F „Vesna“ od Pipsa postaje najveći kandidat za album godine - Totally Glamourous

„Vesna“ od Pipsa postaje najveći kandidat za album godine

Album „Vesna“ grupe PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS u svega desetak dana od objave munjevito je ušao u krug favorita za najbolje domaće izdanje u 2023. godini.

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS – „Većinom“

Jedan od najboljih albuma u karijeri“ zaključuje Dubravko Jagatić u Nacionalu, dodajući kako su „Sve te godine i svi albumi između bili su, po svemu sudeći, potrebni da Dubravko Ivaniš sa svojim pratećim bendom snimi ovaj album koji možda čak i nadilazi sve dosadašnje“ te nagradivši izdanje s čistom peticom.

Poetično, rastrzano, ludo…“ zapisao je Aleksandar Dragaš u Jutarnjem dodjelivši bendu 4.5, dok je Marinko Krmpotić u Novom Listu izjavio kako su novi Pipsi „album koji čuva dignitet rock glazbe“, ali i da „trideset godina nakon debija »Shimpoo Pimpoo« te deset godina nakon hvaljenog prethodnika »Walt«, Pipsi i Dubravko Ivaniš iznova su tu i iznova su stvorili dobar album, zbirku stihova i glazbe koja će na kraju ove godine biti u vrhu listi najboljih domaćih albuma.“

Pipsi imaju novi album i danas ga slušamo na repeat, toliko je dobar!“ – u naslov je stavio magazin Grazia, dok portal Glazba.hr piše „dapače, plesni ritam (u pjesmi „Pariz“) bio je pun pogodak, a pjesma je naprosto sve bolja svakim novim slušanjem. Slična je stvar s cijelim albumom, uz koji bismo mogli pleasti cijelu jesen i zimu“.

Osim kompletne „Vesne“ niz medija ističe aktualan singl „Većinom“ kao jedan od najjačih u kompletnoj karijeri benda. Siniša Miklaužić za portal Muzika.hr piše „…ima nekoliko slojevitih dijelova koji se malo po malo pumpaju. Najveći odmak je glazbena podloga koja djeluje neurotično, a melodično. Ako odlazimo na tekstualni dio, Ripper ovdje briljira, tekst mu je nadahnuti kao u najboljim danima, pa u zaključku mogu samo reći – jednostavno, perfektno!“

PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS – „Pariz“

Koncertno Pipsi će „Vesnu“ promovirati prvo na pet rasprodanih koncerata u zagrebačkom Saxu od 7. do 11. studenog, a onda i u Rijeci 3. veljače.

Novo izdanje odsad je, osim na većini streaming servisa i YT kanalu Pipsa, dostupno i na CD-u Dirty Old Shopu, Rockmarku, Dancing Bearu, Aquariusu i Dallas Music Shopu.

CONVERSATION