F Advent Zagreb ove će se godine održavati od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. - Totally Glamourous

Advent Zagreb ove će se godine održavati od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024.

Advent Zagreb ove će se godine održavati od 2. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. u organizaciji Grada Zagreba, Turističke zajednice grada Zagreba (TZGZ) te institucionalnih i privatnih partnera.

U sklopu Adventa Zagreb sa svojim programom sudjeluju Obrtnička komora Zagreb i Hrvatska obrtnička komora koje tradicionalno organiziraju program za najmlađe.

Svečano otvaranje Obrtničkog Adventa održat će se

 

2. prosinca (subota) 2023. u 17:30 sati

u prolazu Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49


uz prigodni program, nastup dječjeg zbora „Kikići i genijalci“, grofovske svite Udruge „Plemička mladež“ te kreativnu radionicu „Čaj sa gđom. Mraz“ te paljenje lampica u samom prolazu koje će stvoriti bajkovito okruženje za sva događanja.

Čarobni adventski kutak grada obrtnici će ove godine obogatiti brojnim obiteljskim sadržajima. Advent je usmjeren na najmlađe, a njime obrtnici žele podsjetiti građane na ljepotu djetinjstva, bezbrižnost igranja, kreativnosti i slatke trenutke kojih se uvijek rado prisjećamo.

Baš takve trenutke djeca će moći stvoriti na radionicama i predstavama, uz zajedničko igranje društvenih igara i koncerte dječjih zborova, te face painting. Na Badnjak, uz kultni film „Vlak u snijegu“, dočarat će im se čarolija putovanja vlakom, ali i potaknuti ih na razmišljanje o važnosti zajednice i kolektiva kako bi se lakše prevladali problemi. Baš takvi su i obrtnici koji na taj način opstaju desecima godina. Uz pjesmu „Kad se male ruke slože“ zabavit će se i djeca i roditelji.

U sklopu programa u toku tjedna predstavljat će se udruženja obrtnika s područja grada i Zagrebačke županije sa svojim uslugama i proizvodima.

Zagreb Craft Shop koji se nalazi u samom prolazu ponudit će unikatne rukotvorine zagrebačkih obrtnika u kojem svatko može pronaći prigodan poklon za adventsko vrijeme. Zavirite u centralno mjesto za najbolje zagrebačke obrte, kupovinom podržite njihov rad i kupite ono što vrijedi. #kupujmoobrtnicko


CONVERSATION