F Otkrijte najpoželjnije frizure za vjenčanja koje su dominirale na Barcelona Bridal Fashion Weeku - Totally Glamourous

Otkrijte najpoželjnije frizure za vjenčanja koje su dominirale na Barcelona Bridal Fashion Weeku
Sezona je vjenčanja i većina mladenki ovih dana traži inspiraciju za nezaboravan styling frizure koji će ispuniti sva njezina očekivanja i istovremeno odražavati njezinu individualnost i ostavljati elegantan i romantičan dojam, a pritom izdržati višesatnu proslavu i ples. Velika novost za sve buduće mladenke stiže ovih dana s Barcelona Bridal Fashion Weeka, jer čak su i vjenčane frizure izašle iz uobičajenih okvira. Što se nosi na svjetskim pistama i kakve trendove možemo očekivati kad su u pitanju frizure za moderna vjenčanja, otkriva nam Katica Topčić, koja je kao direktorica backstagea za kosu na Barcelona Bridal Fashion Weeku bila zadužena za kreativne vizije dizajnera na pisti. Veliko je to priznanje za kreativnu direktoricu Kevin Murphyja, koja je u Hrvatskoj vodila timove za styling kose na najvećim tjednima mode i revijama poznatih hrvatskih dizajnera. 

„Biti voditeljicom tima za kosu na Barcelona Bridal Fashion Weeku, koji je jedan od najvećih u svijetu za modne kuće koje se bave vjenčanjima i koji je samo ove sezone predstavio oko 350 brandova, je ogromna čast i prilika. Posebno je zanimljivo i inspirativno bilo raditi styling za kosu na revijama modnih kuća Elie Saab i Viktor&Rolf, no, profesionalnost, inovativnost i kreativni pristup frizurama na ovom je modnom događaju bio na visokom nivou bez obzira koji je dizajner u pitanju. Jako je puno noviteta u svijetu kose i vjerujem da će se buduće mladenke razveseliti“, izjavila je Katica Topčić po povratku iz Barcelone. Među slavnim licima koja su se našla u backstageu bila i je poznata Victoria Secret anđelica, portugalska manekenka Sara Sampaio. Uz opuštenu pundžu, koja ostavlja dojam ležernosti, Sarin je vjenčani outfit podrazumijevao aplikaciju bisera na licu koji su ostavili pomalo nestvarno romantičan dojam. 
Pravilo broj jedan ove sezone za sve mladenke su, kako tvrdi Topčić, ukrasi. Bilo da izaberete čipku na licu, bisere ili dijamante, nećete pogriješiti. Inspiraciju za ove lookove, stilisti i dizajneri su potražili u dalekim plemenskim kulturama, ali su ih prezentirali u modernom romantičnom i elegantnom izdanju. Drugi obavezan savjet, za one koje vole nježni girly chic i minimalizam, ove sezone se uz vjenčanicu nosi rep. I to u svim varijantama: visoki ponytail, opušteni niski, ili pomalo messy romantičan rep. Naravno, i rep je ukrašen trakama ili tijarama, ovisno o tome kakav dojam želite ostaviti. 
I dok su vjenčanice ove sezone bile raskošne, bogato ukrašene, voluminozne i glamurozne, styling frizura je uglavnom elegantan, minimalistički sa samo jednim ili dva ukrasa u kosi. „Jedva čekam ove trendove isprobati sa svojim klijenticama jer mi u stopu pratimo svjetske trendove, a ove frizure zaista ističu jedinstvenost svake mladenke“, pojašnjava Katica Topčić, kreativna direktorica Fabula de Forme, koja je i protekli tjedan provela u backstageu još jednog poznatog tjedna mode Monte Carlo Fashion Weeka, koji se održava pod pokroviteljstvom monegaške princeze Charlene. Kao vlasnica Diamond Key certifikata, međunarodna edukatorica Kevin Murphyja, Katica Topčić je bila dijelom tima koji je predstavio trendove za styling kose u nadolazećoj sezoni. 

„U modu se konačno vraćaju party frizure jer se dizajneri čak i dnevnim stylinzima inspiriraju temom izlaska. Zašto ne biste cijeli dan bili stylish i spremni za afterwork druženje ili party. To su pomalo nestašne frizure koje izgledaju jako casual, ali u kojima je način šišanja i oblikovanja izuzetno važan. Sedamdesete godine i rock&roll su ponovno in. Dosta volumena uz natural izgled ostavlja dojam kao da ste upravo stigli s plaže“, ističe Topčić koja je već niz godina prisutna kao stilistica za kosu i edukatorica na svim većim modnim događanjima. Odvažnost, street punk, strogi cut i glam styling trendovi su koje ćemo ove sezone tražiti u frizerskim salonima.

CONVERSATION