F FINALE LIGE NACIJA NA NOVOJ TV PRATILO VIŠE OD MILIJUN GLEDATELJA - Totally Glamourous

FINALE LIGE NACIJA NA NOVOJ TV PRATILO VIŠE OD MILIJUN GLEDATELJAU borbi za trofej Lige nacija, Hrvatska se nažalost nije uspjela domoći toliko željene zlatne medalje te je nakon produžetaka i napetih penala slavila Španjolska. Uz Vatrene je u uzbudljivoj i emotivnoj završnici ovog turnira bilo više od milijun gledatelja, točnije, 1,23 milijuna, a utakmica je ostvarila 81,2% udjela u gledanosti. Prijenos finala Lige nacija najgledaniji je TV sadržaj na svim kanalima ove godine, a utakmica je dosegnula gotovo 1,82 milijuna gledatelja. U slotu emitiranja, finale je bilo gotovo 17 puta gledanije od prvog konkurenta. 

Osim prijenosa nogometnih utakmica završnice Lige nacija, Nova TV je svojim gledateljima donosila i specijalne emisije koje je vodio vrhunski novinar Vlado Boban, a s njim u studiju bila su eminentna imena hrvatskog nogometa – Slaven Bilić, Mario Stanić i Robert Jarni koji su kroz svoje stručne komentare i analize dakako obogatili samu emisiju. Njihovi opisi i stručne analize svakog poteza, taktike i promjene u igri pomogli su gledateljima da dublje razumiju dinamiku utakmice. Emisiju koju su gledatelji mogli pratiti prije i nakon utakmice gledalo je svaku minutu u prosjeku više od pola milijuna ljudi, a ostvarila je 51,4% udjela gledanosti. Osim na televiziji, ljubitelji nogometa Ligu nacija mogli su pratiti i na portalu gol.hr, a nedjeljne objave vezane uz sportska događanja i utakmice dosegnule su na Facebooku i Instagramu gol.hr-a do 900.000 ljudi
Uz spektakularno finale, gledatelji su također pratili i utakmicu za treće mjesto između Italije i Nizozemske, koja se igrala ranije toga dana. Utakmica je ostvarila 44,7% udjela gledanosti, a svaku minutu u prosjeku je pratilo gotovo 402 tisuća gledatelja. 

Završnica Lige nacija koja se održavala u Nizozemskoj pratila se s posebnom pažnjom, a ključni dio praćenja događanja na terenu i izvještavanja bili i reporteri Nove TV. Saša Lugonjić i Milan Stjelja, stručni komentatori, bili su zaduženi za prenošenje utakmica, dok su se Stipe Antonijević i Marko Šepat javljali u Dnevnik Nove TV donoseći svježe informacije s terena, intervjue s igračima, trenerima i navijačima, stvarajući tako živopisan prikaz atmosfere i emocija koje su vezale za utakmice Lige nacija. Profesionalizam, stručnost i predanost ovog novinarskog tima dodatno su obogatili praćenje turnira, omogućujući gledateljima da potpuno urone u svijet nogometa i dožive najuzbudljivije trenutke natjecanja na najbolji mogući način.

CONVERSATION