F BORIS NOVKOVIĆ OTKRIO ŠTO PUBLIKU OČEKUJU 06. STUDENOGA NA UNPLUGGED KONCERTU U LISINSKOM - Totally Glamourous

BORIS NOVKOVIĆ OTKRIO ŠTO PUBLIKU OČEKUJU 06. STUDENOGA NA UNPLUGGED KONCERTU U LISINSKOM

 ''Po prvi puta u karijeri, na koncertu ću ugasiti elektriku, a staviti težište na akustiku…''

Točno dva tjedna ostalo je do dugoočekivanog koncerta Borisa Novkovića 'S one strane ljubavi', najavljenog za 6. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Nakon 5 godina, Boris se vraća u ovaj prekrasni ambijent, čiju će izvanrednu akustičnost, po prvi puta, dodatno naglasiti unplugged varijantom koncerta.

 

''Kako u životu volim izazove, tako je i koncert u Lisinskom svojevrsni izazov, jer ću prvi puta u karijeri ugasiti elektriku, a staviti težište na akustiku. Iako će električne gitare privremeno ostati ''tužne'', vjerujem da će sve ono što nosi akustika dati jednu dodatnu magiju i romantiku mom repertoaru. Težište će manje biti na onoj sirovoj, ''agresivnijoj'' energiji, a više na onoj suptilnoj, emotivnoj, prožeto umjetničkim bravurozama sjajnih instrumentalista - što mojih glazbenika, što dodatnih gostiju. Očekujem, naravno, i emotivno druženje s publikom svog grada, u kojemu sam odrastao, a koji mi je uvijek na koncertima to vraćao.'' – istaknuo je Boris.

 

S obzirom na formu unplugged koncerta, publika će imati prilike čuti mnoge Borisove bezvremenske hitove u posve novim aranžmanima.

 

''Gotovo sve pjesme će se naći u nekim drugačijim, malo ''pomjerenijim'' aranžmanima, iako su neke od mojih pjesama već same po sebi akustično postavljene, poput 'U dobru i zlu', 'Plakat ću sutra' itd. Ipak, drugačije će zvučati one koje su izvorno zasnovane na elektrici, kao što su 'Struji struja', 'Dok svira radio', 'Jači od sudbine'...'' – dodaje Boris.

 

Na pozornici će mu se pridružiti i kolegica kantautorica Ana Stanić, jer upravo po njihovoj zajedničkoj i nedavno predstavljenoj pjesmi 'S one strane ljubavi' - nadolazeći koncert je i dobio naziv.

 

Ulaznice za koncert koji će donijeti retrospektivu Novkovićevih pjesama unazad zadnjih 35 godina, na koji je publika u Lisinskom čekala čak 5 godina, dostupne su putem sustava Entrio.

 

CONVERSATION