F Massimo ostvario najviši novi ulaz, Fit i dalje na vrhu Top-liste prodaje - Totally Glamourous

Massimo ostvario najviši novi ulaz, Fit i dalje na vrhu Top-liste prodaje


Kompilacija grupe Fit The Best of - 40 godina (1982. – 2022.) (Croatia Records) ) i dalje je najprodavaniji album u Hrvatskoj. S ovotjednim boravkom na vrhu Top-liste prodaje, kolekcija najpoznatijih singlova riječkog sastava bilježi svoj četvrti tjedan kao broj jedan. 

Osim kompilacije grupe Fit, među tri najprodavanija ovoga tjedna nalaze se još dva kompilacijska izdanja. Kolekcija Zaustavi vrijeme (Aquarius Records), na kojoj se nalaze pjesme u izvedbi Massima, debitirala je na drugom mjestu, a na treću poziciju popelo se izdanje Splitski festival 2023. (Croatia Records). Debi album Dine Dvornika Dino Dvornik (Croatia Records) boravi na četvrtom mjestu, a ploča Dvojko (Croatia Records) repera Vojka V zauzela je petu poziciju. 


Ploča s najpoznatijim snimkama grupe Fit The Best of – 40 godina (1982. – 2022.) četvrto je izdanje s četiri ili više tjedana na vodećoj poziciji Top-liste prodaje. Kada usporedimo ovaj rezultat s prošlogodišnjim rezultatima prodaje, tijekom 2022. godine su tri albuma boravila na prvom mjestu liste – Lipanj, srpanj, kolovoz (Urban & 4, Croatia Records) i Treći svijet (Haustor, Croatia Records) sa šest tjedana i Ravno do dna (Azra, Croatia Records) s četiri tjedana. 

Istodobno, kompilacija riječkog sastava je treći album ove godine koji je spojio četiri uzastopna tjedana na vrhu. Osim grupe Fit, isto su postigli Električni orgazam (Warszawa ’81, Croatia Records, od 12. travnja do 3. svibnja) i Dino Dvornik (Dino Dvornik, od 10. do 31. svibnja). 


Ovoga tjedna lista bilježi 12 promjena, od čega su tri izdanja prvi puta ušla na listu. 

Status najvišeg noviteta (broj 2) ostvarila je kompilacija singlova u izvedbi Massima Zaustavi vrijeme (Aquarius Records). Time prerano otišli velikan bilježi svoj prvi novi ulaz nakon pet godina i albuma Sada (Aquarius Records). 

Radi se o kolekciji 29 singlova po kojima je Massimo ostao upamćen tijekom gotovo četiri desetljeća duge karijere. Među odabranim snimkama našle su se i one koje su zadnjih deset godina boravile na listi najemitiranijih domaćih pjesama u hrvatskom radijskom eteru – HR Top 40 – Mali krug velikih ljudi, Putujemo i kad stojimo, Tišina, Neka ti plove brodovi, Znam, Kladim se na nas, Dodirni me, Suze nam stale na put, 1000 ljudi i Zamisli. 


Na 19. poziciji Top-liste prodaje ušao je Hrvoje Šenjug & The Bypassers s izdanjem The Cycle Continues. Ulaskom među albume, The Cycle Continues je postao prvi album koji žanrovski pripada jazz glazbi na listi od 12. travnja. Zadnje jazz izdanje koji je ušao među najprodavanije kao novi ulaz bilo je EP Adultish (Aquarius Records) riječkog dua Alba&Leo

Radi se o debi albumu tročlanog sastava osnovanog prošle godine. U stvaranju snimki, ovaj trio je uz jazz kombinirao različite glazbene žanrove poput rocka i klasike. 

Među najprodavanijima našla se kompilacija Pjesme Podravine i Podravlja, Pitomača 2023. (Croatia Records, broj 21). Ova ploča je ujedno 17. kompilacijsko izdanje koje je tijekom 2023. ušlo na Top-listu prodaje. 

U pitanju je kolekcija snimki objavljenima za potrebe nastupa na 30. izdanju festivala Pjesme Podravine i Podravlja. Smotra pjesama održana je 18. lipnja u dvorani lokalne osnovne škole, a posebna nagrada "Drago Britvić" za najbolji tekst dobila je skladba Čuvaj Podravinu (Laura i Krešimir Kovačević). 


Nakon 44 tjedna (izvještaj od 7. rujna 2022. godine), Madonna se vratila na vrh strane Top-liste prodaje, ovoga puta s albumom Finally Enough Love: 50 Number Ones (Warner Music/Dancing Bear). Time je Kraljica popa ostvarila najveći razmak između dva boravka na broju jedan u posljednjih godinu i pol dana, kada uzmemo u obzir rezultate prodaje domaćih i stranih izdanja. 

Lačni Franz nalazi se s dva naslova među tri najprodavanija – Ikebana (Helidon, broj 2) i Adijo pamet (Helidon, broj 3). Reizdanje zapisa koncerta kantautora Erica Claptona 24 Nights: Rock (Warner Music/Dancing Bear) ušlo je na četvrtu poziciju liste, dok ovotjedni Top 5 zaključuje ploča Zadnja avantura (Nika Records) grupe September

Tjedna top-lista prodaje Hrvatske diskografske udruge nastaje na osnovu kompiliranja podataka sa 164 prodajna mjesta iz Hrvatske i internetskih trgovina diskografskih kuća. Ovotjedna lista donosi plasman najprodavanijih albuma na osnovi rezultata u tjednu od 26. lipnja do 2. srpnja 2023., a možete je pronaći na stranici top-lista.hr

Novosti na domaćoj i stranoj listi prodaje, nove ulaze i pozicioniranja novih i starih izdanja te koji su se albumi vratili među najprodavanije, doznajte na poveznicama: 

CONVERSATION