F ZAVRŠEN TREĆI DUBROVNIK EXPO: I OVE GODINE POTVRDILI SVOJU KLJUČNU ULOGU U OBLIKOVANJU BUDUĆNOSTI MLADIH - Totally Glamourous

ZAVRŠEN TREĆI DUBROVNIK EXPO: I OVE GODINE POTVRDILI SVOJU KLJUČNU ULOGU U OBLIKOVANJU BUDUĆNOSTI MLADIH

 Ministar Šime Erlić osobno je posjetio Dubrovnik EXPO i dao svoju podršku organizatorima i mladima

U sjajnoj atmosferi Studentskog doma Dubrovnik, završen je treći po redu Dubrovnik EXPO 23, centralni događaj međusektorske suradnje u području obrazovanja koji je privukao je preko 3500 maturanata iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Dubrovnik EXPO je jedinstvena prilika za mlade da istraže svoje mogućnosti, donesu ključne odluke o svojim karijerama i obrazovanju pružajući im vrijedan uvid u različite opcije i prilike koje stoje pred njima. Na događaju je sudjelovalo više od 60 srednjih škola, 23 visoko obrazovne institucije, 14 regionalnih centara kompetentnosti, više od 25 tvrtki, predstavnici ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj, predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj, Agencije za mobilnost i programe EU (AMPEU), Ureda za udruge i brojne druge relevantne aktere.

Ministar Šime Erlić osobno je posjetio Dubrovnik EXPO i dao svoju podršku organizatorima i mladima: "Odlična atmosfera i puno mladih na Dubrovnik EXPO 23 koji se etablirao kao primjer dobre prakse u spajanju mladih s tržištem rada i obrazovnim organizacijama. EU fondovi snažno podupiru stjecanje vještina i kompetencija za suvremeno tržište rada te zelenu i digitalnu tranziciju. Posljednje brojke potvrđuju da je zaposlenost mladih puno bolja danas nego prije 7 godina: stopa njihove zaposlenosti 2016. je iznosila 38,8%, a 2022. godine 44,6%. Bravo mladi!“

Ove godine, Dubrovnik EXPO 23 je po prvi puta bio dostupan i virtualno putem inovativne online platforme "VirtuEXPO Dubrovnik," što je omogućilo širem krugu sudionika pristup ovom inspirativnom događaju. Dubrovnik EXPO 23 naglašava da su mladi budućnost, te ih potiče na usmjerenje i razvoj kako bi ostvarili svoje snove.

Više informacija je dostupno na internetskoj stranici https://dubrovnikexpo.hr/ te na službenim Facebook i Instagram stranicama.

CONVERSATION