F Fanovi će obožavati ovu kolekciju legendarnih stripova! „Povratak u Klondike“ – ne propustite kolekcionarsko izdanje stripova Carla Barksa - Totally Glamourous

Fanovi će obožavati ovu kolekciju legendarnih stripova! „Povratak u Klondike“ – ne propustite kolekcionarsko izdanje stripova Carla Barksa

Među ljubiteljima stripova ime Carl Barks dobro je poznato. Barks je poznat kao jedan od najmarljivijih crtača stripova. Do 1953. godine crtao je Disneyjeve stripove već puno desetljeće. Ovladao je tom umjetnošću do savršenstva i stvorio svoj vlastiti stil te karakteristične likove kojima je zauvijek osvojio srca publike. Tijekom mnogih godina svog profesionalnog života bavio se crtanjem i pisanjem priča iz „Patkograda“. „Patkograd“ je zbirka omiljenih klasičnih stripova koje je Carl Barks crtao i pisao od 1943. do 1972. godine.

Kolekcionarsko izdanje „Povratak u Klondike“ sadrži stripove koji su nastali 1952. i 1953. Među njima se nalazi i naslovni strip „Povratak u Klondike“, legendarna priča o Tvrdici McTwrdom, koji se nakon puno godina vraća u Klondike gdje susreće ljubav iz mladosti, Zlatku O'Gilt, koju je upoznao dok je tražio zlato. Knjiga sadrži i bisere kao što su „Hipnoza“, „Sijač kiše“ te strip „Superkajgana“, u kojem Paško cijeli grad zalijeva jajima, kao i svojedobno cenzuriranu priču o Noći vještica, „Slatkiš ili spačka“.

U predgovoru će čitatelji pronaći više pojedinosti iz života tragača za zlatom, a iz zemljovida će saznati gdje je Tvrdica pronašao prvo zlatno grumenje, koje je postalo temelj njegova kasnijeg bogatstva, učinivši ga najbogatijim stanovnikom Patkograda. Strip o Klondikeu svoju vjerodostojnost zahvaljuje brojnim povijesnim činjenicama i mjestima koja su se našla u priči. Ono što je proslavilo priče iz Patkograda upravo su situacije inspirirane stvarnim povijesnim događajima, mjestima, Barksove nezaboravne dosjetke, likovi snažnih osobnosti i jedinstvene Barksove ilustracije.

               „Povratak u Klondike“ luksuzno je izdanje koje u svojoj biblioteci mora imati svaki nostalgičar i ljubitelj stripova.


Ne propustite pravo blago za fanove!

Knjigu „Povratak u Klondike“ u izdanju Egmonta pronađite u svim knjižarama i na shop.egmont.hr
https://shop.egmont.hr/proizvod/patkograd-povratak-u-klondike/

CONVERSATION