F David Silverman, konzultant i producent 'Simpsona' te njihov animator i redatelj stiže u Hrvatsku - Totally Glamourous

David Silverman, konzultant i producent 'Simpsona' te njihov animator i redatelj stiže u Hrvatsku

 David Silverman bit će poseban gost predavač na ovogodišnjem Weekend Media Festivalu u Rovinju povodom rebrandinga FOX kanala u STAR Channel i otkrit će nam neke zanimljivosti ove kultne serije tog kanala

Ove jeseni male ekrane čeka velika promjena – od 1. listopada FOX postaje STAR Channel. Tim povodom STAR će biti dio ovogodišnjeg Weekend Media Festivala u Rovinju s posebnim gostovanjem. Na pozornicu dolazi konzultant i producent, animator i redatelj David Silverman, poznat po radu na obožavateljima omiljenoj animiranoj seriji „Simpsoni“. Razgovor s njim uz formu pitanja i odgovora bit će dio službenog rasporeda festivala i održat će se 22. rujna.

Silverman je ostavio značajan trag u svijetu animacije, najviše zbog svog rada na kultnim „Simpsonima“ koji su ujedno postali i pop-kulturalni fenomen. Između ostalog, radio je kao animator, producent, crtač scenarija, glavni dizajner naslova, izvršni konzultant i glavni redatelj.

„Mislim da mogu govoriti u ime svih nas koji radimo na Simpsonima da smo zadivljeni dugovječnošću serije i međunarodnom uspjehu. Uz to, jako se veselim posjetu Rovinju i Hrvatskoj. Ovo će mi biti prvi put u Rovinju i znam da će biti fantastično iskustvo“, rekao je Silverman.

Uz nominaciju za Oscara za „The Longest Daycare“, tijekom godina dobio je niz nominacija i nagrada za Emmy. Također je radio kao redatelj na animiranim filmovima poput „Monsters, Inc.“. Njegova kreativnost i predanost ostavili su velik trag u industriji animacije.

Osim uživanja u Q&A diskusiji s Davidom Silvermanom, sudionici ovogodišnjeg Weekend Media Festivala moći će posjetiti brendirani kutak STAR Channel gdje će se imati priliku fotografirati s omiljenim likovima animirane obitelji, uroniti u svijet arkadne igre The Simpsons i osvojiti posebne nagrade.

Nakon rebrandiranja u listopadu, STAR Channel ostat će dom odvažne zabave s misijom da donese najbolje akcijske, dramske i humoristične serije iz vodećih studija. Gledatelji i obožavatelji moći će i dalje uživati ​​u programima svojih omiljenih serija, kao što su „Simpsoni“, „Castle“ i „Kosti“, kao i brojnim uzbudljivim novim naslovima koji ih čekaju na istoj EPG poziciji.


O SIMPSONIMA

Od ideje Matta Groeninga i realizacije by James L. Brooks i Sam Simona to je najduže emitirana primetime serija po originalnom scenariju u povijesti televizije. SIMPSONI su postali kulturni fenomen još 1990 i ostali su jedna od najuspješnijih i inovativnih zabavnih franšiza, prepoznatljiva diljem svijeta. Uskoro će krenuti sa prikazivanjem 35. sezona, a dosad su SIMPSONI osvojili 35 nagrada Emmy, 35 nagrada Annie, 9 Environmental Media Awards, 7 People’s Choice nagrada i 13 Writers Guild of America nagrada. SIMPSONI su prva serija koja je osvojila prvu Peabody Award, a 2019. primio je Institutional Peabody Award. Bili su nominirani za Oscara 2012. za kratki film „The Longest Daycare“. Uslijedio je kratki film „Playdate with Destiny“ (2020.) i ekskluzivni Disney+ „The Force Awakens From Its Nap“ (2021.). The Simpsons Movie bio je hit igrani film, njihova mega-atrakcija The Simpsons Ride u Universal Studiosu dobila je povijesna proširenja s dodatkom 'Springfielda'—osvojivši nagradu Thea 2009. i 2017. Serija je nagrađena zvijezdom na Hollywood Walk of Fame 2000. Aktualna The Simpsons mobilna igra Tapped Out koja je pokrenuta 2012. dobila je nagradu Webby 2018. Magazin Time proglasio ju je „Najboljom serijom 20. stoljeća", Entertainment Weekly nazvao ju je „Najvećim američkim sitcomom“ 2013., a vulture.com proglasio „Najboljom TV emisijom ikada“ 2016.

SIMPSONI je produkcija Gracie Films u suradnji s 20th Television Animation. Stvorio ih je Matt Groening, razvili James L. Brooks, Matt Groening i Sam Simon. Izvršni producenti Simpsona su James L. Brooks, Matt Groening, Matt Selman i Al Jean. Gracie Films Worldwide Brand Division razvija i producira licencirani sadržaj za seriju. Označite sa „Sviđa mi se“ seriju na Facebooku na facebook.com/TheSimpsons, pratite Homera Simpsona @HomerJSimpson i @TheSimpsons na Twitteru http://twitter.com/TheSimpsons. Pridružite se razgovoru koristeći #thesimpsons i pratite Simpsone na Instagramu @TheSimpsons.

 

***

 

O The Walt Disney Company

The Walt Disney Company vodeće je raznoliko međunarodno poduzeće za obiteljsku zabavu i medije koje uključuje Disney parkove, iskustva i proizvode; Disney distribucija medija i zabave; i tri grupe sadržaja – Studios, General Entertainment i Sports, usmjerene na razvoj i proizvodnju sadržaja za DTC, kazališne i linearne platforme. U Hrvatskoj je tvrtka prisutna s nekoliko svjetski poznatih zabavnih i informativnih TV kanala, uključujući Fox, Fox Life, Fox Crime, Fox Movies, National Geographic, National Geographic Wild, 24KITCHEN, Disney Channel i Disney Junior.

CONVERSATION