F Skidaj kile debela nacijo! - Totally Glamourous

Skidaj kile debela nacijo!


Sve više mladih u Hrvatskoj živi s prekomjernom tjelesnom težinom. Iako čudno zvuči, najviše njih dolazi s područja uz more. Upravo zato, sportsko – edukativni projekt Aktivna Hrvatska cijeli mjesec rujan diljem obale provodi zajedničke treninge s mladima kako bi zajedno poslali poruku o važnosti redovne tjelesne aktivnosti, ali isto tako da oni nakon odrađenih treninga vršnjacima prenesu poruku o važnosti redovnog vježbanja.

„Ovih dana, nakon povratka u školu, djeca sve više ulaze u sjedilački način života. Vrlo bitno je da oni sami shvate, ali i da ovakvim zajedničkim treninzima i edukacijama potaknemo i roditelje na akciju. Djeca bi trebala biti minimalno 120 minuta u danu vrlo aktivna. Na to ih treba poticati, Koristite zajedničko vrijeme te umjesto da ga provodimo sjedeći, izađimo u prirodu dok je još lijepo vrijeme, šećimo, trenirajmo zajedno. To može biti zabavno, a itekako korisno!“ – izjavio je kineziolog Patrik Kramarić, koji je uz Lukreciju Dragić odradio trening s mladima u Bolu. Tri grupe mladih ovog su vikenda vježbale u Bolu u Bluesun Holiday Village Bonaca na Braču. Među njima su bili i mladi Učeničkog doma srednje škole, a koji dolaze uz Brač i s Hvara, Siska, Zagreba i Slavonije.

 

Čak je 35 % osmogodišnjaka u Hrvatskoj pretilo! Hrvatska je sedma zemlja po pretilosti mladih od 39 zemalja Europe. Zabrinjavajuće je da prvih sedam mjesta drže zemlje Mediterana. Čak 42 % dječaka koji žive uz more je pretilo, a djevojčice s Mediterana također su prve po pretilosti. 

 

Aktivna Hrvatska u jedanaestoj se sezoni održava pod pokroviteljstvom Predsjednika RH Zorana Milanovića, a uz podršku Ministarstva turizma i sporta te Hrvatskog olimpijskog odbora. Partner projekta Podravka, koja kontinuirano ulaže u unapređenje i razvoj nutritivno adekvatnih proizvoda koji potiču zdravu, uravnoteženu i održivu prehranu potrošača pripremila je poklone za vježbače. Hidraciju osigurava Jana kao idealan saveznik za prirodno osvježenje uz trening te MG Mivela. Partneri projekta su INA – čista snaga, Janaf – jer energija povezuje, Mentalni trening, Definicija Hrane i Falkensteiner Resort Punta Skala te Bluesun hoteli. 

 

Aktivna Hrvatska nastavlja s treninzima po Hrvatskoj i to u subotu, 16. rujna na Korzu u Rijeci. Posljednji ovogodišnji trening održat će se u subotu 30. rujna na Gospinom polju u Solinu, u sklopu Dana mladih Europskog tjedna sporta. Za sve trening možete se prijaviti na www.aktivnahrvatska.hr

CONVERSATION