F Pjesma "Bogati će pobjeći na Mars" najviši novi ulaz na HR Top 40 - Totally Glamourous

Pjesma "Bogati će pobjeći na Mars" najviši novi ulaz na HR Top 40


Pjesma "Bogati će pobjeći na Mars" 
najviši novi ulaz na HR Top 40 

Nina Badrić i Petar Grašo drugi uzastopni tjedan imaju najemitiraniju pjesmu u Hrvatskoj i nalaze se na prvom mjestu liste HR Top 40. Radi se o baladi Nemoj (Tonika/Aquarius Records). 

Igor Delač i Anonimo s pjesmom Laganini (Croatia Records) borave na broju dva, a skok na treće mjesto ostvarili su Neno Belan i Mia Dimšić s duetom Ajmo u đir (Dallas Records/Croatia Records). Tony Cetinski je ostao na četvrtoj poziciji sa singlom Ima nešto (Hit Records), a Top 5 zaključuje suradnja Zorice Kondže i Jacquesa Houdeka Jubavi svitlo (Hit Records/Menart). 

HR Top 40 donosi službene i sveobuhvatne rezultate mjerenja radijskog emitiranja na preko 130 radijskih stanica u Hrvatskoj prema podacima servisa 1Played. Podaci se odnose na tjedan od 3. srpnja do 9. srpnja 2023. godine, od ponedjeljka ujutro do nedjelje navečer. 


S ovim rezultatom, Nemoj je postala druga pjesma koju izvodi jedan duet, a da ove godine na vrhu provodi minimalno dva tjedna. Osim Nine Badrić i Petra Graše, isti rezultat ostvarili su Igor Delač i Anonimo sa singlom Laganini (od 5. lipnja do 3. srpnja). Uz njih, tijekom 2023. godine jedan tjedan na broju jedan proveo je Trebaš li me (Aquarius Records/Menart) u izvedbi Eni Jurišić i Matije Cveka (izvještaj od 9. siječnja). 

Istodobno, Nemoj je sedmi singl ukupno na vrhu HR Top 40 i peti koji je u tekućoj kalendarskoj godini ostvario barem dva tjedna na broju jedan. Gledajući lanjske rezultate, peta snimka s dva tjedna na vodećoj poziciji (Pravila igreFeeling, Gema Produkcija) ostvarena je 18. srpnja. 


Ovoga tjedna lista bilježi osam promjena, od čega je sedam snimaka prvi puta ušlo među najemitiranije. 

Najviši novi ulaz ovoga tjedna (broj 6) ostvarili su Parni valjak i Igor Drvenkar s pjesmom Bogati će pobjeći na Mars (Croatia Records). U pitanju je njihov prvi singl među 40 najemitiranijih nakon Moja glava, moja pravila (Croatia Records), koja boravi na HR Top 40 16. tjedan (broj 12). 

Ovo je prvi puta nakon šest godina da je nova pjesma grupe Parni valjak ušla u rezultate emitiranja dok se na njoj ranije nalazila ranije objavljena snimka istog izvođača. U izvještaju od 15. svibnja 2017., među najemitiranije je ušao singl Ljubav, dok se 29. tjedan nalazila pjesma Opet se smijem (broj 27). 

Bogati će pobjeći na Mars je treća snimka grupe Parni valjak zaredom koja je debitirala u krugu deset najemitiranijih. 

Među najemitiranije ovoga tjedna (broj 22) došao je i Damir Kedžo s novim singlom Moje srce je (Croatia Records). 

Moje srce je treće je novoobjavljeno izdanje Damira Kedže u 2023. godini, nakon Angels and Demons i Zbog tvojih pogleda, ali i četvrto koje je ušlo na HR Top 40. Osim ove tri navedene pjesme, Damir Kedžo je boravio na listi s baladom Izbor je tvoj, objavljenom krajem rujna 2022. godine. 


