F Otkrijte 30 Hrvata koji su ostavili trag u svijetu - Vid Jakša Opačić: Hrvatski znamenitaši - Totally Glamourous

Otkrijte 30 Hrvata koji su ostavili trag u svijetu - Vid Jakša Opačić: Hrvatski znamenitaši

 Znate li tko je napravio prvi hrvatski avion? A kome je prvome na pamet pala psihologija? Tko je hrabro poginuo i nadahnuo skladatelje, a tko prvi osmislio žičaru? Čije se pjesme svakodnevno slušaju, a čiji izum sjajna jela podiže na višu razinu?

Knjiga donosi priče o 30 osebujnih Hrvata o kojima sigurno već ponešto i znate. Ali što ih čini posebnima, zanimljivima, neobičnima? Što ih čini pravim ZNAMENITAŠIMA? Za odgovore ćete morati zaviriti između korica ove knjige i saznati na koje su sve načine Hrvati ostavili neizbrisive tragove u svijetu.

Autor teksta Vid Jakša Opačić povjesničar je i geograf, ali i urednik najprestižnijih nacionalnih izdanja Mozaika knjiga. Dosad je uredio nekoliko stotina naslova, pretežno povijesne i geografske tematike. Kao autor surađivao je s Leksikografskim zavodom „Miroslav Krleža“ na „Hrvatskom biografskom leksikonu“. 2012. godine napisao je i nezaobilazan priručnik „Nezaboravni izleti Hrvatskom“, koji nastavlja oduševljavati kako hrvatske, tako i slovenske izletnike namjernike. No, možda je najvažnije spomenuti da je veliki zaljubljenik u grickalice neobičnih okusa, sjajan DJ te ljubitelj ozbiljnih biografija.

Povijest nikad nije bila zabavnija i šarenija zahvaljujući ilustracijama Vedrana Štimca.CONVERSATION