F U robnoj kući IKEA Zagreb od sada i biljna verzija omiljenog hot doga - Totally Glamourous

U robnoj kući IKEA Zagreb od sada i biljna verzija omiljenog hot doga


IKEA hot dog više je od 40 godina omiljeni odabir za prazne želuce nakon kupnje. IKEA je sada unaprijedila svoj legendarni hot dog – na moderan način. Izvrsnog okusa i teksture, novi biljni hot dog inovativni je dodatak asortimanu IKEA proizvoda na biljnoj bazi. 

„IKEA je vođena vizijom stvaranja boljeg svakodnevnog života za što više ljudi. Tome možemo pridonijeti i kroz svoju ponudu hrane, pomoću ukusne, zdravije i održivije opcije”, kaže Helene von Reis, menadžerica odjela Food u tvrtki IKEA of Sweden. 

IKEA želi potaknuti još više kupaca na izbor biljne opcije tako što će ponuditi hot dog po pristupačnijoj cijeni. Kvalitetu i odličan okus biljnih opcija prepoznali su brojni hrvatski kupci, pa je tako IKEA Hrvatska od 2020. prodala više od pola milijuna komada biljnih i vegetarijanskih okruglica te vegetarijanskog hot doga. 


„Želimo ponuditi više biljnih alternativa s manjim utjecajem na klimu. Odabir hrane biljnog podrijetla često ima manji utjecaj na klimatski otisak u usporedbi s opcijama životinjskog podrijetla”, kaže Helene von Reis. 

Tijekom razvojnog procesa, jedan od izazova bio je stvoriti biljni hot dog koji će teksturom biti nalik klasičnom IKEA hot dogu. Kod hrenovki od mesa obično postoji ovojnica koja pucketa kada je zagrizeš, pa se nastojalo da i biljni hot dog nudi to osjetilno iskustvo. 

„Proveli smo mnogo vremena razvijajući novi proizvod kako bismo našim kupcima pružili najbolje iskustvo. S izvrsnim okusom, teksturom i pucketanjem pri zagrizu, biljni hot dog savršena je alternativa tradicionalnom kultnom IKEA hot dogu“, kaže Helene von Reis. 

Novi biljni hot dog ima uravnotežen okus, sadrži proteine riže, luk, jabuku, sol i papar, ali i aromu dima kako bi se postigao karakteristični okus hrenovke. 

Biljni hot dog od kolovoza je dostupan u robnim kućama IKEA diljem Europe.

CONVERSATION