F PUKLAVEC FAMILY WINES OKREĆE SE ZELENOJ PROIZVODNJI S VODIKOM, S CILJEM OSTVARIVANJA UGLJIČNO NEUTRALNOG POSLOVANJA DO 2030. GODINE - Totally Glamourous

PUKLAVEC FAMILY WINES OKREĆE SE ZELENOJ PROIZVODNJI S VODIKOM, S CILJEM OSTVARIVANJA UGLJIČNO NEUTRALNOG POSLOVANJA DO 2030. GODINE

Ormoški vinogradar Puklavec Family Wines usmjeren je prema postizanju veće održivosti i smanjenju utjecaja na okoliš, stoga su se udružili sa strateškim partnerom Green Energy Park, s kojim su 11. listopada potpisali i pismo namjere na kongresu World Hydrogen Congress. Obvezali su se na poslovanje s nultom emisijom ugljika uz pomoć vodika proizvedenog iz obnovljivih izvora energije. Ovo pismo namjere osigurava vinariji Puklavec Family Wines da budu među prvima na svijetu koji će koristeći vodik postići nultu emisiju ugljika. Green Energy Park će svojom tehnologijom i opskrbom vodikom pružiti potrebnu podršku za ovaj poduhvat.

Strateška suradnja između tvrtki Green Energy Park i Puklavec Family Wines ima jednostavan, ali ambiciozan cilj: uspješnu provedbu sveobuhvatne strategije razogljičenja koja će koristiti vodik kako bi ostvarila ciljeve vinarije.

Povezivanje najnaprednijih tehnologija vodika s ekonomičnom opskrbom amonijaka će pomoći suočavanju s jednim od ključnih izazova 21. stoljeća. Iskorištavanje sinergija iz vertikalne integracije lanca vrijednosti amonijaka bit će važan faktor uspjeha u ubrzanju energetske tranzicije i razgolječenju gospodarstva.

Tatjana Puklavec, vlasnica Puklavec Family Wines, izjavila je: “Veselimo se suradnji s Green Energy Parkom i uspostavljanju strategije za smanjenje našeg ugljičnog otiska u svim aspektima poslovanja naše tvrtke. Održivost nam je uvijek bio prioritet i vjerujemo da će ovo partnerstvo biti veliki korak prema ostvarenju naših ciljeva. Zajedno želimo inspirirati druge tvrtke i podijeliti znanje i iskustvo smanjenja emisije ugljika uz korištenje vodika."

Web stranica: https://puklavecfamilywines.com

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/p&f-wineries/

Instagram: Instagram.com/puklavec_family_wines

Kontakt

Opći upiti:

Sonja Erčulj, marketing menadžer Puklavec Family Wines | serculj@puklavecfamily.com

Web stran: https://gep-global.com
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/company/Green-Energy-Park-Global

CONVERSATION