F VICHY DERCOS ŠAMPONI, MOĆNI SAVEZNICI U BORBI PROTIV SUHE I MASNE PRHUTI - Totally Glamourous

VICHY DERCOS ŠAMPONI, MOĆNI SAVEZNICI U BORBI PROTIV SUHE I MASNE PRHUTI


Popraćena pojavom ljuskica na vlasištu, a ponekad i svrbežom, prhut je čest problem koji pogađa 50 % populacije diljem svijeta. Javlja se na vlasištu u obliku ljuskica odnosno mrtvih kožnih stanica koje postaju vidljive na tjemenu i kosi. Pri izraženom prhutanju, takve ljuskice padaju na ramena i postaju vidljive, a posebice na tamnijoj odjeći, što može predstavljati dodatnu neugodnost. 
Mnogim se pacijentima čini nemoguće preuzeti kontrolu nad prhuti pa su skloni su sakriti je nošenjem raznih pokrivala za glavu tijekom cijele godine, umjesto da se okrenu prema rješavanju samog uzroka. Iako se radi, u većini slučajeva, o zdravstveno bezopasnom problemu osjećaj bespomoćnosti u borbi protiv tog stanja uvelike pridonosi smanjenju kvalitete života. Prhut može biti izuzetno frustrirajući problem za mnoge žene i muškarce jer utječe na njihovo samopouzdanje uslijed stigme da je osoba koja ima perut neuredna, a koža glave nečista. 

Napravljene su brojne studije koje upućuju da nepravilna prehrana, stres, umor i alkohol mogu potaknuti nastanak prhuti. Osim nabrojanog, osobe s težim oblicima stanja vlasišta i kože (psorijaza, dermatitis) u većini slučajeva također imaju simptome prhuti. Prečesto pranje kose također može uzrokovati pojavu suhe prhuti, osobito ako se šampon ne ispere temeljito. S druge strane, masna prhut posljedica je prekomjerne proizvodnje sebuma i može se pojaviti bez obzira na navike pranja kose. 

U DERCOS istraživačkim laboratorijima otkriveno je da je jedan od ključnih parametara pojave prhuti narušeno zdravlje mikrobioma vlasišta. Naime, kod pojave prhuti uobičajena je neuravnoteženost mikrobioma vlasišta što znači da je došlo do promjene u udjelu mikroorganizama prirodno prisutnih u vlasištu i važnih za njegovo zdravlje. 


DERCOS šampon protiv prhuti za normalnu do masnu kosu, kao i onaj za suhu pomaže uravnotežiti mikrobiom vlasišta, smanjujući masnu, odnosno suhu prhut i ublažavajući osjećaj svrbeža. Uklanja do 100 % vidljive prhuti. Pomaže ponovnom uspostavljanju ravnoteže mikrobioma nakon 4 tjedna , umiruje vlasište i osjećaj nelagode na koži vlasišta. 

DERCOS šamponi protiv prhuti uključuju selenijev disulfid i djeluju na prhut za trenutačnu učinkovitost. Ravnoteža mikrobioma vlasišta ponovno je uspostavljena nakon 4 tjedna upotrebe. Vichy šampon za vlasište protiv prhuti, djeluje na samu srž prhuti uklanjajući do 100% vidljivih ljuskica i pružajući zaštitu protiv prhuti do 6 tjedana. Šampon sadrži selenijev disulfid za djelovanje protiv prhuti i seboreičnog dermatitisa, salicilnu kiselinu za uklanjanje ljuskica na vlasištu, ceramid i mentol koji daje osjećaj pročišćenosti vlasišta, zaglađenosti, a djeluje i na smanjenje viška sebuma. 

Učinkovitost DERCOS šampona protiv prhuti klinički dokazana je na temelju 6 kliničkih i 3 opservacijska istraživanja, na više od 2607 pacijenata. 

Miris DERCOS šampona protiv prhuti 88 % pacijenata smatra ugodnim, kao i kremastu teksturu narančaste boje obogaćenu selenijevim disulfidom, što je potvrdilo njih čak 95 %.

NAČIN PRIMJENE 

DERCOS šampon nanosi se na vlažnu kosu i vlasište. Potrebno je ostaviti da djeluje 2 minute, izmasirati, a zatim isprati. Za djelovanje u izraženijim slučajevima šampon se upotrebljava 3 puta tjedno u razdoblju od 4 tjedna, a za održavanje, odnosno sprječavanje ponovne pojave prhuti potrebno ga je upotrebljavati jednom tjedno.

CONVERSATION