F OVOG LISTOPADA VIASAT NATURE VODI VAS U DIVLJU I ČUDESNU PUSTOLOVINU UZ „SEZONU DIVLJE EUROPE“ - Totally Glamourous

OVOG LISTOPADA VIASAT NATURE VODI VAS U DIVLJU I ČUDESNU PUSTOLOVINU UZ „SEZONU DIVLJE EUROPE“

 Viasat Nature s ponosom predstavlja Sezonu divlje Europe, izvanredan tematski blok koji će vas odvesti duboko u srce neukroćene ljepote Europe, s dokumentarcima koji će vam oduzeti dah prikazom bogate bioraznolikosti našeg kontinenta. Tijekom listopada, svakog ponedjeljka do petka od 20 sati, Viasat Nature povest će vas u pustolovinu duž raznolikih krajolika Britanskog otočja, Skandinavije, Njemačke, Švicarske i Nizozemske. Otputuje u sjevernu Englesku u premijernoj emisiji „Engleska: Godina u divljini“. Saznajte nešto više o ponovnom širenju vukova kontinentalnom Europom uz novi dvodijelni dokumentarac „Vuk: Lutalica bez granica“. Novost u programu je i „Divlje životinje u zemlji vjetrenjača“, emisija koja se bavi poviješću nizozemskih vjetrenjača i njihovom utjecaju na divlje životinje koji se osjeća još i danas.

Engleska: Godina u divljini – premijera 2. listopada u 20 sati

Naše putovanje počinje u neukroćenim krajolicima sjeverne Engleske, odakle nas dozivaju nacionalni parkovi „The Dales“ i „North York Moors“. Pokrivajući nevjerojatnih 3600 četvornih kilometara nepristupačnog terena, te dvije zapanjujuće regije, udaljene samo tridesetak kilometara, čine ogromno područje divljeg Yorkshirea koje se proteže od istočne do zapadne obale. U tom dramatičnom krajolike žive neke od najspektakularnijih divljih životinja u Velikoj Britaniji. Pridružite nam se u četiri jednosatne epizode koje otkrivaju tajne te prekrasne regije i upoznajte izvanredna stvorenja koja žive u tim divljim prostranstvima.

Vuk: Lutalica bez granica – premijera 4. listopada u 20 sati

Poslušajte uzbudljivu priču o vukovima u Europi, o njihovom gotovo nestanku i čudesnom ponovnom usponu. Nekada su bili na rubu izumiranja na kontinentu i živjeli još samo u malim skupinama u prostranim šumama istočne Europe. No posljednjih su desetljeća zakonska zaštita i nevjerojatan oporavak udahnuli novi život toj veličanstvenoj vrsti. „Vuk: Lutalica bez granica“ odvodi vas na nevjerojatno putovanje u dvije epizode i prati trijumfalni povratak vuka od Poljske i Njemačke do Nizozemske i Belgije. Svjedočite pomiješanim emocijama koje prate povratak te vrste dok pratimo jednog mladog, usamljenog vuka u potrazi za teritorijem i partnericom.

 Divlje životinje u zemlji vjetrenjača – premijera 5. listopada u 20 sati

Posljednji dio tematskog bloka vodi nas u srce Nizozemske, gdje Alblasserwaard otkriva svoj jedinstveni krajolik, koji su nekoć oblikovale omiljene vjetrenjače. Iako je njihovo zlatno doba već odavno prošlo, naslijeđe vjetrenjača ostaje i danas. Pogledate li pažljivo, otkrit ćete naprednu zajednicu životinja koje uživaju u krajolicima koje su stvorile te kultne građevine. „Divlje životinje u zemlji vjetrenjača“ zadivljujući je dokumentarni film koji otkriva svijet crnorepih muljača, mrkih čaplji, zečeva, srna, močvarnih žaba i malih pjegavaca. Pratite ta izvanredna stvorenja kroz izmjenu godišnjih doba dok se suočavaju s dramatičnim trenucima i ključnim izazovima.

„Sezona divlje Europe“ programa Viasat Nature vodi vas na dojmljivo putovanje u samo središte prirodnih čuda našeg kontinenta. Pridružite nam se ovog listopada i proslavite bogatu europsku bioraznolikost i nevjerojatne priče o prirodi.

 

Za više informacija o programu Viasat Nature, posjetite www.viasatnature.com.hr

Pratite nas na https://www.facebook.com/ViasatNatureHR

CONVERSATION