S prvom pjesmom Baterije (Dancing Bear), svoje mjesto među najemitiranijima našla je Baba Yaga (broj 34). Radi se o projektu kojega čine producent Marco Grabber, reper Saša Antić/Alejuandro Buendija i pjevačica grupe Jinx Jadranka Ivaniš Yaya

I dok je Saši Antiću ovo treći ulaz ove godine (Trending feat. Feminnem, Croatia Records i Moran pivat feat. Davor Radolfi, Croatia Records), singl Baterije je omogućio Jadranki Ivaniš Yayi prvi boravak na HR Top 40 od suradnje sa sastavom Izgubljeni vikend Treba nam dosade (LAA) prije dvije i pol godine. 

Baterije će se naći i na albumu grupe Baba Yaga, čiji izlazak je planiran za jesen. 

"Iznimno nas veseli vijest ulaska u TOP40. Pjesma 'Baterije' je samo uvod u priču pod nazivom 'Musaka', koju jedva čekamo s vama podijeliti. Jako smo zadovoljni albumom kojeg smo stvorili, a vjerujemo da će pronaći put do slušatelja koji će prepoznati kvalitetu i priču Babe Yage. Do skorog slušanja!", riječi su članova sastava Baba Yaga

Svoje mjesto na HR Top 40 ovoga tjedna našla je i balada Mlijeko proliveno (Dallas Records) u izvedbi Gibonnija. U pitanju je jedan od naslova s Gibonnijevog EP-a U po' ure, objavljen prije dvije godine. 

Osim što je peta pjesma objavljena kao radijski singl, Mlijeko proliveno je ujedno peta snimka s EP-a U po' ure koja se našla na listi najemitiranijih. Od prethodna četiri singla, najbolji plasman ostvario je naslov Kiša (Z'naab) s dva tjedna na broju jedan tijekom prošle godine (24. svibnja i 7. lipnja). 


S nedavno održanih festivala Melodije Jadrana i Splitski festival došla su još tri ovotjedna noviteta. U pitanju su pjesme Jedna na 100 (Domenica, Tonika, broj 30) i Kad bi (Cambi., Dallas Records, broj 37) s Melodija Jadrana te Bura ore more (Jurica Pađen & Aerodromi, Croatia Records, broj 40) sa Splitskog festivala. 

S ovim rezultatima, broj pjesama s Melodija Jadrana koje su ušle na listu, došao je na 15, dok je Bura ore more treća snimka sa Splitskog festivala na HR Top 40. 

"Jako smo ponosni što se naša nova pjesma 'Kad bi' našla među top 40 najslušanijih pjesama ovog tjedna", izjavili su članovi sastava Cambi., "pjesma je brza i poletna te možemo reći jedna prava ljetna poslastica, a to možete vidjeti i u video spotu koji je izašao prije nekoliko dana. Ovim putem želimo zahvaliti svim vjernim slušateljima i naravno radijskim urednicima koji su prepoznali kvalitetu pjesme, te se toplo nadamo da će se pjesma zadržati što duže u HR top 40." 

Najveći pomak ovoga tjedna (18 mjesta – s broja 28 na broj 10) ostvario je Rišpet s baladom Pitali me anđeli (Hit Records), predstavljenom na festivalu Melodije Jadrana. Najizdržljiviji singl drugi tjedan zaredom je 193 (Dallas Records) u izvedbi ToMe, kojeg nalazimo na 31. poziciji. 


Prema podacima slušanosti po regijama, balada Nemoj u izvedbi Nine Badrić i Petra Graše predvodi svih šest regija – Dalmacija, Grad Zagreb, Istra i Primorje, Slavonija, Središnja Hrvatska i Zagorje. 

Pjesme s liste možete poslušati putem poveznica s portala top-lista.hr i pronaći u obliku playliste HRtop 40 na profilima Hrvatske diskografske udruge na servisima Apple Music, Deezer i Spotify.

CONVERSATION