F Svetonedeljskim vatrogascima stiže novo vozilo - Totally Glamourous

Svetonedeljskim vatrogascima stiže novo vozilo


Vatrogasna zajednica Grada Sveta Nedelja dobila je gradska proračunska sredstva za unapređenje rada vatrogastva i njihovu bolju opremljenost kroz Kapitalni projekt „Razvoj i unapređenje vatrogastva“.

Osigurana financijska sredstva iskoristit će se za nabavu navalnog vatrogasnog vozila s dodatnom nadogradnjom za potrebe rada DVD Rakitje. Za vozilo je proveden postupak javne nabave te izabrana najpovoljnija ponuda, te je danas, 27. srpnja 2023. godine potpisan Ugovor vrijedan 278.850,00 € (bez PDV-a) o nabavi vatrogasnog vozila sa teretnim prostorom i opremom između Vatrogasne zajednice Grada Sveta Nedelja i tvrtke Ziegler d.o.o. „Ovo je još jedno od kontinuiranih ulaganja u našu gradsku vatrogasnu zajednicu. U slučajevima posljednjih vremenskih nepogoda ukazala se prilika za navalnim visinskim vozilom te se nadam da ćemo u skoroj budućnosti uspjeti realizirati nabavu istog. Ovim putem apeliram i na Vladu RH i resorno ministarstvo da prepoznaju potrebe jedinica lokalne samouprave za profesionalnim vatrogasnim postrojbama. Prvi primjer može biti naša vatrogasna zajednica koja po svojoj veličini i obujmu posla, ali i vrhunskoj opremljenosti, ima sve predispozicije da postane profesionalna“, naglasio je zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak

„I ovom prilikom zahvaljujemo Gradu na stalnim ulaganjima u vatrogastvo. Zbog njih oprema i vozila s kojima radimo je na vrhunskoj razini što znatno povećava sigurnost naših vatrogasaca, njihovog rada na terenu, a time i sigurnost naših građana. Novo vozilo pružit će nam novi način rada i djelovanja, poglavito u težim uvjetima rada. Većinski će biti pozicionirano u DVD Rakitje koje trenutno ima jedno starije vozilo na raspolaganju“, rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Ivica Petravić. Dodao je kako DVD Rakitje ima najveći broj ispitanih i obučenih vatrogasaca na području Grada Svete Nedelje. 

Navalno vozilo prvo izlazi na intervenciju jer je opremljeno opremom za gašenje svih vrsta požara. Dostava vozila predviđena je u roku od 16 mjeseci. „Drago mi je da već po četvrti puta surađujemo po pitanju vatrogastva na području Grada Svete Nedelje. Vozilo koje će se isporučiti sljedeće godine na korištenje i daljnju uporabu posljednji je trend moderne europske tehnologije u vatrogastvu“, istaknuo je predstavnik tvrtke Ziegler d.o.o. Željko Pisk

Vatrogasna zajednica Grada Sveta Nedelja kao krovna vatrogasna organizacija na području Grada objedinjuje i koordinira rad četiri društva: DVD Kerestinec, DVD Rakitje, DVD Strmec i DVD Sveta Nedelja. U snažnom nevremenu koje je u dva navrata pogodilo Hrvatsku protekli tjedan, svetonedeljski vatrogasci su imali 306 intervencija, od kojih je više od stotinjak bilo izuzetno zahtjevno i u kojima je sudjelovalo 60 dobrovoljnih vatrogasaca. „Na kraju svih intervencija zadovoljni smo što sve akcije koje smo odradili možemo završiti potpisom ovog ugovora. Vozilo će imati duplu kabinu pa će tako moći prevesti i duplo više vatrogasaca na intervenciju. Sve intervencije ne bismo mogli odraditi brzinom i uspješnošću da nemamo takvu opremu. Njihov broj nam se konstantno povećava sukladno povećanju broja stanovnika i tvrtki koje se otvaraju na području našeg grada. U ovakvim iznenadnim intervencijama u kojima stradavaju krovovi, najsigurnije je zahvate izvršiti visinskim vozilom pa se radujemo početku razgovora o nabavci istog“, rekao je Ivan Štimac, zapovjednik VZG Sveta Nedelja.

CONVERSATION