F FINALE LIGE NACIJA NA NOVOJ TV PRATILO VIŠE OD MILIJUN GLEDATELJA - Totally Glamourous

FINALE LIGE NACIJA NA NOVOJ TV PRATILO VIŠE OD MILIJUN GLEDATELJA



U borbi za trofej Lige nacija, Hrvatska se nažalost nije uspjela domoći toliko željene zlatne medalje te je nakon produžetaka i napetih penala slavila Španjolska. Uz Vatrene je u uzbudljivoj i emotivnoj završnici ovog turnira bilo više od milijun gledatelja, točnije, 1,23 milijuna, a utakmica je ostvarila 81,2% udjela u gledanosti. Prijenos finala Lige nacija najgledaniji je TV sadržaj na svim kanalima ove godine, a utakmica je dosegnula gotovo 1,82 milijuna gledatelja. U slotu emitiranja, finale je bilo gotovo 17 puta gledanije od prvog konkurenta. 

Osim prijenosa nogometnih utakmica završnice Lige nacija, Nova TV je svojim gledateljima donosila i specijalne emisije koje je vodio vrhunski novinar Vlado Boban, a s njim u studiju bila su eminentna imena hrvatskog nogometa – Slaven Bilić, Mario Stanić i Robert Jarni koji su kroz svoje stručne komentare i analize dakako obogatili samu emisiju. Njihovi opisi i stručne analize svakog poteza, taktike i promjene u igri pomogli su gledateljima da dublje razumiju dinamiku utakmice. Emisiju koju su gledatelji mogli pratiti prije i nakon utakmice gledalo je svaku minutu u prosjeku više od pola milijuna ljudi, a ostvarila je 51,4% udjela gledanosti. Osim na televiziji, ljubitelji nogometa Ligu nacija mogli su pratiti i na portalu gol.hr, a nedjeljne objave vezane uz sportska događanja i utakmice dosegnule su na Facebooku i Instagramu gol.hr-a do 900.000 ljudi
Uz spektakularno finale, gledatelji su također pratili i utakmicu za treće mjesto između Italije i Nizozemske, koja se igrala ranije toga dana. Utakmica je ostvarila 44,7% udjela gledanosti, a svaku minutu u prosjeku je pratilo gotovo 402 tisuća gledatelja. 

Završnica Lige nacija koja se održavala u Nizozemskoj pratila se s posebnom pažnjom, a ključni dio praćenja događanja na terenu i izvještavanja bili i reporteri Nove TV. Saša Lugonjić i Milan Stjelja, stručni komentatori, bili su zaduženi za prenošenje utakmica, dok su se Stipe Antonijević i Marko Šepat javljali u Dnevnik Nove TV donoseći svježe informacije s terena, intervjue s igračima, trenerima i navijačima, stvarajući tako živopisan prikaz atmosfere i emocija koje su vezale za utakmice Lige nacija. Profesionalizam, stručnost i predanost ovog novinarskog tima dodatno su obogatili praćenje turnira, omogućujući gledateljima da potpuno urone u svijet nogometa i dožive najuzbudljivije trenutke natjecanja na najbolji mogući način.

CONVERSATION