F Viasat Nature najave za studeni 2023. - Totally Glamourous

Viasat Nature najave za studeni 2023.

Najbolji preživjeli u prirodi

Premijerno od subote 4. studenog u 14:45

Bilo da je riječ o snažnom udarcu, toksičnom dodiru, krajnjoj izdržljivosti ili brzini, životinje su stvorene za opstanak. Evolucija je njihova tijela i ponašanje prilagodila kako bi od njih načinila vrhunske strojeve za preživljavanje s cijelim nizom skrivenih domišljatih prilagodbi koje tek treba otkriti. U ovoj seriji istražujemo, među ostalim, geparda, račića paunovu bogomoljku, žabu i pauka. Svaka epizoda bavi se jednom kategorijom prilagodbe i pokriva raznolik raspon tema, od mjerljive metrike do najčudnijih i najneobičnijih vještina. To ne znači samo najbrže i najsnažnije, istražujemo i najsloženije odnose te bizarna ponašanja koje priroda može ponuditi te ćemo prikazati 20 vodećih životinjskih vrsta za svaku od tih kategorija.

 

U potrazi za kišama

Premijerno od nedjelje 5. studenog u 19:00

U ovoj dramatičnoj seriji, pratimo tri životinjska matrijarha dok štite svoje obitelji preživljavajući jednu od najgorih suša u dvadeset godina. Samburu je stanište Royalsa, obitelji slonova koja se bori za opstanak suočena s krajolikom koji se pretvara u prašinu. Istodobno, u Laikipiji, matrijarh divljih pasa Phoenix uvodi pet novih štenaca u čopor, ali se suočava s konkurencijom pljačkaških hijena, a gepardica Kuleta koja je prvi put majka bori se da održi svojih pet mladunaca na životu, na području punom opasnih grabežljivaca u Naboishou. Seriju prati i dodatna epizoda koja otkriva kako je nastala u suradnji s inspirativnim zaštitnicima okoliša.

 

Tematski blok: Sezona Divlje Amerike

Svakog ponedjeljka do petka, od ponedjeljka 6. studenog u 20:00


Pođite na putovanje divljinom kroz SAD i Kanadu te doživite neukroćenu ljepotu i ugrožena čuda tog kontinenta uz niz premijera koje uključuju serije 'Korijeni života', 'Američki zapad', dokumentarac 'Divlji Teksas' i još mnogo toga! Istražujemo nepregledne veličanstvene krajolike, čudesne divlje životinje i neke od opasnosti koje vrebaju ispod površine, poput vulkana, klimatskih promjena i ubojitih neprijatelja. Naše serije i dokumentarci prenijet će vas u srce sjevernoameričkih prirodnih bogatstava...

 

Korijeni života

Premijerno od ponedjeljka 6. studenog u 20:00

Pođite s nama u svijet triju glasovitih američkih stabala. Krećemo na putovanje tim veličanstvenim kontinentom kako bismo upoznali niz karizmatičnih likova koji posjećuju svako stablo. Ova trodijelna serija bavi se njihovom borbom za opstanak na tim neukroćenim područjima te istražuje njihovu povezanost s nekim od najstarijih živih bića na svijetu... stablima! To je niz nevjerojatnih međusobno povezanih odnosa gdje jedni jednostavno ne mogu opstati bez drugih.

 

Američki zapad

Premijerno od utorka 7. studenog u 20:00

Nigdje u Americi nema spektakularnijeg ili raznolikijeg mjesta od velikog zapada, postojbine nevjerojatnih pustinjskih krajolika poput Grand Canyona, Doline smrti, Monument Valleyja, divovskih šuma sekvoje i ekstremnih obala koje su se formirale tisućama godina. Otkrivamo kako su ti nevjerojatni svjetovi isklesani, što ih čini toliko jedinstvenim te prirodne sile koje određuju živote stvorenja i ljudi koji su se ovdje nastanili. Snimana tijekom dvije godine u osam različitih američkih država te na meksičkom poluotoku Baja, ova serija služi se najnovijom tehnologijom na kopnu, moru i u zraku kako bi taj legendarni dio svijeta učinila zanimljivim.

 

Divlji Teksas

Srijeda 8. studenog u 20:00

Ovaj dokumentarac, vizualno zadivljujuće odavanje počasti teksaškom svijetu prirode, ispričan je očima životinja, od tajanstvenog slijepog soma do nedostižnog ocelota, prikazujući najspektakularnije teksaške krajolike i prirodne pojave. Putujemo od visokih vrhova u zapadnom Teksasu kroz vodonosnike, rijeke i zaljeve te duboko u Meksički zaljev predstavljajući kako prirodne ljepote te legendarne države tako i njezinu ekološku važnost na kontinentalnoj razini.

 

Gradovi: Nova divljina prirode

Premijerno od subote 11. studenog u 13:50

Svjetski gradovi šire se većom brzinom od ikojeg staništa na planetu, i dok ih većina nas zamišlja kao betonske džungle lišene prirode, oni su tek novo stanište prepuno novih i iznenađujućih prilika za životinje svih oblika i veličina. Sličnih potreba kao i ljudi, te se divlje životinje suočavaju sa sličnim izazovima. Budu li dobro iskoristile svoje prilike, moći će u gradu pronaći sve što im treba, baš kao i mi. Budući da se svijet prirode smanjuje, a naša urbana središta i dalje rastu, prilagodba životu u gradu nikad nije bila važnija...

 

Tajni život domaćih životinja

Premijerno od nedjelje 12. studenog u 10:40

Svi mislimo da su ovce glupe, svinje pametne te da krave liježu uoči kiše, no domaće životinje puno su više od toga. U ovoj seriji okupljamo neke od najboljih farmi u zemlji kako bismo dobili suncem obasjan uzor u kojem ćemo testirati životinjsku inteligenciju, otkriti nevjerojatne odnose te razotkriti onu stranu domaćih životinja koju još nikad niste vidjeli.

CONVERSATION