F Orgula predstavila Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje i društveno odgovorni projekt - Totally Glamourous

Orgula predstavila Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje i društveno odgovorni projekt

Orgula je danas u Splitu predstavila svoj novi proizvod, Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje, koji prate posebna komunikacijska kampanja i društveno odgovorni projekt. Naime, Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje namijenjeno je djeci svih uzrasta, a njegova je posebnost etiketa s QR kodom koji vodi na specijalizirani web što promiče uravnoteženu prehranu i razvoj kroz igru. Predstavljanju su se pridružili Gimnastički klub Marjan i predstavnici ŠKMER-a, udruge Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija.

Znamo da se kvalitetne prehrambene navike oblikuju već u ranim godinama života, stoga smo stvorili Orgula Junior BIO ekstra djevičansko maslinovo ulje, potpuno prirodno i nježnog okusa. Ne radi se samo o vrhunskom maslinovu ulju nego i o inspiraciji – na Orgula Junior webu prijedlozi su igara na otvorenom, kao i korisni savjeti nutricionista i recepti. Naš je cilj potaknuti zajednicu na pozitivne promjene. Želimo educirati potrošače o važnosti uravnotežene prehrane, kao i o vrijednosti vremena provedenog na svježem zraku i u prirodi, daleko od ekrana”, poručio je prilikom predstavljanja Pjero Zekan, direktor tvrtke Orgula.

Tradicionalne igre koje se nalaze na etiketi ulja Orgula Junior BIO te na Junior webu prenosile su se s generacije na generaciju, imaju jednostavna pravila i ne iziskuju posebne rekvizite. Dobro je poznato da djeca vole provoditi vrijeme u igri, a ona uvelike pridonosi dječjem razvoju, uključujući razvoj prostorne svijesti, koordinacije pokreta, maštovitog razmišljanja i znatiželje. Osim toga, igra uči važnim vrlinama i vještinama poput strpljenja, pozitivne konkurencije i suradnje.

Orgula Junior projektom promiče zdrav razvoj kroz uravnoteženu prehranu i fizičku aktivnost. Zdrave se navike stvaraju već u najranijem djetinjstvu, a za pravilan rast i razvoj djece najvažniji su kvalitetna prehrana i puno kretanja. Na našim stranicama potražite inspiraciju za ukusne i zdrave obroke, kao i ideje kako potaknuti djecu na više kretanja”, poručila je i Nataša Zekan, direktorica operacija u Orgula grupi.

Jedan od partnera u nastanku i prezentaciji Orgula Junior BIO ekstra djevičanskog maslinova ulja je splitski ŠKMER, udruga šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija. Uz promicanje i unapređivanje kuharske struke, organiziranje natjecanja i manifestacija te promoviranje kulinarstva u Hrvatskoj i inozemstvu, sudjeluju u raznim humanitarnim manifestacijama i projektima srodnih domaćih i inozemnih organizacija te na internacionalnim kuharskim natjecanjima osvajaju brojne nagrade – imaju čak 285 medalja i 42 pehara s međunarodnih natjecanja te 125 priznanja kuharskih udruženja iz 28 zemalja svijeta.

Izuzetno smo ponosni što smo imali prilike sudjelovati i doprinijeti razvoju Junior proizvoda i projekta. Kada govorimo o maslinovu ulju, u prehrani djece valja koristiti isključivo ono najbolje, a to je ekstra djevičansko maslinovo ulje, koje je potpuno prirodna namirnica i odličan izvor zdravih masti. Među našim ključnim aktivnostima je organiziranje natjecanja, manifestacija, festivala i prezentacija s ciljem promocije kulinarstva u Hrvatskoj i inozemstvu, ali i edukacija kuhara, ugostitelja, građanstva, djece i ostalih zainteresiranih za kulinarstvo, a upravo te ciljeve možemo ostvariti našom suradnjom s Orgulom”, poručio je predsjednik udruge ŠKMER Željko Neven Bremec.

O projektu Junior

Odmah nakon predstavljanja proizvoda, projekt Orgula Junior ide dalje. Naime, Orgula će, s ciljem informiranja i educiranja potrošača o važnosti i prednostima mediteranske prehrane s naglaskom na maslinovu ulju, na Junior webu nastaviti objavljivati recepte i savjete nutricionista. Do kraja godine će, u suradnji sa zainteresiranim partnerima, pokrenuti humanitarnu akciju kojom bi se, osim novčanih sredstava, osigurala i donacija proizvoda za djecu koja imaju ograničen pristup zdravim namirnicama, a s aktivnostima se nastavlja i sljedeće godine. Cilj je promicati aktivni stil života među djecom, educirati o zdravoj prehrani i maslinovu ulju kao važnom sastojku mediteranske prehrane te istaknuti važnost tradicionalnih igara. Podrška partnera u ostvarenju tih ciljeva neizmjerno je važna”, dodao je Pjero Zekan.

Brojna priznanja i nagrade

Orgulina su ekstradjevičanska maslinova ulja u Hrvatskoj već četiri godine zaredom najprodavanija, što potvrđuju podaci iz NielsenIQ-ova godišnjeg praćenja maloprodajnog tržišta. Orgula ekstra djevičansko maslinovo ulje ZLATNO 500 ml u svibnju je osvojilo zlatnu medalju na natjecanju Berlin Global Olive Oil Awards 2023. Riječ je o prestižnoj europskoj nagradi za maslinova ulja globalnog dosega, koju dodjeljuje Berlin Global Olive Oil Awards (Berlin GOOA). Članovi žirija vrhunski su stručnjaci za hranu i znanstvenici posvećeni vjerodostojnom, transparentnom i pouzdanom ocjenjivanju, a Orgula je ovim zauzela zasluženo mjesto na prestižnoj listi Elite Olive Oils Global. Glavna je djelatnost Orgule, tržišnog lidera, prodaja i prerada maslinova ulja, kao i proizvodnja drugih prehrambenih proizvoda namijenjenih gourmet segmentu tržišta. Uz različita maslinova ulja (ekstradjevičanska, BIO maslinovo ulje, aromatizirana ulja), Orgula ima bogat portfelj brojnih drugih proizvoda – od aromatiziranih morskih soli, poput one s crnim tartufom, do raznih balzamskih ocata napravljenih od biranih vinskih sorti. Misija tvrtke je ponuditi visokokvalitetno maslinovo ulje po pristupačnoj cijeni, istodobno poučavajući o svim njegovim blagodatima. S obzirom na kvalitetu i širinu asortimana, proizvode Orgula koriste sve generacije te su oni neizostavan i poželjan dio svakodnevne prehrane u svakom kućanstvu.

CONVERSATION