F SVJEŽA, VOĆNA I OŽIVLJAVAJUĆA VINA JERUZALEM ORMOŽ IDEALNO SE SLJUBLJUJU S LJETOM - Totally Glamourous

SVJEŽA, VOĆNA I OŽIVLJAVAJUĆA VINA JERUZALEM ORMOŽ IDEALNO SE SLJUBLJUJU S LJETOM


Ljeto je idealno doba za osvježavajuća vina iz kreativne vinarije Puklavec 
Family Wines čija su vina ove godine ovjenčana s čak dvanaest Dekanterovih 
 medalja 

Vinarija Puklavec Family Wines iz Ormoža i ovoga ljeta oduševljava svojom posebnom ponudom svježih vina, poput žutog muškata, muškata ottonela te sauvignona & sivog pinota iz linije Jeruzalem Ormož. Ljeto je posebno doba godine kada uzimamo predah od uobičajenog radnog ritma, kada se više družimo s prijateljima i obitelji, više uživamo u dobroj hrani i čaši dobrog vina. Vinski je podrum vinarije Puklavec Family Wines za ljetno uživanje odabrao svježa vina koja su idealna za duge tople dane. Vina lagana kao ljeto 

Vino Sauvignon & Sivi pinot iz linije Jeruzalem Ormož, ovjenčano brončanom medaljom na ovogodišnjem Dekanteru, donosi spoj svježine sauvignona s harmonijom i tijelom sivog pinota. Ovo je vino idealno uz ljetne večere ili kao osvježenje na zabavama kojih ljeti ne nedostaje. 

Sunčan i lagan Muškat Ottonel iz linije Jeruzalem Ormož donosi ugodne muškatne arome koje će zasladiti svaki trenutak u danu, a život prožeti sretnim trenutcima i lakoćom. Ovo je vino idealno uz desert ili kao slatki trenutak na svakoj zabavi. 

Rumeni muškat (Žuti muškat) iz linije Jeruzalem Ormož, poluslatko je vino i čest izbor ljubitelja slađih vina srednjeg tijela s tipičnim muškatnim notama koje osvajaju i bude čula aromama limunske trave, citrusa, klinčića i breskve. Ovo je vino idealno uz desert, uz svaki sretni trenutak slavlja ili kao slatko osvježenje na zabavi. 

Zadivljujući terroir i najsuvremenija tehnologija 

Vina i pjenušce Jeruzalem Ormož najbolje je opisati kao svježa, voćna i oživljavajuća. Grožđe raste u ljutomersko-ormoškim vinogradima gdje su uvjeti za proizvodnju bijelih vina savršeni. Vinogradi su smješteni u zadivljujućem terroiru, a slikoviti krajolik okružuju i krase pomno izgrađene plodne terase, koje se protežu od brežuljka do brežuljka. 

Terase omogućavaju da grožđe tijekom zriobe primi što više sunca, dok hladne noći pridonose njegovoj prikladnoj svježini. Uz pomoć najsuvremenije tehnologije, podrumi vinarije Puklavec Family Wines stvaraju vina u kojima je sačuvano ono najbolje iz prirode i na taj način pružaju potpuni doživljaj vina. Vina Jeruzalem Ormož namijenjena su svima koji se vole opustiti i uživati u čaši dobrog vina u društvu prijatelja ili obitelji. 


Vinarija Puklavec Family Wines 

Vinska priča obitelji Puklavec započela je 1934. godine kada je Martin Puklavec imao ideju u zajedništvu proizvesti najbolja vina. Filozofija proizašla iz ove ideje još i danas ima traga u obiteljskom vinarstvu. Puklavec Family Wines nastaju na temeljnim vrijednostima strasti, predanog rada i odanosti kvaliteti. 

Tatjana Puklavec danas ostvaruje i nastavlja očevu i djedovu viziju u bliskoj suradnji s okolnim vinogradarima. Vina obitelji Puklavec stvaraju se u srcu vinskih položaja Ljutomer-Ormož u regiji Podravje, u sjeveroistočnom dijelu Slovenije. Ovi položaji posjeduju idealne mikroklimatske uvjete za uzgoj vinove loze. Rezultat su elegantna vina stvorena s beskompromisnom i strastvenom pozornošću za detalje, divno izbalansirana i izražajna kao i krajobraz njihovih vinograda. 

Dvanaest novih Decanterovih medalja 

Na ovogodišnjem Decanteru vinarija Puklavec Family Wines osvojila je čak 12 medalja, 4 srebrne i 8 brončanih. Srebrne medalje osvojili su: Sivi pinot Seven Numbers 2021, Penina Brut Seven Numbers, Penina Brut Nature Estate Selection i Chardonnay Jeruzalem Ormož 2021. 

Brončane medalje su osvojili: Šipon Seven Numbers 2021, Penina Šipon Seven Numbers, Sauvignon blanc & sivi pinot puklavec & friends 2021, Sauvignon blanc & chardonnay puklavec & friends 2021, Sivi pinot Jeruzalem Ormož 2021, Sauvignon & sivi pinot Jeruzalem Ormož 2021, Traminec & žuti muškat Jeruzalem Ormož Zlatna linija 2021.

CONVERSATION