phone aplikacijama i nekim aplikacijama trećih strana. Podrška može varirati ovisno o regiji. Određeni jezici mogu zahtijevati preuzimanje jezičnih paketa. Dostupnost usluge može varirati ovisno o jeziku. Točnost rezultata nije zajamčena.

xiv Za korištenje Photo Assist funkcija potrebna je mrežna veza i prijava na Samsung račun. Uređivanje pomoću Generative Edit rezultira promijenjenom fotografijom do 12MP. Vidljivi vodeni žig dodaje se na izlaznu sliku prilikom spremanja kako bi se naznačilo da je slika generirana umjetnom inteligencijom. Točnost i pouzdanost generiranog izlaza nisu zajamčene.

xv Za korištenje Portrait Studija potrebna je mrežna veza i prijava na Samsung račun. Podržava JPG, HEIC (HEIF), BMP i PNG datoteke. Pozadina ne smije biti prozirna. Uređivanje pomoću Generative Portrait rezultira promijenjenom fotografijom do 12MP. Vidljivi vodeni žig dodaje se na izlaznu sliku prilikom spremanja kako bi se naznačilo da je slika generirana umjetnom inteligencijom. Točnost i pouzdanost generiranog izlaza nisu zajamčene.

xvi Funkcija Instant Slow-mo dostupna je u Samsung Video Playeru i Samsung Galeriji. Možda nije dostupna za određene vrste video datoteka. Točnost rezultata nije zajamčena.

xvii Izmjereno dijagonalno, veličina glavnog zaslona Galaxy Z Flip6 iznosi 6.7 inča u punom pravokutniku i 6.6 inča kada se uzmu u obzir zaobljeni kutovi; stvarno vidljivo područje je manje zbog zaobljenih kutova i otvora za kameru.

xviii Izmjereno dijagonalno, vanjski zaslon Galaxy Z Flip6 ima 3,4 inča u potpunom pravokutnom obliku; stvarno vidljivo područje iznosi približno 95% cijelog pravokutnog područja zbog zaobljenih kutova i donjeg izreza. Poklopac Galaxy Z Flip6 opremljen je senzorom blizine i podržava HBM (High Brightness Mode). HBM vanjskog zaslona Galaxy Z Flip6 ima vrhunsku svjetlinu od 1600 nita za svjetliji i jasniji prikaz.

xix Funkcija predloženih odgovora za Chat Assist zahtijeva internetsku vezu za primanje poruka. Može predlagati odgovore s ili bez internetske veze jednom kada uređaj primi poruke. Potrebna je prijava na Samsung račun. Podržano je samo iz FlexWindowa Galaxy Z Flip6. Dostupnost usluge može varirati ovisno o jeziku i aplikaciji. Točnost rezultata nije zajamčena.

xx Samsung Health zahtijeva internetsku vezu i prijavu na Samsung Health. Dostupnost može varirati ovisno o zemlji. Podržane stavke mogu se razlikovati ovisno o zemlji.

xxi Photo Ambient zahtijeva internetsku vezu i prijavu na Samsung račun. Odražavanje stvarnih vremenskih uvjeta može kasniti jer usluga ovisi o ažuriranjima lokalnih meteoroloških informacija. Određene unutarnje, noćne i fotografije niske rezolucije možda nisu kompatibilne. Točnost i pouzdanost generiranog izlaza nisu zajamčene. Usluga je trenutno dostupna samo na uređajima serije Galaxy S24, Z Flip6 i Fold6.

xxii Auto Zoom je ograničen u uvjetima slabog osvjetljenja. Način Auto Zoom će se isključiti ako se zumiranje ručno prilagodi ili ako se prebacuje između prednje i stražnje kamere.

xxiii Stvarno trajanje baterije varira ovisno o mrežnom okruženju, korištenim funkcijama i aplikacijama, učestalosti poziva i poruka, broju punjenja i mnogim drugim faktorima.

xxiv Potrebna je prijava na Samsung račun. Postavke Galaxy AI koje sprječavaju pristup serveru ograničit će funkcionalnost nekih AI značajki. Bez obzira na pristup serveru, Samsung ne pohranjuje podatke koje korisnik unese ili dobije.

xxv Za više informacija o recikliranim materijalima u najnovijoj seriji Galaxy Z, kao i drugim Galaxy uređajima, molimo pregledajte izvještaje o okolišu proizvoda koji se nalaze na web stranici Samsung Sustainability.

xxvi Zlatni spojni vodiči u određenim modulima kamera Galaxy Z Fold6 i Flip6 izrađeni su od 100% recikliranog zlata dobivenog iz elektroničkog otpada i ostataka zlata. Osim toga, bakrene folije glavnih logičkih ploča i odabranih FPCB-ova dizajnirane su s 100% recikliranog bakra dobivenog iz odbačenih bakrenih žica i čipova. Gore navedena mjerenja temelje se na težini.

xxvii Neodimijski

xxviii Galaxy Z Fold6 i Flip6 bit će podržani sa sedam generacija nadogradnji operativnog sustava i sedam godina sigurnosnih ažuriranja od globalnog datuma lansiranja.

xxix Audio tumačenje dostupno je samo kada su korisnici spojeni na Samsung Galaxy pametni telefon i nose Buds slušalice. Funkcija tumača nije izravno pružena od strane samih Buds slušalica. Ako Buds slušalice nisu dostupne, tumačeni sadržaj prikazuje se na ekranu vašeg Samsung Galaxy pametnog telefona. Određeni jezici mogu zahtijevati preuzimanje jezičnog paketa. Dostupnost usluge može varirati ovisno o jeziku, zemlji, regiji ili operateru. Samsung Galaxy uređaji mogu zahtijevati najnoviju softversku nadogradnju za pravilnu podršku Galaxy AI funkcija.

xxx Postavka jezika prati jezik sustava. Izbornik glasovnih naredbi pojavljuje se kada postoji jezični paket isti kao jezik sustava. Podržani jezici u trenutku lansiranja uključuju korejski i američki engleski, a podrška za jezike će se dodatno proširiti.

xxxi Značajke prilagodljive kontrole buke, detekcije glasa i detekcije sirene dostupne su samo na Samsung Galaxy Buds3Pro. Prilagodljiva kontrola buke, detekcija glasa i detekcija sirene su prema zadanim postavkama isključene.

xxxii Blade Lights dostupni su samo na Samsung Galaxy Buds3 Pro.

xxxiii Zvuk ultra-visoke kvalitete do 24bit/96kHz dostupan je na serijama Galaxy S24, S23, Z Fold6, Z Flip6, Z Fold5, Z Flip5 i Tab S9 s One UI 6.1.1 ili novijim. Značajka zvuka ultra-visoke kvalitete trenutno je dostupna samo na odabranim Samsung Galaxy uređajima. Dodatni uređaji mogu biti podržani u budućnosti.

xxxiv

Značajka Super-Wideband poziva omogućuje Buds slušalicama prijenos glasa do 16kHz, dok prethodne BT slušalice prenose glas samo do 8kHz.

xxxv Dostupnost boja za Galaxy Z seriju može varirati ovisno o tržištu, regiji ili operateru.

xxxvi Dostupnost boja za Galaxy Buds3 seriju može varirati ovisno o tržištu, regiji ili operateru.

xxxvii Samsung Electronics Austria GmbH ne kontrolira niti utječe na prodajne cijene svojih prodajnih partnera. Samsungovi prodajni partneri donose vlastite, individualne i neovisne odluke o cijenama.

CONVERSATION