F „Ubojice Cvjetnog mjeseca“ otvorile su jesensko izdanje Cinema Book Cluba! - Totally Glamourous

„Ubojice Cvjetnog mjeseca“ otvorile su jesensko izdanje Cinema Book Cluba!

Kaptol Boutique Cinema sinoć je ugostio brojne ljubitelje filma i knjige

„Ubojice Cvjetnog mjeseca“ Martina Scorsesea, jedan je od rijetkih filmova koji se može pohvaliti devetminutnim ovacijama u Cannesu. Hrvatsku premijeru u Kaptol Boutique Cinema održanu u okviru Cinema Book Cluba nisu propustili nix xxx.

Bila je ovo idealna prilika da se okupe ljubitelji filma i knjige; prije projekcije, održan je i panel na temu života i djela Martina Scorsesea. Svi oni koji su htjeli znati više, uživali su u razgovoru filmologa i enciklopedista Brune Kragića. Martin Scorsese kao jedan od najvećih živućih redatelja uvijek je izvor inspiracije i mnogih tema jer na poseban način pristupa svakom liku I radnji. Kao predložak ovom naslovu, poslužila je istoimena knjiga Davida Granna, a  legendarni redatelj filma okupio je provjereno dobru ekipu s kojom je radio na nekima od svojih prijašnjih projekata. Glavne zvijezde ove uspješnice su Leonardo DiCaprio te Robert De Niro, a u filmu glumi i Brendan Fraser.

“Ubojice cvjetnog mjeseca” otvara vječno pitanje bolne i mračne američke povijesti: odnos američkih starosjedioca i bijelaca. Temeljen je na istinitoj priči i ispričan kroz romansu Ernesta Burkharta (Oscarom nagrađeni Leonardo DiCaprio) i Mollie Kyle (Lily Gladstone). Na prijelazu 20. stoljeća indijansko pleme Osage na svom teritoriju pronalazi naftu, što ubrzo privlači pohlepne i beskrupulozne bijelce koji u tome vide svoju korist. U potrazi za brzom zaradom, bijele pridošlice ne prezaju ni pred čime te uskoro dolazi do niza ubojstava američkih domorodaca, što je istraživao i tada novoosnovani FBI što je također zanimljiv podatak za američku povijest.

Tijekom večeri, bio je organiziran i coffee tasting by Barcaffe te pop up barber by Gospon Fulir.

„Ubojice Cvjetnog mjeseca“ pogledajte već danas u redovnoj kino distribuciji Blitza, a ulaznice su dostupne online na www.cinestarcinemas.hr



CONVERSATION